Ziua Logo
  Nr. 3309 de joi, 28 aprilie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ucraina continua Canalul Bastroe
-- Negocierile romano-ucrainene sunt apa de ploaie, iar solicitarile Bucurestiului sunt ignorate la Kiev * Societatea civila din Romania si Ucraina a promis ca daca este cazul va continua protestele internationale
Prim-vicepresedintele guvernului ucrainean, Anatoli Kinah, a confirmat ca autoritatile tarii au demarat o serie de controale si verificari legate de activitatea intreprinderii de stat "Delta-Lotman". "Unitatea are o importanta deosebita pentru Ucraina, inclusiv pentru regiuna Nikolaev. Ea a fost infiintata cu scopul exclusiv de a asigura conditiile unei navigatii in siguranta pe mare, contribuind astfel la cresterea volumului de marfuri prelucrate mai ales in porturile din zona", a spus oficialul ucrainean.
Din pacate insa, aprecia el, intreprinderea nu si-a indeplinit in totalitate sarcinile. Mai mult, au iesit deja la iveala abateri foarte serioase de la disciplina financiara, transmite agentia For-UA. "Alte concluzii sunt de competenta organelor abilitate. Dar fiecare trebuie sa raspunda, indiferent de functia sau apartenenta politica", a subliniat Kinah. In ce priveste canalul de navigatie Dunare - Marea Neagra, "copilul" intreprinderii in cauza, prim-vicepremieul i-a asigurat pe ziaristi ca lucrarile la acest obiectiv vor continua, "deoarece guvernul nu are nici o intentie de a renunta la acest proiect". Cat priveste relatiile "noastre cu Romania", a adaugat responsabilul ucrainean, "presedintele va gasi intotdeauna un limbaj comun pe partea de colaborare, o cooperare egala in drepturi si in conditii reciproc avantajoase, pe masura intereselor noastre nationale. Asa va fi si in viitor", a aratat Kinah.
Agentia "Rusia la zi" 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
portocalii   de vall
A r h i v a
  Le Monde: "Basescu viseaza o Romanie puternica"    12 comentarii
  Ambasadorul Frantei felicita Romania    3 comentarii
  Berlusconi, contestat, propune partid unic de dreapta    
  Papa Benedict: "nu se va putea renunta la radacinile crestine ale Europei"    2 comentarii
  Putin in Egipt, pe urmele lui Hrusciov    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Profanarea cimitirului din Lancram (411 afisari)
 Fortareata Alcatraz (109 afisari)
 Trenurile de Sarbatori (38 afisari)
 Hodorkovsky, saracul rus bogat (32 afisari)
 Stiri pe scurt (17 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00778 sec.