Ziua Logo
  Nr. 3284 de miercuri, 30 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Bebelus gasit inecat
Cadavrul unui nou-nascut a fost gasit in apele paraului Bahlui de mai multi localnici ai satului iesean Parcovaci, care curatau gunoaiele din albia paraului. Initial, oamenii au crezut ca este vorba de o papusa, insa in momentul in care s-au apropiat si-au dat seama ca este un bebelus, astfel ca au anuntat imediat Politia. In scurt timp, anchetatorii au reusit sa identifice mama copilului. Mariana Ciobanu, in varsta de 27 de ani, a declarat ca a nascut in urma cu patru zile, in gradina din spatele casei sale, dupa ce a ascuns sarcina de parinti. Ea a mai povestit ca a mers pe malul Bahluiului, care trece prin spatele casei, si a aruncat-o pe fetita in apa. Bebelusul s-a inecat si a fost purtat de ape 200 de metri pana la locul in care satenii au gasit cadavrul ingropat in mal. "Eu am mai vazut-o asa, mai grasuta parca, si am intrebat-o ce-i cu ea, dar mi-a zis ca nu-i nimic. Nu stiam ca a nascut. Cand a venit Politia, le-a zis ca, dupa ce a nascut in gradina, l-a aruncat pe copilas, a declarat mama tinerei Maria Ciobanu. Mama criminala, care a fost internata in spital intrucat, in urma nasterii, au aparut complicatii, este cercetata pentru pruncucidere. (G.T.)
13.000 de euro falsi
Un tanar din Cugir, judetul Alba, a fost arestat preventiv, dupa ce a fost prins in flagrant in timp ce incerca sa puna in circulatie aproape 13.000 de euro falsi. Daniel Manea, in varsta de 35 de ani, a fost identificat si retinut, in urma cu doua zile, intr-o zona comerciala de langa Alba Iulia, in urma unei actiuni desfasurate de politistii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog, de cei ai Serviciului de Operatiuni si Investigatii precum si de lucratorii Politiei Ordine Publica. Tanarul incerca sa puna in circulatie 12.900 de euro, in 258 de bancnote falsificate. Daniel Manea a fost retinut, judecatorii emitand ulterior un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile. El este cercetat pentru detinere in vederea punerii in circulatie de moneda straina contrafacuta. (G.T.)
Recorectari la magistrati
Recorectarea lucrarilor pentru concursul de intrare in magistratura a dus la admiterea, pe langa singurul candidat admis initial, a inca 16 persoane. Avocatul clujean Ioana Ilea a declarat ca, dupa contestatiile facute de candidati, membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au recorectat lucrarile si au admis 16 candidati, printre acestia nefiind insa nici un clujean. Tot ieri, membrii CSM au analizat si memoriul trimis, la inceputul acestei saptamani, ministrului Justitiei, Monica Macovei, si Consiliului Superior al Magistraturii, de 18 avocati si juristi clujeni, in care acestia au aratat atitudinea sfidatoare a organizatorilor examenului fata de aspirantii la profesia de magistrat. Cei 18 avocati si juristi clujeni care au participat la examenul pentru intrarea in magistratura organizat de Institutul National al Magistraturii (INM) s-au aratat nemultumiti de modul in care a avut loc concursul, reclamand, printre altele, formularea deficitara a subiectelor si modul de corectare a lucrarilor. Reamintim ca din cei 872 de candidati care s-au prezentat la concursul organizat de INM, initial doar unul singur a fost admis. (Mediafax)
Ucisa de flacari
O batrana de 70 de ani dintr-o localitate constanteana a murit, luni seara, dupa ce tavanul gospodariei sale s-a prabusit peste ea, in urma unui incendiu. Pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Dobrogea au fost anuntati ca in gospodaria unei femei din satul Dulgheru, comuna constanteana Saraiu, a izbucnit un incendiu puternic. La fata locului s-au deplasat doua autospeciale, pompierii reusind sa stinga incendiul dupa o ora, fara a putea salva insa locuinta care a ars in intregime. In momentul producerii incendiului in casa se aflau o batrana de 70 de ani si sotul acesteia. Femeia nu a putut fi salvata, murind dupa ce, din cauza flacarilor, tavanul casei s-a prabusit peste ea. Sotul femeii, Dumitru Stroie, a incercat sa o scoata pe batrana din casa, insa a suferit si el arsuri grave, fiind transportat la Spitalul de Urgenta din localitatea Harsova, unde a ramas internat. Conform pompierilor, incendiul ar fi izbucnit din cauza cosului de fum al casei, neizolat corespunzator. (Mediafax)
Romani cautati in Spania
Sase imigranti - cinci romani si un sarb - sunt cautati de politisti dupa ce au fugit, in urma cu doua zile, dintr-un centru de cazare a strainilor din provincia spaniola Murcia. Potrivit Mediafax, imigrantii au reusit sa iasa din cladire pe fereastra, dupa ce au spart barele de la geam. Fugarii sunt romani cu varste intre 19 si 38 de ani, si un sarb de 20 de ani. Toti se aflau in centru in asteptarea unor decizii definitive ale instantei cu privire la expulzarea lor din Spania. In urma acestui incident, Politia Nationala a anuntat ca a intarit masurile de securitate in centru. (G.T.)
Mort in masina Politiei
Un barbat de 39 de ani, din Buzau, prins in momentul in care fura dintr-o boxa a unui bloc din centrul orasului, a murit, ieri, in masina Politiei. Ofiterul de serviciu de la Politia municipiului Buzau a fost sesizat, ieri dimineata in jurul orei 8.10, de mai multi locatari ca in boxa unui bloc din centrul orasului se afla un barbat beat, care ar intentiona sa fure bunurile depozitate acolo. Imediat, la fata locului a mers o patrula de siguranta publica, ce l-a surprins pe Adrian Dumitru, din Buzau, cunoscut cu antecedente penale. Barbatul avea supra sa doua genti de voiaj in care se aflau mai multe bunuri furate din boxa blocului. Dumitru a fost ridicat sub escorta si condus la sediul Politiei municipale Buzau, cu un autoturism din dotarea institutiei. Imediat ce masina a oprit in curtea Politiei, barbatului i s-a facut rau si a murit la scurt timp. (G.T.)
A r h i v a
  Romanul mort la Viena, scos donator de organe    12 comentarii
  Doctorii vienezi spun ca au respectat legea    12 comentarii
  Dinu Patriciu pus sub acuzare de Parchet    8 comentarii
  Talpes: "Nu ma simt deloc vinovat"    
  Director Conpet urmarit penal    
  Retea internationala de prostitutie, anihilata la Iasi    
  Audieri in procesul baronului Mischie    
 Top afisari / comentarii 
 NEOLIBERALISMUL, de Stefan Zeletin (169 afisari)
 Pana cand...? (134 afisari)
 Top 10 Femei de succes (68 afisari)
 ARDAF si-a desemnat castigatorul Marelui Premiu (67 afisari)
 Anca Vlad, prima in topul femeilor de succes (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01104 sec.