Ziua Logo
  Nr. 3284 de miercuri, 30 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Audieri in procesul baronului Mischie
-- Pantelimon Manta a lipsit
Fostul primar al municipiului Targu Jiu a fost audiat in cauza in care Nicolae Mischie este judecat pentru contrabanda, fiind acuzat ca a introdus ilegal in tara o arma * Petre Nanu a declarat in fata magistratilor ca nu stie ca ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj sa-si fi cumparat vreo pusca de vanatoare din Elvetia
Fostul primar al municipiului Targu Jiu a fost audiat ieri de magistratii pe masa carora se afla dosarul in care ex-presedintele Consiliului Judetean Gorj, baronul Nicolae Mischie, este judecat pentru contrabanda, fiind acuzat ca a adus ilegal in Romania o arma de vanatoare. Petre Nanu, care, in 1997, a fost intr-o delegatie in Elvetia cu fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj a declarat in fata instantei ca a intrat cu Mischie intr-un magazin de arme, dar ca nu stie daca acesta si-a cumparat o arma de vanatoare. De asemenea, fostul edil de Targu Jiu a mai precizat ca nu a fost langa Mischie in momentul in care acesta si-a facut bagajele pentru a vedea daca arma a fost introdusa, pe bucati, in geamantane. Petre Nanu a sustinut apoi ca la vama, la aeroportul Otopeni, un vames l-a intrebat daca are ceva de declarat, fara a-i cauta in bagaje, la fel procedandu-se si in cazul celorlalti membri ai delegatiei. Tot la termenul de ieri a fost audiat si un reprezentant al vamii Targu-Jiu, acesta declarand ca Mischie a depus toata documentatia necesara pentru arma in 28 februarie 2003.
In fata magistratilor trebuia sa se prezinte si deputatul PUR Pantelimon Manta, cel care in anul 1997 detinea functia de prefect al judetului Gorj si care s-a aflat in delegatia care a mers in Elvetia, alaturi de Nicolae Mischie. Manta a lipsit de la audieri, intrucat procesul de la Tribunalul Gorj incepea prea tarziu pentru a mai putea ajunge in timp util la Bucuresti, unde avea treaba. Totusi, fostul prefect a mentionat ca va depune marturie in acest proces la termenul de peste doua saptamani. Pantelimon Manta a fost cel care a declarat pentru prima data ca baronul Mischie si-a adus o arma de vanatoare din Elevtia pe care nu a declarat-o la vama.
George TARATA 
A r h i v a
  Romanul mort la Viena, scos donator de organe    12 comentarii
  Doctorii vienezi spun ca au respectat legea    12 comentarii
  Dinu Patriciu pus sub acuzare de Parchet    8 comentarii
  Talpes: "Nu ma simt deloc vinovat"    
  Director Conpet urmarit penal    
  Retea internationala de prostitutie, anihilata la Iasi    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 NEOLIBERALISMUL, de Stefan Zeletin (169 afisari)
 Pana cand...? (134 afisari)
 Top 10 Femei de succes (68 afisari)
 ARDAF si-a desemnat castigatorul Marelui Premiu (67 afisari)
 Anca Vlad, prima in topul femeilor de succes (37 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00794 sec.