Ziua Logo
  Nr. 3283 de marti, 29 martie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Combinatie Metrou-RATB
Metrorex anunta ca, in zilele de 1, 2 si 3 aprilie 2005 (vineri, sambata, duminica) transferul intre statiile de metrou Aparatorii Patriei si IMGB 2 se va face cu mijloace de transport RATB la suprafata, Linie Speciala Metrorex, tur/retur, la interval de 7-10 minute, accesul fiind permis numai cu legitimatiile de calatorie cu metroul, intre orele 10.00 si 24.00 (vineri) si 5.00 - 24.00 (sambata si duminica). Urcarea si coborarea pentru Linia Speciala Metrorex se face la iesirea din statiile de metrou Aparatorii Patriei, IMGB 1 si IMGB 2. Metrorex executa in zilele de 1, 2 si 3 aprilie 2005 lucrari de modernizare a dispozitivelor de macaze intre statiile de metrou Aparatorii Patriei si IMGB 2 pe ambele sensuri de circulatie. Aceste dispozitive sunt necesare pentru buna functionare a trenurilor noi tip BM 2. (C.P.)
Investitii in Sectorul 4
Primaria Sectorului 4 va realiza in cursul anului 2005 lucrari de proiectare si executie la urmatoarele capitole: extindere retele apa - 10,2 miliarde lei (apoximativ 3,1 km); extindere retele canalizare - 11,7 miliarde lei (apoximativ 3,2 km); modernizare/reabilitare sistem rutier - 17,2 miliarde lei (apoximativ 5,7 km); reparatii sistem rutier - 60 de miliarde de lei. Procedurile privind selectia firmelor care vor executa aceste lucrari vor incepe dupa 1 aprilie, urmand ca odata cu derularea acestora, sa se treaca in cel mai scurt timp la executia lucrarilor, se arata in comunicatul remis redactiei. (M.S.)
CONECT 2005 la Sinaia
Academia de Stiinte Medicale, Societatea Romana de Reumatologie si Societatea Romana de Farmacologie, Terapeutica si Toxicologie Clinica au organizat, saptamana trecuta la Sinaia, congresul CONECT 2005 - Performante terapeutice actuale in Bolile Inflamatorii Mediate Imun. Este prima manifestare annuala care reuneste peste 250 specialisti din reumatologie, gastro-enterologie, dermatologie, pneumologie, oftalmologie, boli infectioase si farmacologie. In cadrul congresului, sponsorizat de compania farmaceutica Schering-Plough, s-au dezbatut rolul pe care-l joaca inflamatia in bolile inflamatorii mediate imun si progresele terapiilor aplicate in acest domeniu, in special efectele Remicade (Infliximab). "La momentul de fata in Romania sunt peste 200.000 de pacienti care sufera de poliartrita reumatoida. Ca urmare a acestei boli, peste jumatate din pacienti isi inceteaza activitatea profesionala in primii 5 ani de boala, iar la fiecare al 10-lea pacient cu poliartrita reumatoida apare o invaliditate grava in primii 2 ani de evolutie. Aici la Sinaia ne-am adunat medici din mai multe specialitati pentru a agreea o metoda mai buna de selectare a pacientilor care sa fie tratati cu Remicade", a declarat Dr. Catalin Codreanu - Centrul de boli reumatismale "Dr. Ion Stoia" Bucuresti. (C.S.)
Evidenta Persoanei, la Primarie
Primaria Sectorului 3 a preluat Directia de Evidenta Persoanelor, serviciu public de interes local cu personalitate juridica aflat in subordinea Consiliului Local, avand sediu provizoriu in Str. Stelea Spataru nr. 13-15, la Sectia 10 Politie. Directia functioneaza cu o structura de 97 de angajati, prin transferarea acestora din cadrul Serviciului Independent de Evidenta Informatizata a Persoanei. Iata principalele atributii ale Directiei: intocmeste, pastreaza, tine evidenta si elibereaza, in sistem de ghiseu unic, certificatele de stare civila, cartile de identitate si cartile de alegator; inregistreaza actele si faptele de stare civila, intocmeste si pastreaza registrele de stare civila, in conditiile legii; primeste cererile si documentele necesare eliberarii pasapoartelor simple, permiselor de conducere, certificatelor de inmatriculare si a placilor cu numere de inmatriculare a vehiculelor, si le inainteaza serviciilor publice comunitare de resort etc. (M.S.)
A r h i v a
  Boc: "Autostrada Transilvania nu va fi inghetata"    2 comentarii
  Scoala incepe mai devreme    
  Piata Crangasi, inchisa de astazi    
  Haos in agricultura    1 comentariu
  Ajutati o fetita de doua luni sa traiasca    1 comentariu
  SNTR considera noile accize discriminatorii    
 Top afisari / comentarii 
 Ivantoc exploatat politic de Serebrian (72 afisari)
 AUGUSTIN CUPSA (36 afisari)
 TREI ZIARISTI ROMANI RAPITI IN IRAK (34 afisari)
 Patriarhul Romaniei a binecuvantat Proiectul Unirii (29 afisari)
 Stiri pe scurt (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00999 sec.