Ziua Logo
  Nr. 3222 de luni, 17 ianuarie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Sechestru pe averea lui Corneliu Iacubov
-- Politistii bacauani au trecut la identificarea proprietatilor lui Corneliu Iacubov * Anchetatorii au fost prinsi pe picior gresit, intrucat Iacubov mai detine foarte putine bunuri * Majoritatea imobilelor si firmelor au fost trecute pe numele fostei sale sotii
Politisti din cadrul IJP Bacau au trecut la identificarea proprietatilor lui Corneliu Iacubov si punerea acestora sub sechestru, conformandu-se astfel ordonantei emisa de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Justitie si Casatie (ICCJ). Inventarul proprietatilor detinute de Corneliu Iacobov se intinde pe nu mai putin de 13 pagini si cuprinde atat imobile, terenuri, cat si actiuni la diverse societati. Pe lista bunurilor ce urmeaza a fi sechestrate se afla actiuni la mai multe firme, unele dintre acestea desfiintate in decursul ultimelor luni. Situatia prezentata Politiei bacauane in lista transmisa de Parchetul instantei supreme trebuie confruntata cu realitatea, facandu-se verificari in teren. Parchetul a solicitat, printre altele, instituirea sechestrului asigurator asupra apartamentelor detinute de Corneliu Iacubov, Toader Gaureanu, Eugen Poenaru si Adrian Galofteanu. Politistii au avut insa surpriza sa constate ca nu prea au pe ce pune sechestru, intrucat Iacubov nu prea mai are nici un bun trecut pe numele sau.
Tender urmeaza sa fie audiat
In prezent, pe numele acestuia mai figureaza doar cateva firme, printre care Turistica SRL, pe numele careia se regasea vila din Eforie Sud, pusa deja sub sechestru asiguratoriu. In urma divortului si a partajului, sotiei sale, Geanina, i-au ramas aproape toate bunurile omului de afaceri. Printre bunurile de la Bacau ale familiei Iacubov se numara un apartament de lux, o vila in oras si alta intr-o comuna apropiata, precum si un hotel. Potrivit Mediafax, politistii inventariaza doar bunurile care se afla oficial in proprietatea lui Iacubov. Pe 14 ianuarie, politistii constanteni au pus sechestru pe bunurile mobile si imobile ale lui Corneliu Iacubov din judet, printre care Hotelul Scandinavia din statiunea Mamaia, un imobil in Eforie Sud si 30 la suta din actiunile societatii "Miniera" SA, din Medgidia. Masura a fost luata dupa ce procurorii Parchetului ICCJ au dispus, prin ordonanta, punerea sub sechestru a bunurilor mobile si imobile ale tuturor celor 19 persoane invinuite in cazul RAFO Onesti, printre care se numara Iacubov si Ovidiu Tender. Acesta din urma urmeaza sa se prezinte la parchet pentru a fi audiat in legatura cu privatizarea Rafo Onesti. Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cerceteaza 19 persoane pentru savarsirea infractiunilor de spalare de bani, inselaciune si asociere in vederea comiterii de infractiuni. In acest caz vor fi audiate si persoane implicate in relatiile comerciale si financiare derulate intre RAFO Onesti, Carom Onesti si alte societati.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ionescu lucian cercetat PNA avansat director ROBANK   de FLORIN MIHAI
A r h i v a
  "Credit doar cu buletinul", numai la televizor    1 comentariu
  Maghiarii insultati de ancheta in cazul "Trianon"    30 comentarii
  Ex-deputatul Constantin Ruse a ucis doi tineri    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Gheorghe Radulescu si reforma in invatamant (95 afisari)
 Nasul, din nou la B1 TV (83 afisari)
 Carte despre Iosif Hertea (59 afisari)
 Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" - o poarta deschisa catre viitor (39 afisari)
 Donatie record la teledonul Realitatea TV (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01798 sec.