Ziua Logo
  Nr. 3212 de miercuri, 5 ianuarie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Razbunarea Mafiei
"Il capo di tutti capi", Bernardo Provenzano, vrea sa se razbune pe procurorul general din Palermo, Pietro Grasso, pe procurorul adjunct Luca Tescaroli din Roma precum si pe un tradator care a incercat sa-l dea pe mana politiei.
Potrivit unui articol din cotidianul "La Repubblica", o sursa anonima a dezvaluit informatii foarte importante, despre care ar avea cunostinta numai cativa anchetatori, procurori si Provenzano insusi. Anonimul a scris o scrisoare catre departamentul anti-mafia din Caltanissetta, in care a mentionat ca sefii clanurilor din Agrigento, Catania si Palermo au decis sa scape de cei doi magistrati "incomozi", precum si de tradatorul care a vorbit prea mult cu politia. Mai mult decat atat, sursa anonima a mentionat chiar si numele celor vizati.
Potrivit scrisorii anonime, se pare ca Provenzano stie cine a colaborat pentru tentativa de capturare a sa, de care a scapat ca prin urechile acului, informat in ultimul moment de cativa membri corupti ai politiei.
Necunoscutul, care a facut dezvaluirile si care pretinde a fi parte din "nuova Cosa nostra di Caltanissetta", sustine ca sefii mafiei vor sa-i captureze pe Tescaroli si pe tradator in viata si sa-i omoare ulterior. Se pare de asemenea ca rapirea lui Grasso ar fi mai complicata, pentru ca este foarte bine pazit, iar Mafia considera ca o operatiune impotriva sa este echivalenta cu atacul de acum cativa ani impotriva magistratilor Falcone si Borsellino.
In scrisoarea cu pricina, pe care magistratii o considera a fi demna de incredere (din cauza unor detalii care se verifica), se pretinde ca organizatia mafiota Cosa Nostra a decis sa sprijine asasinarea procurorului adjunct si a tradatorului, asasinare care probabil va fi sarcina clanurilor din Calabria si Catania. Uciderea lui Grasso ar urma sa fie misiunea celor din Palermo. Autorul scrisorii incheie afirmand ca spera ca "acest mesaj sa ajute la evitarea unui alt incident asemanator uciderii lui Falcone si Borsellino".
Pe 23 mai 1992, la Capaci, langa Palermo, era asasinat procurorul Giovanni Falcone, care investiga coruptia la cele mai inalte niveluri. Cu jumatate de tona de trotil sub sosea, asfaltul s-a pulverizat efectiv la trecerea masinilor: procurorul, sotia lui si trei politisti din escorta au sarit in aer. Falcone a devenit magistratul-simbol al luptei contra coruptiei din Italia si din toata lumea. Peste doar doua luni, pe strada D'Amelio, chiar in centrul orasului Palermo, murea in conditii similare procurorul Paolo Borsellino, succesorul lui Falcone. Masina-capcana i-a pulverizat si pe cei cinci politisti din garda procurorului, care venea sa-si vada mama. Tragedia a socat toata Italia. (B.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce sa mai comentam ?   de Rocky
A r h i v a
  Jurnalist britanic ucis de tsunami    
  Fotomodel la 96 de ani    
  Cele doua siameze din Polonia au fost separate    
  Chinezii fug de "anul vaduv"    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Razbunarea Mafiei (53 afisari)
 "Ochii Beatricei. Cum arata cu adevarat lumea lui Dante?" (49 afisari)
 Toma Neclintitul (45 afisari)
 Sarac de cinstit. Dar baron de Scrovistea (21 afisari)
 Stiri pe scurt (18 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.