Ziua Logo
  Nr. 3209 de joi, 30 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Mihaita Plesan nu se mai duce la Steaua
-- Gigi Becali si-a retras ieri oferta fabuloasa facuta lui Dinel Staicu pentru mijlocasul craiovean, pe care firma "Becali&Popescu" vrea sa-l transfere in strainatate
Transferul lui Mihaita Plesan la Steaua a cazut ieri, dupa ce Gigi Becali, patronul gruparii din Ghencea, a anuntat ca oferta facuta lui Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova, nu mai este valabila. Becali era gata sa plateasca 1,5 milioane de euro pentru Plesan, plus cedarea lui Tiberiu Lung (imprumutat deocamdata la Pandurii Tg. Jiu, in Divizia B) si Adrian Pitu. Ar fi fost cel mai scump transfer intern din toate timpurile, unul aflat aproape de nivelul fotbalului din Vest. Desi anuntase acum doua zile ca s-a inteles deja cu Dinel Staicu, Becali a inceput sa dea inapoi dupa ce patronul Craiovei a plusat prin a-l cere, sub forma de imprumut, si pe Daniel Oprita, jucator pentru care, in urma cu doi ani, s-a si judecat cu FC Steaua. In tot acest timp, impresarii lui Plesan au sustinut ca jucatorul va lua in calcul varianta unui transfer la Steaua doar daca nu va reusi sa prinda un contract in strainatate. "Plesan poate primi la o echipa din afara in jur de 5-600.000 de dolari pe sezon. Este o suma mult mai mare decat ar putea primi in Romania", a spus Gica Popescu (n.r. - Becali il astepta pe jucator la Steaua cu un salariu anual de 150.000 de dolari si cu tricoul cu numarul 10, purtat ultima oara de Aliuta). "Am incercat sa vorbesc la telefon cu Plesan, insa nu mi-a raspuns. Am inteles ca nu mai vrea sa vina la Steaua, iar eu nu am de gand sa stau de vorba cu oameni neseriosi", a spus Gigi Becali. Patronul din Ghencea a dat de inteles ca Plesan a fost influentat de verii sai, Giovanni si Victor Becali, acestia nedorind sa intareasca echipa lui Gigi cu un jucator aflat sub contract cu firma lor. "Nu este adevarat. Plesan trebuia intrebat daca vrea la Steaua inainte ca cele doua cluburi sa demareze negocierile. Actorul principal este tocmai fotbalistul si este normal sa fim deranjati de faptul ca nimeni nu l-a intrebat daca este de acord cu acest transfer", a spus Victor Becali. In plus, firma "Becali&Popescu" mizeaza pe faptul ca Plesan este dorit si de Galatasaray Istanbul, echipa antrenata de Gica Hagi si Gabi Balint, insa gruparea din Istanbul nu ofera decat un milion de euro pentru transferul fotbalistului. Alte oferte, din China, Rusia si Ucraina, nici nu sunt luate in considerare de impresarii lui Plesan, fotbalist care in vara acestui an a fost aproape de a semna cu Ajax Amsterdam, afacere care a cazut dupa ce Dinel Staicu a cerut 3.000.000 de euro. In aceste conditii, este posibil chiar ca Plesan sa mai ramana la Universitatea pana la finalul campionatului, cand Staicu ar putea renunta si la club. Patronul oltean si-ar recupera banii investiti din transferul lui Plesan, iar prin vanzarea clubului ar scoate si profit.
Meme Stoica: "Ne-a mintit!"
Presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ieri ca Plesan nu s-ar fi integrat la Steaua deoarece la echipa sunt jucatori cu personalitate si cu caracter. "Plesan ne-a mintit. La Steaua sunt jucatori cu personalitate si cu caracter, iar el nu cred ca s-ar fi integrat", a spus Stoica, adaugand ca Plesan nu merita 1,5 milioane de euro. Stoica a precizat ca nu crede in existenta unui complot al impresarilor jucatorului. "Interesul lor nu era ca Plesan sa ajunga la Steaua. Il anunt pe impresarul Gheorghe Popescu ca Steaua nu este o solutie de rezerva, asa cum a zis el. Este posibil ca oferta noastra pentru Plesan sa fie mai interesanta decat cea a celor de la Galatasaray", a spus Stoica. Oficialul stelist a mentionat ca tinta FC Steaua in aceasta perioada de transferari nu este Plesan. "Este vorba de un alt jucator, dorit si de cel putin una dintre rivalele noastre. Daca se va concretiza acest transfer, ne putem declara satisfacuti. Am fost aproape sa-l luam, este un jucator-surpriza, capabil de evolutii bune", a precizat Stoica.
Marius GHERGHE 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
CINE ESTE ACEST PLESAN?????   de SHREK
A r h i v a
  Lucescu votat antrenorul anului in Ucraina    
  Pancu: "Besiktas are sanse sa castige campionatul"    1 comentariu
  Romanii joaca in Antalya    
  Hagi contra Bursaspor in Cupa Turciei    
  Cioncan a fugit de Craciun    
  Andone: "Irimia poate mai mult"    
  Stele pentru gimnaste    
  Omul sfinteste locul    
  Robinho, "Balonul de Aur" in Brazilia    
 Top afisari / comentarii 
 Topul profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" (80 afisari)
 A murit Vasile Chinschi (71 afisari)
 Romania are o problema cu terorismul kurd (32 afisari)
 Samson incearca sa puna mana pe "Fruvimed" (28 afisari)
 Sarbii demoleaza unica biserica romaneasca (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00894 sec.