Ziua Logo
  Nr. 3209 de joi, 30 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
La vremuri noi, baroni noi
Baronul Vranceanu cercetat de PNA
-- Ion Vranceanu, liderul PNL Vaslui, a facut afaceri de miliarde de lei cu devalizatorul Rafinariei Darmanesti, Corneliu Iacobov * Vranceanu a garantat cu bunurile Primariei din Targu Ocna o tranzactie patronata de Iacobov
Liderii Aliantei DA sustin ca in mandatul de patru ani care a inceput vor reduce drastic coruptia. Insa se pare ca in loc sa faca demersuri in acest sens, liberalii si democratii sustin, ba mai mult intentioneaza sa inscauneze persoane care sunt implicate intr-o serie de afaceri dubioase prin care au reusit sa stranga sute de miliarde de lei. Unul dintre cei care fac parte din aceasta categorie este presedintele PNL din judetul Vaslui, Ion Vranceanu. Numele acestuia a fost implicat intr-o serie de scandaluri financiare fiind protagonistul unor tranzactii controversate. Vranceanu este cercetat in mai multe dosare penale, unele instrumentate de procurorii Parchetului National Anticoruptie. Liderul liberal are afaceri cu o serie de oameni de afaceri ajunsi in atentia justitiei. Cea mai celebra relatie al lui Vranceanu este legata de devalizatorul Rafinariei Darmanesti, Corneliu Iacobov. Numele lui Vranceanu este legat de afaceri cu alcool, unde cel mai important partener al lui este un cetatean din Republica Moldova, Serghei Bunescu. Cu acesta din urma a derulat mai multe afaceri prin care a reusit comercializarea unor cantitati uriase de alcool, fara achitarea obligatiilor financiare catre statul roman. Afacerile lui Vranceanu au fost extinse si in judetele Iasi si Botosani, unde controleaza mai multe fabrici de bere. Seful liberalilor vasluieni a reusit sa atraga in afaceri si un fost ofiter SRI, pe care il foloseste pentru derularea unor afaceri, dar si pentru musamalizarea unor dosare penale. Vranceanu desi se declara un liberal inrait, este membru fondatori al Clubului 50, unde aveai obligatia sa cotizezi cu sume importante pentru sustinerea Partidului Social Democrat. Membrii marcanti ai acestei entitati sustin ca Vranceanu a cotizat de mai multe ori, credincios, in cursul anului 2000 cu sume in jur de 50 de milioane de lei.
A gajat cu Primaria Targu Ocna
Liderul liberalilor din Vaslui, Ion Vranceanu are o serie de afaceri oneroase prin care a reusit sa se pricopseasca cu avere impresionanta demna de individiat. Una dintre afacerile spectaculoase este cea in care Vranceanu a reusit sa achite datoriile prietenului si partenerului sau Corneliu Iacobov cu bunurile primariei din orasul Targu Ocna. Liderul liberal a pus mana pe firma Edilitar Targu Ocna, societate care are ca obiect de activitate gospodarirea comunala si locativa a orasului bacauan, dupa care a garantat cu bunurile comunitatii in valoare de cateva miliarde de lei pentru afacerile lui Iacobov la Rafinaria din Darmanesti. Dupa ce Rafinaria a ajuns falimentara, firma patronata de Vranceanu a fost scoasa la licitatie. Odata cu aceasta etapa, Consiliul local din Targu Ocna si Primaria s-au trezit ca terenuri care apartin adminstratiei locale au fost instrainate in contul datoriilor. Vranceanu si ai lui au garantat nu numai cu bunurile aflate pe inventarul societatii comerciale Edilitar ci si cu terenurile inchiriate de la Consiliul local.
Este de a dreptul curios cum nimeni nu i-a cercetat pe cei care au fost implicati in aceasta tranzactie, care in mod obligatoriu s-a realizat cu incalcare legislatiei in vigoare. Un alt aspect interesant este ca imediat dupa ce societatea a fost scoasa la licitatie, singura persoana care s-a prezentat ca fiind interesata de achizitionarea acesteia a fost tocmai sotia sefului liberalilor vasluieni. Prin aceasta manevra familia Vranceanu a incercat sa puna mana pe o adevarata avere achitand doar o mica parte din valoare reala a societatii, respectiv din garantia depusa pentru afacerile lui Iacobov.
Laszlo KALLAI 
A r h i v a
  Samson incearca sa puna mana pe "Fruvimed"    
  Protestatarii de la Evenimentul Zilei la judecata Ringier    1 comentariu
  Romania are o problema cu terorismul kurd    2 comentarii
  General MApN accidentat usor    
  Sarbii demoleaza unica biserica romaneasca    4 comentarii
  Carambol rutier pe DN2    
  Si-a ucis prietenul si i-a taiat organele genitale    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Topul profesorilor din Liceul "Mihai Eminescu" (80 afisari)
 A murit Vasile Chinschi (71 afisari)
 Romania are o problema cu terorismul kurd (32 afisari)
 Samson incearca sa puna mana pe "Fruvimed" (28 afisari)
 Sarbii demoleaza unica biserica romaneasca (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.