Ziua Logo
  Nr. 3207 de marti, 28 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Liviu Negoita "croieste" 21 de primarii de cartier
La sase luni de la preluarea mandatului de primar al Sectorului 3, Liviu Negoita se simte in apele sale la "carma" Primariei. El ne-a declarat ca planuieste descentralizarea activitatii Primariei, astfel incat sa existe 21 de miniprimarii in Sectorul 3. Edilul ii anunta pe locuitori ca, de la 1 ianuarie, va fi infiintata Politia comunitara, asa ca vor putea dormi linistiti.
Cat a durat perioada de acomodare la Primarie?
Nu mi-am permis o perioada lunga de acomodare. In zece zile am inteles mecanismul Primariei. Sigur ca nu aveam o experienta vasta in acest domeniu, dar faptul ca am fost parlamentar in doua mandate mi-a fost de mare folos.
Cum va simtiti dupa sase luni la "carma" Primariei Sectorului 3?
La sase luni ma simt in apele mele la Primarie. Sigur ca apele mele sunt cele ale Sectorului 3, care, din punct de vedere administrativ, nu arata asa cum ar trebui. Ma refer la starea aleilor si stradutelor secundare - care nu sunt asfaltate -, la numarul prea mic de locuri de joaca pentru copii, la zonele verzi - mult prea putine...
Cum rezolvati problema?
Am impartit sectorul in 21 de "primarii" mai mici, pentru a-l putea administra mai eficient. Fiecare dintre aceste zone vor fi deservite de un minisediu al Primariei Sectorului 3, amenajat in cabine sau containere, pe care le vom dota cu calculatoare si birouri. Aici, contribuabilii vor putea sa-si achite taxele si impozitele locale, dar vor putea apela si la inspectori - in caz de control -, si vor avea posibilitatea de a obtine diverse documente, fara a se mai deplasa la sediul central al Primariei.
Cu alte cuvinte, oamenii vor avea Primaria in cartierul lor.
Oamenii vor avea Primaria alaturi de ei; vor vedea ca unele dintre problemele lor vor fi rezolvate pe loc de catre functionarii autoritatii locale. De altfel, acesta este si rolul nostru: sa le oferim solutii la problemele urgente, dar in mod eficient si cat mai la indemana pentru ei.
Aceasta operatiune inseamna, de fapt, descentralizare.
Exact. Primarul cunoaste cel mai bine doleantele oamenilor, si am constatat ca problemele lor se pot rezolva rapid numai printr-o descentralizare administrativa a activitatii Primariei.
Ce prioritati aveti in 2005?
Pentru 2005 intentionez sa intru in forta, sa rezolv problemele locuitorilor Sectorului 3, care m-au ales sa fac acest lucru, repede si eficient. As mentiona doua proiecte importante, care vor fi implementate la inceputul anului. Primul se refera la organizarea unei licitatii pentru salubrizarea si amenajarea de spatii verzi pe cele 200 de hectare de teren liber aflate in zona blocurilor. Am luat aceasta decizie pentru urgentarea actiunii de amenajare a spatiilor verzi, intrucat capacitatea de lucru a Administratiei Domeniului Public este subdimensionata. Firmele care vor castiga licitatia vor avea termen sa amenajeze spatiile verzi din primavara pana in toamna, urmand ca ADP-ul sa le preia apoi in intretinere.
A doua prioritate este personalizarea intersectiilor din Sectorul 3. De exemplu, la Baba Novac si Dristor, vom amplasa o fantana arteziana care sa individualizeze aceasta intersectie. Vom demara aceasta actiune incepand de la periferie spre centru, si dorim ca toata operatiunea sa "ne iasa" ca la Km 0, zona cu care ma mandresc dupa ce am reamenajat-o.
Oamenii pot dormi linistiti in Sectorul 3?
Este foarte important ca oamenii sa poata dormi linistiti in casele lor. Prin actiunile de infrumusetare a sectorului vrem sa demonstram locuitorilor ca ne gandim la sufletul lor, dar, cu siguranta ca ne intereseaza si securitatea lor. Spre linistea lor, ii anunt ca de la 1 ianuarie se va infiinta, la nivel local, Politia comunitara. Locuitorii Sectorului 3 vor simti, in curand, ca sunt si aparati de infractori. De fapt, acesta este si rolul acestui Politiei comunitare: sa elimine infractionalitatea si sa asigure securitatea locuitorilor.
Magda SEVERIN 
A r h i v a
  Rovinieta ne mai lasa    
  Epidemiologii au identificat primul virus gripal din acest sezon    
  Autostrada Transilvania pe Internet    1 comentariu
  Revelion cu Voltaj si Gipsy Kings la Romexpo    
  Amenzi de Sarbatori    
  Mos Craciun a venit si pe http://portal.edu.ro!    
  meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Componenta Cabinetului Tariceanu (202 afisari)
 Regele Cimitirelor, pus in libertate (38 afisari)
 Harta Puterii in miscare (27 afisari)
 Guvernul pe sarma (23 afisari)
 Romania condusa de la Cotroceni (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01703 sec.