Ziua Logo
  Nr. 3207 de marti, 28 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Doi turisti romani dati disparuti in Phuket
-- Hotelul in care se aflau cazati sotii Barac se afla chiar langa plaja
Doi turisti romani din Timisoara care isi petreceau concediul pe insula thailandeza Phuket sunt dati disparuti, comunicatiile in zona fiind intrerupte, a declarat, Lucia Morariu, presedinta agentiei de turism Eximtur si a Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Potrivit ANAT, este vorba de Lidia si Nicolae Barac, care se aflau in momentul cutremurului in zona Patong Beach din insula Phuket. "Cei doi nu au putut fi contactati dupa trecerea valurilor seismice de catre reprezentantii tour-operatorului german TUI, de la care au cumparat pachetul de servicii turistice", se mai arata intr-un comunicat al ANAT. Lucia Morariu a precizat ca hotelul in care erau cazati cei doi romani se afla chiar pe plaja. Insa cei doi romani nu figureaza pe listele cu turistii morti sau disparuti alcatuite de guvernul thailandez, astfel ca este posibil ca ei sa nu fi patit nimic. "Din cate stim pana acum nu s-au facut evacuari in zona", a adaugat Morariu. Conform Ministerului Afacerilor Externe, nu se stie nimic despre soarta altor 20 de romani care se aflau in zona devastata in Asia.
In zona calamitata dupa cutremurul de duminica, nu se aflau mai mult de 100 de turisti romani intrucat sejururile in zona sunt destul de scumpe si nu exista curse aeriene directe de la Bucuresti. "Am discutat luni cu agentiile de turism membre ANAT care au sejururi in regiune si nu exista alte probleme. De asemenea, nu exista retrageri masive din partea celor care au facut rezervari", a mai spus Morariu.
Aproximativ 200-250 de romani petrec anual sarbatorile de iarna in diferite destinatii din zona calamitata din Asia. Potrivit directorului general al Directiei Consulare din MAE, Cristian Gaginschi, Ministerul roman al Afacerilor Externe a primit in jur de 50 de apeluri din partea unor romani din tara care cauta informatii despre rude sau cunostinte aflate in zonele afectate de cutremur. Acesta a precizat ca pana la aceasta ora doua persoane aflate in Thailanda au luat legatura cu Ambasada Romaniei din Bangkok si au anuntat ca sunt tefere, la fel si alti cinci romani din Sri Lanka si doi marinari aflati pe vase in Oceanul Indian. Mai exista insa circa 20 de romani de a caror soarta nu se cunoaste nimic pana acum.
Europa incearca sa-si recupereze turistii
Tarile europene au inceput ieri sa-si repatrieze miile de turisti aflati in tarile asiatice devastate de valurile uriase declansate de cel mai mare cutremur din ultimii 40 de ani. Treizeci de turisti au fost ucisi, potrivit unor bilanturi provizorii, si multi au fost dati disparuti. Printre europenii care si-au pierdut viata se numara 11 italieni, 4 britanici, 3 francezi, 3 austrieci, 2 belgieni. Mai multi turisti nu au putut fi contactati. Numarul europenilor afectati ar urma sa creasca, deoarece Thailanda a anuntat ca o treime dintre victimele inregistrate deja in zona turistica din sudul tarii erau straini, iar 70 de straini au pierit in Sri Lanka. Agentiile de voiaj organizau luni transferul clientilor lor din sudul Thailandei spre Bangkok, sau dinspre regiunile greu accesibile din Sri Lanka spre capitala tarii, Colombo.
Primele curse cu plecarea din Asia au inceput sa ajunga in Germania, Franta si Elvetia, transportand spre casa sute de pasageri, unii dintre ei inca traumatizati. "Aeroportul din Colombo semana cu o tabara de refugiati", potrivit unei pasagere, Ulrike Schmidt. "Impreuna cu alte firme de voiaj germane, trimitem cat se poate de multe avioane pentru a repatria cat mai repede posibil turistii aflati in vacanta", a spus purtatorul de cuvant al firmei germane TUI, Mario Koepers. Potrivit acestuia, TUI nu are nici o informatie in legatura cu mai multi dintre turistii sai, in special din Sri Lanka si Thailanda.
George DAMIAN George TARATA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nici o problema... stilul si profilul, puncteaza genul intreprinzator.. cu sacul de portofele si bijuterii..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Guvernul pe sarma    61 comentarii
  Harta Puterii in miscare    
  Dificultatile Executivului    2 comentarii
  Voi fi cel mai exigent critic    2 comentarii
  O formula compozita, un amalgam    1 comentariu
  PUR guverneaza conditionat    1 comentariu
  Un guvern tanar    1 comentariu
  PUR, semnul de intrebare din Guvern    
  Guvern de tip CDR    4 comentarii
  Nu sunt nume compromise sau angrenate in scandaluri    1 comentariu
  Nu sprijinim Executivul    1 comentariu
  Batalia pentru prefecturi    
  Ludovic Orban, candidatul PNL pentru Bucuresti    1 comentariu
  Candidatii la fotoliile ministeriale au fost audiati in Parlament    1 comentariu
  Componenta Cabinetului Tariceanu    7 comentarii
  Apocalipsa din Asia    3 comentarii
  Un sistem de avertizare ar fi putut salva mii de vieti omenesti    4 comentarii
  Mobilizare internationala in sprijinul sinistratilor    
  9 grade pe scara Richter    1 comentariu
  Aventurile de condamnat ale lui Miron Cozma    
 Top afisari / comentarii 
 Componenta Cabinetului Tariceanu (202 afisari)
 Regele Cimitirelor, pus in libertate (38 afisari)
 Harta Puterii in miscare (27 afisari)
 Guvernul pe sarma (23 afisari)
 Romania condusa de la Cotroceni (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00963 sec.