Ziua Logo
  Nr. 3207 de marti, 28 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cadou de "la revedere" pentru Tender
-- Licitatie masluita de 100 de miliarde de lei
Anul acesta, 17 societati de asigurare au depus cereri la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, singura in masura sa acorde autorizatia de practicare a asigurarilor obligatorii de raspundere civila a autovehiculelor (RCA). Toate au primit respectivele autorizatii, comisia votand "pentru" in unanimitate, dar a facut-o cam tarzior, respectiv la data de 20 decembrie 2004, in doua transe: 11 dimineata si sase seara.
In paralel, Ministerul Apararii Nationale a organizat o licitatie publica deschisa in aceeasi zi, la sediul UM 02574, pentru a-si asigura autovehiculele din propriul parc si pe cele personale, acolo unde este cazul. Si aici vorbim despre un contract de peste 100 de miliarde de lei, o buna parte din bani urmand a fi virati pana la sfarsitul anului in curs. Generalul mr. Marin Maciuca a fost desemnat sa coordoneze comisia de licitatie, si acesta s-a grabit sa deschida ofertele celor sase participante in aceeasi zi, urmand ca in ziua urmatoare sa fie desemnata castigatoarea. Ceea ce s-a si intamplat, pe primul loc situandu-se SC de Asigurare-Reasigurare Astra SA.
Bucuria celor de la Astra a durat doar cateva ore, fiindca generalul a emis o adresa castigatoarei licitatiei, prin care o anunta ca nu va mai fi beneficiara frumosului contract. Marin Maciuca si comisia lui au revenit asupra deciziei initiale in urma unei contestatii depusa de ARDAF si, culmea, au desemnat-o pe aceasta castigatoare a licitatiei cu cantec. De ochii lumii, ARDAF ar fi oferit facilitati nelimitate, in comparatie cu contracandidatele sale, daca rata daunei depaseste 80 de procente. Aceasta aberanta oferta nu este permisa prin chiar caietul de sarcini al licitatiei si a legilor concurentei, deoarece nu lasa posibilitatea altor societati de asigurare sa ofere mai mult. Motiv pentru care Astra Asigurari a depus la randul ei o contestatie, care precis nu va fi luata in seama daca nu va interveni vointa politica a noului cabinet. Surse din cadrul SRI si MApN sustin ca artizanul acestei afaceri este Ovidiu Tender, caruia fosta putere politica incearca sa-i faca un dar de "la revedere", pentru serviciile aduse PSD si Bunicutei ce a eliberat cu mari regrete Palatul Cotroceni.(DEI)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Care e ....?   de Romeo
A r h i v a
  Criza de la "Evenimentul zilei" se muta din redactie in Justitie si in strada    5 comentarii
  Ringier si-a motivat hotararea in cazul "Turturica"    3 comentarii
  Sindicatul "Romania Libera" se alatura taberei "Turturica"    1 comentariu
  Regele Cimitirelor, pus in libertate    1 comentariu
  Deputat PSD implicat intr-o altercatie    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Componenta Cabinetului Tariceanu (202 afisari)
 Regele Cimitirelor, pus in libertate (38 afisari)
 Harta Puterii in miscare (27 afisari)
 Guvernul pe sarma (23 afisari)
 Romania condusa de la Cotroceni (23 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00793 sec.