Ziua Logo
  Nr. 3205 de joi, 23 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu' da umbra
"Cu Mircea se intampla ceva"
Cand vezi ca Mircea Lucescu, oricat de mare antrenor ar fi, produce scandaluri pe la toate echipele pe la care s-a preumblat zau daca nu incepi sa-ti pui intrebari si sa te gandesti daca n-ar trebui sa-i dai ceva dreptate si lui Cornel Dinu, inamicul sau de mai bine de trei decenii. In Romania este considerat de multi, si nu chiar fara indreptatire, drept "unul dintre corifeii blaturilor", din cauza lui si a fostului sau jucator, Rodion Camataru, care inscria cate trei-patru goluri pe meci pana ce a ajuns la cota 47, nu s-a mai decernat trofeul "Gheata de aur", fostul presedinte al lui Dinamo, Vasile Ianul, declara ca a sarit in cateva randuri sa-l bata, acelasi lucru l-au facut la Internazionale Milano Ventola si West, pentru ca ultimii pe lista sa se inscrie ceva mai recent turcii Ilhan si Okan Koc, cand era la Rapid a fost cat p'aci sa se incaiere cu Dinu la o partida amicala, injurandu-l pur si simplu de mama pentru ca acestuia din urma sa-i provoace o replica profund rasista, adica "Taci, cioara" si alte multe asemenea intamplari, mult prea numeroase pentru a le insirui aici.
Zilele trecute s-a luat in clont si cu fostul manager al clubului Besiktas, un anume Sinan Engin, acesta neramanand de fraier, ci ripostand violent si aducandu-i niste acuze unele ingrijoratoare, altele poate cam nedrepte. Mai da-l incolo de turcalet ca nu ne prea vine sa credem ca Lucescu e un om needucat, care manca cu mana din farfurie ca un puradel pe care-l omeneste cineva cu un blid cu linte, ca se stergea cu maneca la gura sau ca ar fi vandut titlul in sezonul trecut fostilor sai amici de la Galatasaray, oricat de logice ar parea argumentele acestui Sinan. Insa in privinta afirmatiilor ca Luce este un tip conflictual, resentimentar, posedat de mania persecutiei, clevetitor si care isi barfea apropiatii pe unii la ceilalti, aici parca ne indeamna ingerul pazitor sa-i dam ceva dreptate paganului, pentru ca avem si noi suficiente detalii pentru a converge catre concluziile acestuia. De exemplu, lucru mai putin cunoscut, stiti pe cine a invinovatit Mircea Lucescu dupa cel mai rusinos esec din istoria fotbalului romanesc, eliminarea lui Dinamo de catre ilustrii anonimi de la 17 Nentori Tirana in toamna anului 1986? Ei bine, pe regretatul Ion Alexandrescu de la Steaua, care cica i-ar fi "umblat" la jucatori, indeosebi la portarul Tete Moraru. De ce? Cititi si cruciti-va: "Ca sa ma faca de ras si sa justifice in fata lumii inlocuirea mea de la Nationala cu Emeric Jenei!?!". (Ati citit "Salonul 6" al lui Cehov? Pacientul de acolo parea sanatos la cap, nu-i asa?")
In plus, turcul asta isi pune niste intrebari perfect logice: "I-am spus sa nu se mai ia de arbitri, iar el mi-a raspuns ca Galata are mereu arbitrii pe care-i doreste. Asa am inteles cum a devenit el campion cu Galatasaray". Asta ne aminteste o afirmatie a fostului presedinte dinamovist Vasile Ianul care spunea ca a trebuit sa-i cumpere lui Lucescu jumatate din meciuri pentru a putea castiga titlul din '90, precum si o dezvaluire a portarului stelist din acea perioada, Dumitru Stangaciu, care zicea ca la acea victorie a lui Dinamo cu 3-0 in Ghencea in noiembrie 1989, un triumf cu care suporterii alb-rosii inca se mai lauda, mai mult de jumatate din colegii sai au vandut meciul, el fiind printre putinii care au refuzat sa-si tradeze echipa in schimbul banilor veniti din Stefan cel Mare. Adaugati la toate acestea acea intamplare din urma cu 16 ani, cand dupa ce Dinamo a pierdut un meci la Timisoara, i-a amenintat pe cei de la Poli ca-i va retrograda, lucru care chiar avea sa se intample, pentru a putea intelege nu numai inversunarea lui Sinan Engin, ci si o nedumerire a lui Cornel Dinu din urma cu sase ani, "Cu Mircea Lucescu se intampla ceva". Asa e, nea Mistere, si de cam prea multa vreme ca sa nu bata strident la ochi.
Constantin DINU 
A r h i v a
  Chivu pleaca daca vrea Sensi    
  FRF incalca regulamentul pentru Craiova    
  Test italian pentru handbalisti    
  Lauri pentru Camelia Potec    
  Belu: "S-a facut un pas important!"    
  Piturca si Ioan Becali s-au impacat    
  Piturca nemultumit de amicalele lui Sandu    
  Ovidiu Petre pe "lista neagra"    
  Plesan si Irimia vor in strainatate    
  Ranieri: Mutu da, Ronaldinho nu    
  Daruri de la Steaua    
  Ganea l-a distrus pe Kennedy    
 Top afisari / comentarii 
 Cazul "Terasa Anda" (387 afisari)
 Fane Spoitoru audiat de procurori (49 afisari)
 Rovinieta de balamuc (28 afisari)
 Ageamiii spionajului romanesc (27 afisari)
 Domnule Basescu, scoateti SIE din Colentina! (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00907 sec.