Ziua Logo
  Nr. 3205 de joi, 23 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Galeriile bucurestene va stau la dispozitie
Horia Popp va recomanda
Au bani. Iar chestia asta trebuie sa se vada. Asa ca tot ce-i inconjoara va fi, obligatoriu, numai produs de marca: pantofii, automobilele, restaurantele, nasturii hainelor, cainii si femeile, ba chiar si scobitorile. Dar, ce ciudat, in aceasta enumerare nu incap cartile din biblioteca sau coeficientul de inteligenta. Si ar mai fi cateva alte biete exemple. Uite, am la indemana, acum, asocierea fericita dintre doua produse-marca de prestigiu despre care soarta tranzitiei n-are habar: LIBRARIA CARTURESTI si pictorul STEFAN CALTIA. Asadar, va recomand aici, calduros, expozitia XL, o adevarata desfatare pentru spirit. Si apropo, nene Jmecherache, ce naiba o fi aia, spirit?
Restaurarea este o meserie grea. Si apasata, in plus, de o imensa raspundere. Talentul artistic este insuficient, el trebuie dublat de vaste cunostinte tehnologice si, mai ales, de o umila aplecare spre modul in care a fost conceput originalul. Altfel spus, renunti la tine, incercand sa gandesti exact ca autorul. Precum, sa zicem, Oistrah si Menuhin interpretand impreuna dublul concert de Bach. Iar undeva, deasupra, asculta Dumnezeu. Asa se face ca acum colind si eu, atat cat ma pricep, invitandu-va sa vizitati ANUALA DE RESTAURARE SI CREATIE RELIGIOASA, deschisa la GALERIA ARTIS.
Asa, ca de Sarbatori, unul dintre peretii magazinului Galeriei ORIZONT este ocupat de lucrarile lui RADU DARANGA, pictor care, nu intamplator, este considerat printre cei mai vanduti artisti din Romania. O tehnica picturala buna, pusa exclusiv in slujba fericitului moment in care amatorul de arta scoate din buzunar suma necesara achizitiei. Vedeti, cumva, ceva rau in asta? Pai, daca Ajunul Craciunului va va prinde in pana de idei, nu veti suferi daca veti pierde ultimul tramvai Pipera-Orizont, asa ca nu mai apucati sa cumparati (ca tot v-am informat) cadoul pe care sa-l plasati maine, epatant, sub brad?
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Apropo   de condruz
In cauza   de condruz
A r h i v a
  Craciunul filmat la Mihai Bravu    
  Film francez in deschiderea Berlinalei    
  SECRETELE PSD la Editura ZIUA    
  Stiri pe scurt    
  DIRTY DANCING    
  Street Mosh KissFM    
 Top afisari / comentarii 
 Cazul "Terasa Anda" (387 afisari)
 Fane Spoitoru audiat de procurori (49 afisari)
 Rovinieta de balamuc (28 afisari)
 Ageamiii spionajului romanesc (27 afisari)
 Domnule Basescu, scoateti SIE din Colentina! (27 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00695 sec.