Ziua Logo
  Nr. 3204 de miercuri, 22 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Cadavru mancat de animale
Cadavrul unui barbat mancat de animalele salbatice a fost gasit ieri de localnicii din satul hunedorean Vadu Dobrii, intr-o prapastie. Potrivit comisarului sef Adrian Dascalu, seful Politiei municipiului Hunedoara, la fata locului s-a deplasat o echipa de interventie insotita de un medic legist. Satenii au anuntat ca barbatul este cazut in prapastie si ca a fost mancat de animale, iar dupa imbracamintea pe care o purta, este vorba despre paznicul fostei unitati militare din satul Vadu Dobrii. Cadavrul barbatului va fi transportat la morga din Hunedoara, pentru autopsie. (Mediafax)
Agresati de un pacient
Un echipaj de la Ambulanta Medgidia a fost agresat, ieri dimineata, de un pacient cu probleme psihice pe care il transporta la spital in urma unei crize de epilepsie. Seful de post de la politia Cobadin, subcomisar Ionel Ionita, a declarat ca echipajul a fost solicitat sa intervina in cazul lui Ion Voicu, in varsta de 38 de ani, din satul Negresti, bolnav de epliepsie. In momentul in care a fost preluat de echipajul de la Ambulanta, barbatul era in stare de inconstienta. Pe drum, insa, intre localitatile Ciocarlia si Negru Voda, pacientul si-a revenit si a inceput sa-i loveasca pe membrii echipajului, un sofer, un doctor si un asistent. Bolnavul a incercat apoi sa isi infiga seringi in gat si i-a lovit de mai multe ori pe membrii echipajului, care incercau sa-l imobilizeze. Pacientul a fost transportat la spitalul din Medgidia, de unde, conform declaratiilor subcomisarului Ionel Ionita, va fi transferat, in zilele urmatoare, la spitalul de psihiatrie de la Palazu Mare. (G.T.)
Raniti pe soseaua Kiseleff
Doi tineri au fost grav raniti, in noaptea de luni spre marti, in Capitala, dupa ce autoturismul in care se aflau a lovit doi copaci, iar motorul si cutia de viteze ale acestuia au fost proiectate intr-o alta masina. Accidentul a fost provocat de un tanar de 23 de ani aflat la volanul unui BMW M3. In timp ce se indrepta cu viteza excesiva dinspre Piata Presei Libere catre Arcul de Triumf, pe soseaua Kiseleff, soferul a pierdut controlul asupra volanului si a lovit cu partea laterala stanga doi copaci. In urma impactului, motorul si cutia de viteze ale masinii au fost proiectate la 25 de metri distanta, pe sensul opus, unde au lovit usor un autoturism Renault Megane, condus de o femeie. Soferul BMW-ului si un alt tanar de 23 de ani - care ocupa locul din dreapta fata al aceleiasi masini - au fost grav raniti. Conducatorului auto i-au fost recoltate doua probe de sange necesare pentru stabilirea alcoolemiei. Politistii au stabilit, in urma cercetarilor, ca soferul BMW-ului nu este la prima abatere. In luna mai a acestui an, el a fost depistat in timp ce depasea o coloana de masini oprite la semafor pe bulevardul Magheru din Bucuresti, iar in autoturismul sau a fost gasit un detector radar. La momentul respectiv, tanarul a primit o amenda de 3.500.000 de lei si i-a fost confiscat aparatul antiradar. (Mediafax)
Patru incendii in Constanta
Pompierii constanteni au fost solicitati, in noaptea de luni spre marti, sa intervina pentru stingerea a patru incendii izbucnite in judet, pagubele produse de acestea fiind evaluate la peste un miliard de lei. In municipiul Constanta, pompierii au intervenit pentru a stinge un incendiu care cuprinsese doua case invecinate si care a izbucnit din cauza unui cos de fum infundat. La fata locului a sosit si o echipa de la Electrica, care a deconecat casele de la reteaua de energie. In incendiu au ars acoperisurile celor doua case si mai multe bunuri textile. Pompierii au intervenit timp de peste trei ore pentru a stinge flacarile si au reusit sa lichideze incendiul inainte ca acesta sa se extinda la casele invecinate sau la depozitul de combustibil al Academiei Navale, aflat in apropiere. Cazul a fost preluat de politistii de la Sectia 4, care vor stabili cine este vinovat de izbucnirea acestui incendiului. Un alt incendiu izbucnit tot in municipiul Constanta s-a produs intr-o garsoniera, flacarile distrugand tot mobilierul din locuinta respectiva. De asemenea, pompierii au mai intervenit in localitatea Harsova - unde a ars un perete despartitor al unei locuinte - si in municipiul Mangalia, unde au ars mai multe bunuri dintr-un apartament. (G.T.)
Arestat pentru omor
Autorul unei crime produse la sfarsitul saptamanii trecute a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetat pentru omor. Politistii au fost sesizati duminica, la miezul noptii, ca la domiciliul Raditei P. din Braila, se afla cadavrul lui Ion D., in varsta de 62 ani, care prezenta in zona inimii o leziune ce putea fi produsa cu un cutit. Lucratori din cadrul Serviciului Investigatii Criminale s-au deplasat la fata locului si au stabilit ca victima a avut un conflict spontan cu Oprea P., de 34 ani, din Braila, fiul concubinei sale, care l-a injunghiat cu un cutit de bucatarie. Autorul a fost depistat si condus la sediul IPJ pentru cercetari, acesta recunoscandu-si fapta. Oprea P. a fost prezentat Tribunalului Braila cu propunere de arestare preventiva, pe numele sau fiind emis un mandat de arestare pe o durata de 30 zile, pentru savarsirea infractiunii de omor, fiind incarcerat in arestul IPJ Braila. (Rompres)
A r h i v a
  Gheara a prins coada Vulpii    3 comentarii
  Teapa la Primaria Sectorului 4    
  Presiuni in cazul Tatulici-Molodetiu    
  Ultimul gratiat, reincarcerat    
  Membrul unei retele internationale de trafic de droguri, dupa gratii    
 Top afisari / comentarii 
 Ipoteza: Submarinul Kursk, torpilat de SUA (205 afisari)
 'Ndrangheta lovita la varf (152 afisari)
 Nicu Covaci: "Mesajul sincer al pieselor misca multimile" (69 afisari)
 Teapa la Primaria Sectorului 4 (63 afisari)
 Dialog despre sexul ingerilor (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00964 sec.