Ziua Logo
  Nr. 3204 de miercuri, 22 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Gheara a prins coada Vulpii
-- Omul de afaceri Nicu Gheara i-a capturat pe subalternii chestorului Ardelean (foto) dupa ce i-a plimbat prin Capitala pret de trei ore * Chemata la fata locului, Politia Capitalei a refuzat sa faca precizari cu privire la identitatea sau unitatea din care facea parte grupul urmaritorilor * Nicu Gheara: "Parca am fi in anii '50"
Omul de afaceri Nicu Gheara a reusit sa captureze in noaptea de luni spre marti, unul dintre cele trei echipaje de filaj care ii supravegheau toate miscarile inca de la sosirea sa in tara in urma cu cinci zile. Gheara a reusit sa blocheze unul dintre cele trei echipaje cu ajutorul membrilor familiei sale dupa care a solicitat interventia Politiei deoarece agentii au refuzat sa se legitimeze. Politistii care au raspuns apelului facut de Gheara au constatat ca in cartierul bucurestean Colentina, la bordul unui autoturism dotat cu aparatura de interceptare si supraveghere audio-video se afla doua persoane care au sustinut ca nu-si declina identitatea si scopul misiunii decat la unitatea de Politie. Ajunsi acolo, cei doi agenti de informatii au oferit autoritatilor anumite date care i-au determinat pe oficialii Politiei Capitalei sa declare public ca indivizii prinsi de Gheara apartin "unei structuri informative", fara sa precizeze care anume. Surse neoficiale au sustinut insa ca este vorba de oamenii chestorului Ardelean, seful Directiei Generale de Protectie si Informatii a Ministerului Administratiei si Internelor, poreclit de catre apropiati "Vulpea". Conform datelor noastre, omul de afaceri Nicu Gheara a intrat in colimatorul UM 0962 odata cu cei din clanul Camatarilor. Aceleasi surse au afirmat ca intreaga operatiune de supraveghere are ca obiect un dosar aflat pe la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie care vizeaza lamurirea provenientei unei imense sume de bani descoperita in urma cu mai mult timp, in cash, intr-unul din standurile complexului Europa, controlat de Gheara.
Contactat de reporterii ZIUA, Nicu Gheara a declarat ca in jurul orei 3.30, in momentul in care se intorcea acasa, a observat trei masini care il urmareau de mai bine de trei ore: "Ma indreptam spre casa cand am observat ca ma urmaresc trei masini. Am luat numarul uneia dintre ele si mi-am anuntat familia. Cu ajutorul rudelor am reusit sa blochez unul dintre autoturisme celelalte doua disparand rapid. I-am intrebat pe cei din masina cine sunt si i-am rugat sa se legitimeze. Au refuzat, astfel ca am chemat Politia, dar acestia au refuzat in continuare sa se legitimeze. Am vazut ca in autoturismul care ma urmarea se afla aparatura audio-video de ultimul tip. Inteleg ca acei baieti isi fac meseria dar sa si-o faca mai cu perdea. Am venit de cinci zile in tara si de cinci zile ma hartuiesc. La Ibiza nu am avut nici un fel de probleme nu am simtit nimic, probabil ca nu au yaht sa se tina dupa mine. Nu inteleg! Parca am fi in anii '50 sau pe timpul lui Ceausescu cand Securitatea alerga dupa oamenii care plecau afara"
Potrivit omului de afaceri, cele doua persoane aflate in autoturismul oprit aveau asupra lor aparatura performanta de urmarire si ascultare si au refuzat sa se legitimeze ori sa spuna cine sunt. Gheara sustine ca necunoscutii au refuzat in continuare sa isi decline identitatea, sustinand ca nu vor face acest lucru decat la Politie, motiv pentru care au plecat de la fata locului insotiti de echipajul care raspunsese apelului, a adaugat sursa citata.
"Nu stiu cine erau, dar cred ca aceasta hartuire trebuie sa inceteze. Am venit in tara crezand ca aceste lucruri au luat sfarsit, dar acum imi pare rau ca m-am intors. S-au tot spus tot felul de minciuni despre mine: ca as fi cercetat, ca as fi vizat de nu stiu ce ancheta. Nu este nimic adevarat", a afirmat omul de afaceri Nicu Gheara, precizand ca nu a fost niciodata citat pentru vreo audiere, asa cum presupun procedurile in cazul unei investigatii.
In ciuda fermitatii acestei declaratii este evident ca afaceristul bucurestean este de mai mult timp sub lupa anchetatorilor care au refuzat, pana acum, sa recunoasca oficial ca il banuiesc de implicare intr-o structura de criminalitate organizata.
Petre NITEANU 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Vulpe ai oameni cam prosti   de radu constantinescu
Nivelul scazut de inteligenta ......   de Marcu Arcasu
"om de afaceri"?, " cu ajutorul rudelor" ?   de Petre07
A r h i v a
  Teapa la Primaria Sectorului 4    
  Presiuni in cazul Tatulici-Molodetiu    
  Ultimul gratiat, reincarcerat    
  Membrul unei retele internationale de trafic de droguri, dupa gratii    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ipoteza: Submarinul Kursk, torpilat de SUA (205 afisari)
 'Ndrangheta lovita la varf (152 afisari)
 Nicu Covaci: "Mesajul sincer al pieselor misca multimile" (69 afisari)
 Teapa la Primaria Sectorului 4 (63 afisari)
 Dialog despre sexul ingerilor (39 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.