Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Premii pentru artisti
-- Tinerete fara batranete
Cu distinctie si cu discretie, asa cum le sta bine unor mari artisti, Ilinca Tomoroveanu si Traian Stanescu ne-au aratat ca frumusetea interioara poate lua chipul tineretii vesnice si ca succesul inseamna a trai frumos.
La mijlocul lunii decembrie, la sediul UNITER din Bucuresti, In prezenta a numerosi oameni de cultura, firma SIVECO Romania a decernat un "premiu de simpatie" unor mari artisti ai timpurilor noastre: Ilinca TOMOROVEANU si Traian STANESCU.
Actori de prima marime ai Teatrului National din Bucuresti, Ilinca Tomoroveanu si Traian Stanescu fac parte dintr-o generatie stralucita de slujitori ai scenei romanesti. Generosi si optimisti, plini de umor si caldura sufleteasca, cei doi le-au impartasit prietenilor prezenti comori de istorie culturala. "Octavian Goga era, din partea mamei, a saisprezecea generatie In Rasinari, descendenti din preoti si oameni de cultura. Bunica ne spunea, ne citea, ne canta versuri de Goga. In fiecare vara mergeam la Rasinari si ne-am obisnuit ca Rasinariul sa fie a doua casa", ne-a povestit, printre altele, Ilinca Tomoroveanu. Frumoasa ca intotdeauna si parca mai tanara ca niciodata, radia o lumina speciala, alimentata de un crez de viata profund tonic: "Sunt putini cei care au puterea de a se sacrifica pentru ceilalti, de a renunta la turnul lor de fildes pentru agora... Eu personal am avut noroc ca am facut teatru Intr-o perioada In care Inca erau si jucau cei mai mari actori si regizori ai tarii... Restul e de la Dumnezeu."
"Eu nu sunt obisnuit sa primesc premii, dar... totdeauna exista un Inceput", a declarat cu umor Traian Stanescu. Si a completat in registru sobru: "Eu cred ca tot ceea ce am jucat, si mai bine si mai prost, face parte din cariera. O cariera se construieste caramida cu caramida. Iti pare rau cand un spectacol n-a iesit... Rolurile unui actor sunt ca si copiii lui. Daca un copil e mai urat sau mai putin dotat, Il iubesti si pe el, nu?"
In sprijinul culturii
In viata unei societati, interferentele sunt permanente si inevitabile, iar progresul general nu se poate produce decat prin solidaritatea tuturor partenerilor implicati - sistemul de educatie si de sanatate, economia si cultura, etc. Pentru SIVECO Romania, companie de software care activeaza direct In domeniul tehnologiei informatiei, misiunea de a se implica In mod responsabil la dezvoltarea sociala si culturala a comunitatii este la fel de importanta ca si implicarea In dezvoltarea economica.
"In fiecare an, apropierea Sarbatorii de Craciun ne aduce bucuria de a gandi si simti mai frumos decat In oricare alta perioada a anului", ne-a declarat Irina SOCOL, director general al companiei SIVECO Romania. "Acum, mai mult ca oricand, simtim imboldul sa rostim si sa dam curs gandurilor noastre cele bune, de pilda, sa ne exprimam admiratia si adanca pretuire pentru cei doi mari artisti care sunt Ilinca Tomoroveanu si Traian Stanescu, un cuplu care ne arata ca, uneori, frumusetea interioara poate lua chipul tineretii vesnice si ca poti avea succes traind frumos. Desi activam In domenii diferite, ne calauzesc principii de viata si valori comune pe care ne bucuram sa le Impartasim In spatiul pus cu generozitate la dispozitie de UNITER."
Devenita deja o traditie pentru SIVECO Romania, aceasta Intalnire a teatrului cu tehnologia informatiei dovedeste ca lumea In care traim este si va deveni, din ce In ce mai mult, un spatiu al convergentelor.
Marius Rusu 
A r h i v a
  Speranta in coada de peste    1 comentariu
  Porcul de Bucuresti    
  Rezidentiat anost    
  18.522 locuri de munca vacante    
  Alerta zapezii in Capitala    
  Nu mai vine Mosu'-n sut    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00857 sec.