Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Rezidentiat anost
Concursul national de rezidentiat s-a desfasurat duminica, in sase centre universitare, fara incidente, o singura problema aparand la corectarea grilei in cazul candidatilor care au sustinut testul la Academia de Studii Economice (ASE) din Bucuresti, unde s-au defectat calculatoarele. Din acest motiv, nu au putut fi verificate grilele candidatilor arondati acestui centru, fapt care duce la amanarea anuntarii rezultatelor.
Cei 6067 de candidati inscrisi au concurat pe 2210 locuri, dintre care 346 pentru chirurgie, 1094 - alte specialitati, 600 - medicina de familie, 60 - medicina de laborator, 80 - medicina dentara iar 30 - farmacie. In Capitala s-a desfasurat concursul pentru specialitatile chirurgicale, la Cluj-Napoca - specialitatile medicale, Craiova - medicina de familie, Iasi - medicina dentara, Targu Mures - farmacie si Timisoara - medicina de laborator. Examenul a avut o durata de patru ore si a constat intr-un test grila cu 200 de intrebari.
Pentru anul viitor vor fi reguli noi pentru cei care studiaza medicina, astfel ca pentru absolventii licentiati ai Facultatilor de Medicina si Medicina Dentara si Farmacie se va desfiinta stagiatura. Pana in prezent, toti absolventii medicinisti desfasurau un stagiu practic de un an in unitatile sanitare acreditate. De asemenea, absolventii de medicina dentara si farmacie vor primi drept de practica in urma promovarii examenului de licenta in timp ce absolventii examenului de medicina generala vor avea drept de practica doar la obtinerea specialitatii. La rezidentiatul din 2005 nu va mai exista concurs pentru grupa de medicina generala. Toti cei care se vor prezenta la concurs si obtin punctaj de promovare dar nu s-au calificat din cauza limitarii locurilor pot cere confirmarea ca rezidenti de medicina de familie. Dupa trei ani de rezidentiat, ei pot deveni medici de familie. (C.P.)
A r h i v a
  Speranta in coada de peste    1 comentariu
  Porcul de Bucuresti    
  18.522 locuri de munca vacante    
  Alerta zapezii in Capitala    
  Nu mai vine Mosu'-n sut    
  Premii pentru artisti    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00851 sec.