Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Insula tropicala din Germania
Germanii plictisiti de iarna au acum ocazia sa petreaca timpul liber pe plaja, printre palmieri, la doar o ora distanta de Berlin, informeaza The Telegraph. La sfarsitul saptamanii trecute, mii de oameni au venit la un fost hangar de zepeline, care a fost transformat in cel mai mare complex de distractii din Europa.
Desi afara ninge, in interiorul hangarului sunt peste 25 de grade Celsius, iar vizitatorii pot admira un rasarit de soare proiectat pe un ecran de 135 de metri. Creat de o companie britanica de inginerie, "Insulele tropicale" din regiunea Brandenburg este ultimul proiect al antreprenorului malaezian Colin Au, in varsta de 55 de ani. El a investit in acest proiect 48 de milioane de lire sterline.
"M-am documentat si stiu ce vor germanii. Aceasta statiune inseamna ca europenii mult prea ocupati nu mai trebuie sa plece din tara pentru a petrece ceva timp intr-o insula tropicala" a declarat Au.
"Statiunea" care are mai mult de o jumatate de milion de metri patrati este mai inalta decat Statuia Libertatii si poate gazdui sase stadioane de fotbal. Mai mult decat atat, exista si o jungla formata din peste zece mii de plante tropicale, cascade si poduri care traverseaza lacurile.
De-a lungul celor doua plaje sunt amplasate peste 850 de sezlonguri, iar printre orhideele si palmierii exotici se poate auzi ciripitul pasarilor.
Cand soarele straluceste afara, gratie acoperisului transparent, vizitatorii se pot bronza in voie si se pot balaci in lacurile in care apa are peste 28 de grade Celsius.
"Este cu adevarat o oaza exotica si un loc unde poti uita de frigul si zapada de afara, mai ales ca e doar la o ora distanta de oras" a declarat unul dintre vizitatori.
Doi pensionari, care s-au oprit aici si care stau cu picioarele in nisip declara fericiti ca "aici ne mai incalzim si noi si mai uitam de iarna". Cei doi au platit pentru patru ore, cate 14 lire sterline de persoana.
In afara faptului ca este un loc original de petrecere a timpului liber, "Insulele tropicale" au oferit pana acum 800 de slujbe localnicilor. "Insula" este deschisa 24 de ore din 24 si exista si cluburi de noapte pentru cei care au stat toata ziua la plaja si doresc sa danseze sau sa participe la diversele concerte organizate aici. (B.M.)
A r h i v a
  Interdictii pentru Mos Craciun    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00817 sec.