Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Ciocolata otravita
Peste 25 de tone de produse din ciocolata au fost scoase de la vanzare de inspectorii de la Protectia Consumatorului, care au aplicat vanzatorilor amenzi de aproape doua miliarde de lei, informeaza Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC). In urma unui control desfasurat in toata tara in prima jumatate a lunii decembrie, inspectorii ANPC au descoperit ca peste 25 de tone de produse din ciocolata nu corespund din punct de vedere calitativ, dispunand retragerea lor de la vanzare. Din cantitatea totala de produse scoase de la vanzare, aproximativ 2,2 tone, in valoare de trei miliarde si jumatate de lei, au fost retrase definitiv de pe piata, iar restul doar temporar. Controlul a vizat 1054 de firme, dintre care 15 au fost inchise temporar, aplicandu-se amenzi de peste 1,7 miliarde de lei. Inspectorii ANPC au constatat ca agentii economici gasiti in neregula vindeau produse din ciocolata stricate, cu termenul de valabilitate expirat sau ambalate necorespunzator. Reprezentantii ANPC au descoperit, pe langa ciocolata, si cacao ambalata necorespunzator sau in plicuri inscriptionate altfel decat prevede legea. (M.S.)
Salomon in Romania
Salomon, unul din cei mai importanti producatori mondiali de articole pentru sporturile de iarna, intentioneaza sa transfere o parte a productiei de skiuri din Franta in Romania, insa va renunta la fabricarea de patine cu rotile in Romania in favoarea Chinei, transmite Mediafax. Potrivit unui comunicat al companiei, productia de skiuri din Franta va fi redusa, pana in anul 2007, la 35% din total, fata de 55% din total in prezent, in principal prin majorarea capacitatilor din Romania. Salomon a inceput productia de schiuri in Romania la inceputul acestui an, in exclusivitate pentru export. Compania este prezenta pe piata romaneasca de peste zece ani, prin intermediul unor parteneriate cu fabrici autohtone pentru productia in sistem lohn de echipamente de schi - clapari, patine si bocanci. Potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice, Salomon Romania a realizat in 2003 o cifra de afaceri de 63,3 miliarde de lei (1,7 milioane de euro) si un profit net de 15,1 miliarde de lei (peste 400.000 euro). Compania este detinuta integral de Salomon Franta, care face parte grupul Adidas-Salomon AG. (A.G.C.)
Oltchim in crestere
Oltchim Ramnicu Valcea prognozeaza pentru acest an un profit brut de circa 600 de miliarde de lei (circa 14,8 milioane de euro), de 17 ori mai mare decat nivelul de 35 de miliarde de lei estimat initial, pe fondul punerii in functiune a unor noi instalatii si cresterii pretului titeiului la nivel international, transmite Mediafax. Oltchim estimeaza ca va inregistra in acest an o cifra de afaceri de peste 400 de milioane de dolari. Potrivit strategiei de dezvoltare a companiei, cifra de afaceri va creste la 440 de milioane de dolari in 2005 si la 500 de milioane de dolari in anul 2006. Bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) al companiei aferent anului 2005, aprobat de actionari la sfarsitul saptamanii trecute, include atingerea unui profit brut de 582 de miliarde de lei. Principalele produse ale Oltchim sunt policlorura de vinil - PVC si produsele clorosodice. Principalul actionar al societatii este Ministerul Economiei si Comertului (MEC). (A.G.C.)
A r h i v a
  Se scumpesc gazul si lumina    
  Iuganskneftegaz a fost vanduta    
  Guvern nou, fiscalitate mai mica    
  Valoarea contractelor pentru 2005 - de trei ori mai mare fata de ultimii cinci ani    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00814 sec.