Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
"Solidaritate pentru Delta Dunarii", la Gala Societatii Civile
-- Campania mediatica demarata de ZIUA participa la cel mai important concurs de promovare a activismului social
Campania ZIUA si Civic Media "Solidaritate pentru Delta Dunarii" concureaza in cadrul Galei Societatii Civile, organizate de Asociatia de Comunicare Ethos si Millenium Communications. De asemenea, din Juriul Jurnalistilor pentru editia din acest an a Galei Societatii Civile fac parte mai multi ziaristi, printre care: Mircea Toma, Marian Voicu si Tia Serbanescu.
Gala Societatii Civile este cel mai important eveniment anual de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social. Este o competitie care premiaza cele mai valoroase proiecte desfasurate de: organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa, sindicate sau persoane fizice. Misiunea principala a Galei este sa imbunatateasca imaginea publica a sectorului neguvernamental.
Constatand lipsa unei reactii adecvate din partea autoritatilor statului cat si lipsa unei informari corecte a opiniei publice asupra gravei situatii care se deruleaza in Delta Dunarii, Civic Media a decis sa lanseze cu sprijinul ziarului ZIUA o ampla campanie de constientizare asupra pericolelor care decurg din constructia canalului navigabil Bastroe, atat la nivel de mediu cat si in plan geopolitic si geostrategic, reusind sa mobilizeze intreaga societate civila romaneasca cat si factorii de decizie ai Romaniei. Punctul culminant al campaniei "Solidaritate pentru Delta" a fost atins pe data de 24 august, cand la Bucuresti a avut loc o ampla manifestatie de protest impotriva distrugerii Deltei Dunarii. La aceasta editie a Galei Societatii Civile participa 97 de organizatii, fiecare propunand unul sau mai multe proiecte, in total 118. Dintre aceste proiecte se mai remarca "News to Know - Stiri sa stii", promovat de Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucuresti, la care a participat si ziarul ZIUA. Pornind de la penuria de informatii despre libertatea presei in randurile copiilor din judetele Romaniei, LTRP a initiat acest proiect pentru a oferi aceste informatii elevilor claselor gimnaziale, precum si pentru a-i incuraja sa citeasca presa si sa urmareasca stirile TV si radio. In acest proiect, Liga Tinerilor Romani de Pretutindeni a incurajat elevii sa se informeze individual si sa fie niste cititori, ascultatori sau telespectatori critici, sa-si creeze propria revista scolara, iar in unele scoli chiar propriul post radio.
George DAMIAN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Yete fleoshk! Pai stai frate acum suntets ecologisti si cand ungurul are obiectii el da ultimatum?   de ardealul_smanglit
A r h i v a
  Parteneriatul Frantei cu Romania continua si sub Basescu    
  Rumsfeld acuzat ca insulta americanii ucisi in Irak    1 comentariu
  Bulgaria ameninta ca intra in UE fara Romania    3 comentarii
  Putin si Schröder, despre Ucraina    1 comentariu
  "Romania in noua ordine mondiala" iese la iveala    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00846 sec.