Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Mortii lui Iliescu
In urma cu exact 15 ani, populatia Capitalei Romaniei intra in febra descatusarii de regimul comunist. Inca din dimineata zilei de 21 decembrie, cand mase de oameni se deplasau soptind numele Timisoarei spre ultimul miting al lui Nicolae Ceausescu, se simtea in aer o tensiune din ce in ce mai apasatoare. Momentul exploziei populare din mijlocul zilei a strans in strada, scrasnind din dinti si cu venele zvacnind, toti anti-comunistii din Bucuresti, majoritatea tineri. Putini, raportat la populatia Capitalei. Dar suficienti. In fata scutierilor de pe Bulevardul Magheru lumea a putut auzi pentru prima data scandarile: "Libertate! Libertate!" "Jos Ceausescu!" si "Jos comunismul!". Manifestantii batuti si imprastiati din zona blocului Casata si a Pietei Romana, se regasesc apoi in Piata Universitatii. Urmeaza moartea odata cu caderea noptii. Mortii, ranitii si arestatii sunt luati pe sus in dubele Securitatii.
Dimineata gaseste Piata Universitatii cu inscriptiile de pe Universitate revopsite si asfaltul curatat de sange. Nu pentru mult timp. Ziua de 22 decembrie, care aduce fuga lui Nicolae Ceausescu cu elicopterul vine tot cu moarte, adusa viclean de succesorul sau, Ion Iliescu, excrescenta a unui sistem conspirativ consolidat, cu menirea de a introduce perestroika sefului Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, in Republica Socialista Romania.
Surprinsi de anti-comunismul romanilor, complotistii instruiti la Moscova recurg la "Planul B": revolutia sangeroasa. Menita sa mascheze conspiratia si sa ii legitimeze in functii pe conjuratii Frontului Salvarii Nationale, insurectia tineretului roman se transforma incepand cu 22 decembrie intr-o baie de sange. Plutind pe deasupra valurilor de sange, abilii "emanati" de la balconul cladirii Comitetului Central al PCR, nu sunt atinsi de gloante. Miile de oameni din Piata, in schimb, se transforma in mase de cadavre. Pleiada de kominternisti, in frunte cu Ion Iliescu si Silviu Brucan, sprijinita din umbra de reteaua lui Virgil Magureanu, Nicolae Militaru si Gelu Voican Voiculescu, pune mana pe structurile de forta ale statului comunist. Ceausescu este ucis. Armata si Securitatea trec sub controlul conspiratorilor. Pana astazi. Incepand de azi, Ion Iliescu nu mai este presedinte. Traian Basescu, noul presedinte al Romaniei, daca nu vrea sa se trezeasca ca va avea soarta lui Emil Constantinescu, trebuie ca din aceasta clipa sa faca curatenie in sistemul care i-a acoperit timp de 15 ani pe autorii crimelor din decembrie 1989 si iunie 1990, si pe complicii acestora.
Senatorul Ion Iliescu si-a permis ieri sa invoce, la coafatul bilant al anilor sai petrecuti la Cotroceni, memoria mortilor din decembrie, uitand insa sa arate ce nu a facut pentru ei in cei 11 ani cat a fost la putere. In numele mortilor, in numele adevarului, societatea civila romaneasca il someaza azi pe Ion Iliescu sa raspunda la urmatoarele intrebari: Unde sunt "teroristii" din decembrie 1989?; Cum de nu a reusit in 11 ani petrecuti in cea mai mare functie a statului sa intreprinda ceva pentru aflarea adevarului asupra evenimentelor din decembrie si pedepsirea vinovatilor de uciderea a peste 1000 de romani si ranirea altor peste 3000? Care sunt legaturile sale cu structurile fostului KGB? De ce nu recunoaste ca a facut parte dintr-o conspiratie anti-ceausista, filo-sovietica, in ciuda dezvaluirilor aparute in acesti 15 ani? Daca este dispus sa apara in instanta, renuntand la imunitatea parlamentara, intr-un eventual Proces al comunismului?
La randul sau, Traian Basescu, presedintele Romaniei, este rugat sa intervina cu autoritatea sa morala pentru a impiedica trecerea in regim de prescriptie a faptelor comise in decembrie 1989, luna aceasta, la 15 ani de la sangeroasele evenimente. Jertfa romanilor din decembrie 1989 nu trebuie uitata.
Victor RONCEA 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Eu inca mai sper !!   de elas
Ilici si lovitura de stat   de cosor ion
Domnule RONCEA - pregateste sa scrii ASTA de 100 de ori - intr-o suta de variante qvasi-identice, si sa-l publici zilnic   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Criza politica    132 comentarii
  Nastase, presedinte la Camera    6 comentarii
  Vacaroiu, sef la Senat    3 comentarii
  Traian Basescu a depus juramantul in fata Parlamentului    2 comentarii
  Iliescu, fara Dumnezeu    1 comentariu
  Ultimatumul maghiar    6 comentarii
  NOUA ALIANTA: PSD+PUR+PRM    6 comentarii
  Traian Basescu a plecat de la Primarie    
  PSD si PRM au vrut sa intarzie juramantul lui Basescu    1 comentariu
  PSD a vrut sa influenteze votul secret din Camera    2 comentarii
  Ce spun regulamentele    2 comentarii
  PUR s-a dat cu PSD    1 comentariu
  Vadim si-a obligat senatorii sa aleaga PSD    1 comentariu
  Scandal pentru secretul votului si la Senat    2 comentarii
  Vacaroiu a uitat sa jure pe Biblie    2 comentarii
  Asociatia "21 Decembrie" cere condamnarea criminalilor din 1989    
  Imnul de pe Universitate, inapoi    2 comentarii
  "Revolutia romana: marele bluf"    1 comentariu
  Martor ocular    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00970 sec.