Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Adrian Nastase contra Mona Musca pentru conducerea deputatilor
PSD a vrut sa influenteze votul secret din Camera
-- In timp ce PNL si PD au cerut ca alegerea sa se desfasoare la vedere, langa prezidiu, oamenii lui Nastase au insistat ca buletinele sa fie completate in sala, sub atenta indrumare a "colegilor supraveghetori"
Lupta pentru alegerea presedintelui Camerei a fost una dintre cele mai dure din istoria vietii parlamentare post-decembriste. Alianta PNL-PD si PSD au solicitat modalitati diferite de vot, iar discutiile inainte de inceperea votului au fost marcate de mai multe pauze de consultari. Astfel, liberalii si democratii au vrut ca votul sa se desfasoare la o masa in apropierea prezidiului, in timp ce PSD a cerut ca buletinele cu numele celor doi candidati la sefia Camerei - Mona Musca (PNL) si Adrian Nastase (PSD) - sa poata fi completate si in sala. Presedintele de sedinta, decanul de varsta Aurel Vainer a incercat sa propuna ca votul sa se desfasoare la una din mesele din fata prezidiului. Acolo au fost instalate doua urne, asemanatoare, unde sa-si exercite votul deputatii. Propunerea PSD face posibil controlul votului parlamentarilor PUR si PRM, care pot fi astfel supravegheati indeaproape asupra alegerii facute, inconjurati fiind de "colegi supraveghetori". Surse parlamentare ne-au declarat ieri ca acceptarea propunerii PSD determina scadera sanselor Monei Musca de a ajunge la conducerea deputatilor.
PRM pentru Nastase
PRM si-a declarat in plenul Camerei sustinerea fata de candidatul PSD, Adrian Nastase, insa PSD doreste sa aiba o confirmare clara a optiunii reprezentantilor partidului lui Vadim. Pentru a da mai multe asigurari PSD-ului, deputatul Marcu Tudor a reclamat in plen chiar si unele "presiuni" la care parlamentarii partidului sau ar fi fost supusi din partea Aliantei.
"Am crezut ca si contracandidatul meu, Adrian Nastase, doreste vot secret", a declarat deputatul liberal Mona Musca. "Si am crezut ca nici unul dintre noi nu vrea vot imperativ ca sa fie ales", a declarat ea, cu referire la presiunile exercitate de PSD, care s-a luptat sa castige cu orice pret aceasta functie. Nastase a replicat la randul sau ca trebuie sa se aplice aceeasi procedura ca la alegerea conducerii Camerei din 2000, si sa nu se vina cu "inventii". Mai mult, el a sustinut ca unii parlamentari - inclusiv ai PSD - au primit pe telefoane "anumite promisiuni", pentru a vota intr-un anumit fel, adica impotriva sa. Fostul presedinte al Camerei in legislatura trecuta, Valer Dorneanu le-a "recomandat" profesoral deputatilor liberali si democrati: "mai puneti mana pe regulament", incercand sa explice ca votul cetatenilor e deosebit de cel al parlamentarilor. Liderul grupului PD, Cozmin Gusa, a apreciat ca de fapt e vorba de o suspiciune foarte mare din partea conducerii PSD, in privinta votului pe care il vor acorda propriii parlamentari, dar si cei ai PRM si PUR, pe care i-a atras de partea sa.
Anca HRIBAN 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Apropo de Aurel Vainer, ce au facut cei 18 minoritari?   de Aladin
Dar ce titlu e asta: nici in caruta, nici in teleguta ?! lucrurile stau cu totul altfel   de Viviana
A r h i v a
  Criza politica    132 comentarii
  Nastase, presedinte la Camera    6 comentarii
  Vacaroiu, sef la Senat    3 comentarii
  Traian Basescu a depus juramantul in fata Parlamentului    2 comentarii
  Iliescu, fara Dumnezeu    1 comentariu
  Ultimatumul maghiar    6 comentarii
  NOUA ALIANTA: PSD+PUR+PRM    6 comentarii
  Traian Basescu a plecat de la Primarie    
  PSD si PRM au vrut sa intarzie juramantul lui Basescu    1 comentariu
  Ce spun regulamentele    2 comentarii
  PUR s-a dat cu PSD    1 comentariu
  Vadim si-a obligat senatorii sa aleaga PSD    1 comentariu
  Scandal pentru secretul votului si la Senat    2 comentarii
  Vacaroiu a uitat sa jure pe Biblie    2 comentarii
  Mortii lui Iliescu    3 comentarii
  Asociatia "21 Decembrie" cere condamnarea criminalilor din 1989    
  Imnul de pe Universitate, inapoi    2 comentarii
  "Revolutia romana: marele bluf"    1 comentariu
  Martor ocular    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01335 sec.