Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Spaga la Prefectura
O angajata a Prefecturii Bucuresti a fost prinsa in flagrant, ieri, in momentul in care primea o suma de bani de la o persoana careia ii promisese ca va interveni la conducerea unei primarii de sector pentru angajarea pe un post corespunzator pregatirii sale. Potrivit Ministerului Public, consilierul juridic Irina Moldovan, in varsta de 40 de ani, a fost prinsa in timp ce primea o transa de sase milioane de lei din cele zece milioane pretinse. Anterior, Moldovan primise patru milioane de lei de la denuntator. Flagrantul a fost realizat de catre un procuror din cadrul Parchetului Tribunalului Bucuresti, dupa ce conducerea Prefecturii Municipiului Bucuresti, care o suspecta pe Irina Moldovan, de mai mult timp, ca intermedia rezolvarea problemelor unor persoane, contra unui comision, i-a sesizat pe anchetatori, pentru a lua masurile necesare. Irina Moldovan a fost retinuta pentru 24 de ore, ea urmand sa fie cercetata pentru trafic de influenta. (G.T.)
Bilantul Jandarmeriei
Comandamentul National al Jandarmeriei Romane si-a prezentat ieri bilantul de activitate pe 2004. Statisticile armei demonstreaza rolul tot mai important al jandarmilor in mentinerea ordinii publice si prevenirea fenomenului infractional, in special la nivelul conductelor petroliere. O problema foarte serioasa, care ii preocupa in ultima vreme pe sefii jandarmeriei este escaladarea violentei pe stadioane, unde la anumite meciuri de fotbal au inceput sa apara grupuri organizate, care provoaca regulat incaierari si nu se tem sa provoace si chiar sa atace fortele de ordine, multi fiind, sustin jandarmii, "beti sau drogati". Acest fenomen, care impune folosirea fortei pentru restabilirea ordinii, implica reglementari noi ale limitelor interventiei in forta. In aceasta directie, CNJ are sprijinul jandarmeriilor din statele vest-europene, unde fenomenul este si mai escaladat decat la noi si unde interventiile in forta sunt mult mai dure. (R.S.)
Politist deferit Justitiei
Un ofiter din cadrul IPJ Constanta a fost trimis in judecata, ieri, de Parchetul Curtii de Apel, pentru delapidare, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals, fiind acuzat ca si-ar fi insusit astfel 17 milioane de lei. Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2001- 2002, inspectorul de politie Gheorghe Ilinca, de la Serviciul management resurse umane al Politiei Transporturi Constanta, in calitate de mandatar la serviciul transporturi feroviare, si-ar fi insusit in mod repetat prin fals si uz de fals suma de 17 milioane de lei. Banii reprezentau drepturile de echipament ale ofiterului de politie Alexandru Coman, care fusese transferat la Directia Politiei de Frontiera Constanta incepand cu 1 noiembrie 2001. (G.T.)
Traficant de valuta falsa, prins
Un satmarean este cercetat pentru trafic cu valuta falsa, el fiind depistat dupa ce s-a folosit de nepotul lui, un baiat de 13 ani, pentru a plasa bancnote euro false intr-un magazin alimentar. Traficantul, in varsta de 24 de ani, s-a folosit de nepotul sau minor, pentru a pune in vanzare valuta, trimitandu-l pe acesta cu doua bancnote de 50 de euro false la un magazin alimentar din comuna Bixad, judetul Satu Mare. Falsurile au fost descoperite, fiind alertata politia, asupra tanarului fiind gasita suma de 850 de euro, in bancnote de 50 de euro false, precum si suma de 3,7 milioane de lei. Tanarul este cercetat in stare de libertate pentru punere in circulatie de valuta falsa, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Satu Mare a emis pe numele lui o ordonanta de a nu parasi localitatea pentru o perioada de 30 de zile. (G.T.)
Vanator ranit
Un barbat din Caras-Severin a ajuns, duminica seara, la spital cu mai multe leziuni pe care si le-a provocat in timp ce isi incerca arma de vanatoare. Accidentul a avut loc in momentul in care Iacob S., in varsta de 40 de ani, din localitatea Berzovia, a vrut sa incerce cateva cartuse mai vechi. Barbatul a mers in gradina, a tras primul foc de arma, moment in care o alice i-a ricosat dintr-o piatra, in abdomen. El s-a dus la Spitalul Judetean Caras-Severin, iar cadrele medicale l-au diagnosticat cu "plaga impuscata abdominala, ruptura de perete abdominal si ruptura de vezica". Iacob S. a fost operat de urgenta, in prezent starea sa fiind stabila. Medicii au anuntat Politia in legatura cu acest accident, iar anchetatorii au stabilit, in urma cercetarilor, ca barbatul s-a ranit cu arma proprie, pentru care are permis de vanatoare eliberat de Inspectoratul de Politie al Judetului Caras-Severin. (G.T.)
Amanare in cazul "Jiga"
Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a amanat, ieri, pana pe 7 ianuarie 2005, pronuntarea sentintei cu privire la recursurile formulate de Florica Dinculescu, Dan Jiga, precum si de Parchetul National Anticoruptie si SC "Ten Agro" SA Timis impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti, care dispusese majorarea pedepsei lui Jiga la 12 ani inchisoare si diminuarea, la sase ani, a celei privitoare la Dinculescu. Magistratii instantei supreme au amanat in mai multe randuri judecarea recursurilor, din cauza neindeplinirii unor conditii procedurale care nu permit desfasurarea unei asemenea actiuni penale in lipsa uneia dintre partile implicate in proces. La 10 noiembrie 2003, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Florica Dinculescu, fost sef al Directiei Antifrauda din cadrul Agentiei SAPARD, si Dan Jiga, fost director general in Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, la sapte ani si sase luni si, respectiv, cinci ani de inchisoare, pentru luare de mita si, respectiv, luare de mita si abuz in serviciu contra intereselor publice in operatiunile privitoare la procesul de privatizare a IAS "Jimtim" Jimbolia. (G.T.)
A r h i v a
  Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu    
  Miron Cozma transferat la Craiova    
  Operatiunea "Masini pentru SRI"    1 comentariu
  Seful IPJ Dolj audiat in dosarul Boerica    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01070 sec.