Ziua Logo
  Nr. 3203 de marti, 21 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Miron Cozma transferat la Craiova
-- Ultima ora
Numai un singur condamnat din cei 46 vizati de decretul de revocare a gratierii semnat, vineri, de presedintele Ion Iliescu mai este cautat de politisti, situatia juridica a celorlalti fiind clarificata ori in curs de clarificare de catre autoritati. Neculai Chetreanu (din judetul Neamt, condamnat definitiv in 2003, de o instanta din Targu Jiu) a fost prins ieri si reincarcerat. Inspectoratul General al Politiei Romane a informat ca Dumitru Puscalau (din Bacau, condamnat definitiv in anul 2000, la Lugoj) nu a fost localizat inca de politisti. Barbatul, de 33 de ani, din comuna bacauana Blagesti, avea de executat sase luni de inchisoare pentru abandon de familie. El a fost arestat cu doua luni in urma, dupa ce fusese dat in urmarire generala. Acum este cautat din nou. Potrivit politistilor bacauani, Puscalau este destul de greu de prins pentru ca este un "infractor voiajor, fara un domiciliu stabil". Ultima data el a fost prins de Politia TF din Constanta. Potrivit IGPR, pana ieri dupa-amiaza, 34 din cele 46 de persoane vizate de decretul de revocare a gratierii au fost reincarcerate.
Printre acestia se numara Miron Cozma (prins, vineri, la Timisoara si adus la Bucuresti); fostul judecator Valentino Acatrinei (condamnat la cinci ani inchisoare pentru trafic de influenta in dosarul "Mita pentru magistrati"), fostul consilier guvernamental Paul Isac (condamnat pentru luare de mita) si fostul director BIR Vasile Buse (toti incarcerati la Bucuresti); Anisoara Burca (condamnata pentru inselaciune si prinsa de Politia Timis), harghiteanul Gal Ferenc Csaba (condamnat pentru trafic de persoane si prins in urma cu doua zile, in Harghita). Un alt condamnat - timisoreanul Ioan Horia Grigorita a fost prins, ieri, de politisti. Omul de afaceri Horia Grigorita a fost condamnat la Timisoara pentru inselaciune, dupa ce a cumparat cu file de cec fara acoperire produse petroliere in valoare de un miliard si jumatate de lei. Un alt condamnat - bucuresteanul Nicolae Roman - a fost capturat tot ieri si transportat la Penitenciarul Jilava, imediat ce instanta a trimis documentele intocmite pe numele lui pentru reincarcerare. Alte cinci persoane se aflau in libertate, la momentul aparitiei in Monitorul Oficial a decretului de gratiere, beneficiind de eliberare conditionata dispusa de instantele de judecata, ca urmare a executarii unei parti din pedeapsa, minimum prevazut de procedura penala pentru aceasta situatie. Acestea sunt: Ioan Corpodeanu (fostul adjunct al sefului Militiei Timisoara, condamnat in dosarul revolutiei de la Timisoara la 15 ani de inchisoare), Calin Mergan Abubaker Mergan (condamnat in Bucuresti), Marin Zorila (judecat la Brasov), Rusalina Grasian (judecata in Mures) si Georgeta Focea (Braila).
Un alt condamnat - Gheorghe Mihai - beneficiaza de amanarea executarii pedepsei, pe motiv medical, pana la 20 ianuarie 2005. De fapt, el era singurul din cei 46 care beneficia de gratierea intregii pedepsei, pentru restul aceasta masura vizand numai partea neexecutata.
Alte trei persoane nu au ajuns sa fie eliberate in urma decretului de gratiere, astfel ca nu a mai fost necesara parcurgerea procedurilor pentru reincarcerare: Ionut Gheorghe Tiboaca, Gabriel Cristian Dragomir si Daniel Cosmin Stefanescu. Pentru Nicolae Olteanu (judecat si condamnat in Bucuresti), instanta competenta nu a trimis inca Parchetului si Politiei documentele pe baza carora acestea urmeaza sa fie reincarcerat. Pentru Emil Leonard Robu (condamnat definitiv la Constanta), penitenciarul a anuntat ca va solicita instantei emiterea unui nou mandat de arestare, fara sa se faca referire la motivele acestei decizii. (R.S.)
In jurul orelor 17.00, Miron Cozma a fost transferat la Penitenciarul din Craiova. Autoritatile au luat aceasta masura pentru ca fostul lider al minerilor sa nu se mai afle in apropierea membrilor lumii interlope.
A r h i v a
  Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu    
  Operatiunea "Masini pentru SRI"    1 comentariu
  Seful IPJ Dolj audiat in dosarul Boerica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 INELUL NIBELUNGILOR (177 afisari)
 Lansare de carte a scriitorului Sorin Cerin (152 afisari)
 Sanctiuni in cazul Tatulici-Molodetiu (90 afisari)
 Operatiunea "Masini pentru SRI" (87 afisari)
 Imnul de pe Universitate, inapoi (43 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00886 sec.