Ziua Logo
  Nr. 3202 de luni, 20 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Turneul final al Cupei Romaniei la baschet feminin a fost bulversat de un caz fara precedent
Scandal la Sala Olimpia
-- Sportul Studentesc a pierdut prin forfait tehnic intalnirea cu Livas Targoviste din motive medicale
Baschetul feminin romanesc s-a confruntat, la finele saptamanii, in penultima zi a turneului final al Cupei Romaniei, cu un caz fara precedent in istoria sportului de sub panourile autohtone: Sportul Studentesc a pierdut prin forfait tehnic, din motive medicale (n.n. - doua studente prezentau simptome de oreion), intalnirea cu Livas Targoviste. Din dorinta de a fi fair-play fata de adversare, care vor evolua, in ianuarie 2005, in sferturile de finala ale FIBA Europe Cup, conducerea echipei bucurestene i-a anuntat pe oficialii partidei ca jucatoarea Raluca Ungureanu s-a imbolnavit de oreion, iar Carmen Bagiu prezinta aceleasi simptome. Cum medicul turneului, Stefan Gherculescu, a atentionat participantele ca "cele doua jucatoare bolnave de oreion ar putea transmite boala si altor sportive", meciul a fost omologat de FRB cu forfait tehnic. Asta, si pentru ca o eventuala reprogramare a partidei ar fi incarcat programul echipei Livas, care se pregateste sa atace calificarea in Final Four-ul competitiei continentale.
Din pacate, insa, a surprins in mod neplacut inconstienta sau lipsa de cultura medicala sportiva a antrenorului de la Livas, Dan Brasoveanu, care dupa decizia FRB a agitat spriritele spunand ca studentele n-au dorit sa joace! Fara sa-si de-a seama, probabil, de repercusiunile care urmau in cazul in care s-ar fi starnit o epidemie de oreion, atat timp cat perioada de incubatie a bolii este de cel putin 21 de zile. "Este o situatie neplacuta. Din cate stiu, antrenoarea de la Sportul a refuzat sa joace! Este pacat pentru spectacolul sportiv pentru ca se intalneau primele doua echipe din campionat. Eu vorbeam cu fetele, dar a venit Ioan Breza (n.n. - observatorul FRB) si mi-a spus ca meciul nu se va mai juca din cauze medicale", a punctat Brasoveanu, in vreme ce alti membri din staff-ul Livas Targoviste aruncau in stanga si-n dreapta cuvinte fara rost, spunand ca "studentelor le-a fost frica sa joace cu noi!".
Trecand peste acest incident neplacut, sa mai adaugam ca, sambata, Livas Targoviste a intrat in posesia Cupei Romaniei, acumuland cinci victorii din tot atatea meciuri, in vreme ce ocupantele locurilor urmatoare se vor afla dupa disputarea meciului Sportul Studentesc - Olimpia, reprogramat la o data ulterioara, "dupa ce vor disparea problemele medicale".
Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Otelea nu mai ramane la Nationala    
  Doar locul 7 la EURO 2004    1 comentariu
  Baraj cu Cehia pentru Mondiale    
  Steaua invitata in Giulesti pentru meciul cu Valencia    1 comentariu
  George Copos are o noua tinta: "Dinu Vama"    
  "Regele" se lupta pentru Ov. Petre    
  Recital Mitea    
  Astazi se decide "Jucatorul anului"    
  Lucescu: "Sahtar si Schalke 04 au sanse egale"    
  "Steaua, o echipa de necunoscuti"    
  Valencia a remizat pe "Camp Nou"    
  Apusul generalilor    
 Top afisari / comentarii 
 Traian Basescu preia Presedintia (264 afisari)
 Seniorul calitatii mondiale (169 afisari)
 Cozma despre Ion Titisor: "Am coabitat in aceeasi celula!" (133 afisari)
 Primul centru de diagnostic si prevenire a osteoporozei (90 afisari)
 Generalul Stefan Gusa - "condamnat la adevar" (60 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.