Ziua Logo
  Nr. 3201 de sambata, 18 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stagii administrative la Comisia Europeana
-- Stagii de pregatire la Oficiul pentru Armonizare pe Piata Interna (OHIM) - Marci inregistrate si Designuri
Comisia Europeana organizeaza de doua ori pe an stagii de formare care dureaza intre 3 si 5 luni, pentru candidatii care provin din universitati si sectorul public. Perioadele de stagiu incep pe 1 martie (termen limita de depunere a cererilor: 1 septembrie) si 1 octombrie (termen limita de depunere: 1 martie), in fiecare an. Obiectivul vizat este de a permite stagiarilor: sa se familiarizeze cu obiectivele si problemele integrarii europene; sa cunoasca functionarea departamentelor/serviciilor Comisiei Europene; sa dobandeasca experienta personala prin intermediul contactelor ce se stabilesc la locul de munca; sa-si extinda si sa-si puna in practica cunostintele dobandite in timpul studiilor sau carierei profesionale. O parte din perioada de stagiu poate fi dedicata pregatirii tezei de absolvire sau a unei lucrari academice.
Stagiarii sunt, in principiu, selectati dintre candidatii din statele membre ale Comunitatilor Europene. Cu toate acestea, poate fi acceptat un numar limitat de stagiari dintre cetatenii tarilor nemembre. Criterii de selectie: absolventi universitari sau detinatorii unor diplome echivalente celor universitare acordate la sfarsitul unui curs sau studiu, sau angajati in sectorul public, daca fac dovada ca au o specializare universitara sau o diploma echivalenta, sau sunt angajati de cel putin trei ani in functii de consultanti.
Stagiarii trebuie: sa nu depaseasca varsta de 30 ani; sa cunoasca foarte bine una dintre limbile Comunitatii si satisfacator o alta; candidatii din tarile nemembre trebuie sa cunoasca foarte bine doar o limbaa comunitara. Stagiarul va primi o alocatie, in prezent de 800 euro/luna plus 200 euro/luna pentru stagiarii casatoriti ai caror soti sau ale caror sotii nu sunt angajati. De asemenea, se acorda o alocatie pentru copii si un supliment pentru stagiarii cu handicap. Informatii suplimentare : e-mail: eac-stages@cec.eu.int; internet:http:// europa.eu.int/comm/stages/index_en.htm, contact: Paschalis Papachristopoulos.
OHIM organizeaza de doua ori pe an stagii de cinci luni pentru tinerii licentiati. Aceste stagii constituie o experienta de munca intr-unul din serviciile OHIM. Ele incep la 1 februarie (stagiu de primavara) si 1 septembrie (stagiu de toamna), in fiecare an. Aceste stagii permit stagiarilor: formarea in domeniul proprietatii industriale si mai concret in domeniul dreptului marcilor inregistrate; completarea si aplicarea cunostintelor dobandite in cursul studiilor sau vietii profesionale; dobandirea unor cunostinte practice privind functionarea Oficiului si o experienta personala prin contactele stabilite in munca de fiecare zi. Principalele domenii de activitate ale OHIM sunt urmatoarele: a) proprietatea industriala: marci inregistrate; litigii; apeluri; design; cooperare tehnica internationala; b) alte domenii, in special: finante si tehnologia informationala. Stagiarii au dreptul la o bursa lunara de 640 de euro. Stagiarii care continua sa fie remunerati de angajatorul lor sau cei care beneficiaza de o bursa de la un alt organism sau de alte alocatii vor avea dreptul la o contributie financiara din partea OHIM daca suma pe care o primesc este mai mica decat bursa de stagiu. In acest caz, ei vor primi diferenta. Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie: sa aiba varsta sub 30 ani in prima zi a stagiului la care se face referire; sa fie cetateni ai statelor membre ale Comunitatilor Europene. Totusi, un numar limitat de candidati din tarile asociate si din tarile terte poate fi acceptat; sa aiba o diploma universitara, care sa dovedeasca terminarea unui ciclu complet de studiu sau, in cazul stagiarilor care sunt in ultimul an de studii, un atestat oficial de la universitate cu notele obtinute; ceva experienta initiala dobandita intr-unul din domeniile de activitate ale OHIM, fie prin specializare ca parte a studiilor candidatului pentru obtinerea unei diplome universitare, fie o dizertatie a altui proiect de cercetare efectuat ca parte a studiilor ori intr-o alta maniera, fie experienta profesionala sau un stagiu anterior; sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Comunitatilor Europene si satisfacator o alta; una dintre aceste limbi trebuie sa fie o limba a OHIM (spaniola, germana, engleza, franceza, italiana). Pentru candidatii din tarile asociate si tarile terte se cere cunoasterea foarte buna a uneia dintre limbile OHIM. Este recomandat ca stagiarii sa aiba cunostinte de limba spaniola, in masura in care ele contribuie la facilitarea integrarii stagiarului. Termen limita: 28 februarie 2005. Informatii suplimentare: e-mail: Bureau.Stages@oami.eu.int; Internet: http://oami.eu.int/en/ default.htm
(Articol realizat in colaborare cu revista "Ghidul Finantatorilor" editata de FDSC)
Mircea FICA 
A r h i v a
  Cine sunt alegatorii romani    
  Femeile, implicate activ in tehnologie    1 comentariu
  Siemens Romania are planuri mari    
  Cheltuielile IT&C din Romania vor atinge 1,9 miliarde de dolari in 2004    1 comentariu
  Dacia Logan este in voga    3 comentarii
  Cum "isi fura" bancile intre ele clientii    
  Romexterra Bank a lansat cardurile Visa    
  Avand noi parteneriate Credisson si-a deschis agentie proprie    
  Piata leasingului are nevoie de o supraveghere riguroasa    
  Altex vinde cu buletinul doar pana la 500 de euro    1 comentariu
  Rezultate pozitive pentru Omniasig    
  KfW a acordat ProCredit Bank un credit de sase milioane de euro    
  FONDUL DE GARANTARE A CREDITULUI RURAL S.A.    
  Capitalul social al Petrom va fi majorat cu 17.790 de miliarde de lei    
  Investitiile companiilor unguresti se consolideaza    1 comentariu
  Energia nucleara va asigura viitorul energetic al Europei    1 comentariu
  Putem trimite bani prin posta in Elvetia    1 comentariu
  Flamingo la Bursa din 2005    
  Eximbank mentine dobanzile la un nivel scazut    
  Banca HSBC va planta arbori pentru a deveni "curata"    1 comentariu
  Bursa de Valori Bucuresti: Evolutii in perioada 6 -10 decembrie 2004    3 comentarii
  Mercer: Salariile romanilor vor creste in 2005 cu 1,2% in termeni reali    1 comentariu
  FMI recomanda Republicii Moldova sa faca reforme    
  Fonduri pentru mediu    
  Atlas Telecom se extinde in mediul urban in 2005    1 comentariu
  62% dintre romani vor sa fie oameni de cariera    1 comentariu
  Walmark Romania se dezvolta    
  Banca Tiriac reduce dobanzile la creditele pentru populatie    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Aurel Decei, sau implicarea istoricului in spionaj (159 afisari)
 Labis, Sorescu, Nichita Stanescu (137 afisari)
 Bisericile rupestre din Romania (III) (91 afisari)
 diligenta cu luneta (65 afisari)
 Zsolt Bayer: sase unguri din zece sunt tradatori de natiune (55 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01171 sec.