Ziua Logo
  Nr. 3199 de joi, 16 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu da umbra
Trupa lui Dan Bursuc
Sportul Studentesc a fost intotdeauna singura echipa din Romania care n-a fost huiduita pe nici un stadion din tara. Asta inclusiv in perioada in care hahalera de Mircea Sandu isi facea de cap la respectiva echipa. Chiar in Bucuresti lumea tine in primul rand cu Steaua, Rapid si Dinamo, apoi cu Sportul, iar asta nu neaparat atunci cand echipa din Regie joaca cu una din rivalele traditionale ale suporterilor cu pricina. Tocmai de aceea ce se intampla la Sportul, si nu de curand, ci de mai multa vreme, nu poate lasa indiferent pe nimeni. Cea mai veche echipa din tara, infiintata prin februarie 1916 de catre reputatul matematician Traian Lalescu, un club care se identifica aproape cu intreaga istorie a fotbalului romanesc a ajuns iata pe mana unui individ cu trecut, prezent si viitor incerte, un fel de Romica Pascu al Basarabiei cu trasaturi ceva mai interlope, care a pus mana pe respectiva grupare, pe istoria ei si indeosebi pe jucatori, asupra carora exerseaza un soi retardat de sclavagism, teremen care trebuie sa-i fie familiar, intrucat am auzit ca a cascat si el gura pe la cursurile unei facultati de istorie. Exact, de Siman Vasili este vorba.
Cum spuneam, nici in aceasta greu incadrabila perioada de dupa 1989 gasca din Regie nu si-a schimbat relativ buna reputatie fotbalistica pe care si-o capatase in epoca precedenta. O echipa intrupata din jale, cu un stadion prapadit ce seamana mai degraba cu ruinele unei cetati dacice, unde cainii "latra-a pustiu si urla-a mortiu", cu niste jucatori tineri, aproape subnutriti si platiti la misto, dar care s-a dovedit aproape mereu capabila sa-i incurce pe maharii campionatului. Cu toate acestea patronul cu mecla de cititor de contoare isi bate joc de fotbalisti, ba chiar si de antrenorul Dan "Bursuc" Petrescu, tinandu-i neplatiti de mai bine de un semestru. Omul asta, dincolo de meschinaria si josnicia pe care le etaleaza la fiecare aparitie publica, parca nu-si cunoaste nici macar propriul interes. Ajuns fara sa-si dea seama in posesia absolut celei mai bune scoli din tara la ora actuala, care are un centru de copii si juniori dotat cu antrenori fascinati de profesia lor si cu tineri jucatori care n-au fost admisi la selectia pe baza de pliculete si portbagaje ce se practica la echipele mai pricopsite, acest Siman pare ca nu-si de seama pe ce a pus mana, nefolosindu-se de pleasca din Regie nici macar pentru a scoate profit. Sa ne aducem, de exemplu, aminte ca acum doi ani si ceva Sportul Studentesc a retrogradat in urma pierderii unui meci cu FCM Bacau la "masa verde", deoarece echipa n-a fost programata la o partida din campionat, intrucat autistul ei patron n-a vrut sa-i dea Stelei nici datoria in schimbul unui fotbalist, Maxim, nici pe atacantul, nici pe atacantul Ionut Mazilu la schimb, un jucator - s-o spunem p'aia dreapta - cam efeminat, care a stat pana la zece ani imbracat in rochite si care se intelege cel mai bine cu smiorcaitele alea de la trupa "Bambi", alaturi de care a si copilarit.
De data aceasta, dupa un tur de campionat destul de bun al Sportului, nepricopsitul de Siman iarasi da semne ca actioneaza impotriva propriilor interese, neplatind salariul nici macar antrenorului Petrescu, acesta dandu-si chiar demisia la un moment dat, iar pe jucatori amanandu-i cu achitarea restantelor financiare pana dupa tranzactionarea unora dintre ei, in principal a lui Gigel Bucur, pe care cica l-ar dori Dinamo. Deocamdata Sportul sta multumitor de bine in clasament, fiind oarecum ferita de emotiile unei viitoare evolutii la matineu, insa mare teama ne e - ca astfel s-a si nascut acest articol - ca in retur acest Siman sa nu ajunga iarasi la concluzia ca o retrogradare ar fi mult mai profitabila din punct de vedere financiar decat o adastare in Divizia A. Nu-ti mai platesti jucatorii, in schimb ii amendezi pentru neindeplinirea obiectivului, basca faptul ca si unele echipe mai disperate si-ar putea aduce un obol consistent de recunostinta pentru formatia care ia drumul "B"-ului in locul ei. Ca e in stare, credeti-ne pe cuvant!
Constantin Dinu 
A r h i v a
  Mitea titular in amical    
  Meme contra jandarmilor    
  Cartu prezentat de FC Arges    
  Bataie pe doua locuri    
  GRUPA B    
  Zicu are antrenor nou    
  Hutupan suparata pe tricolore    
  Simona Spiridon acuza FRH    
  Belu: "Nu voi semna un contract pe patru ani"    
  Putin si Vizer infiinteaza Academia Europeana de Judo    
  S-a incheiat Anul European al Educatiei prin Sport    
  Unic eliminata din Cupa CEV    
  Bute a intrat in "Top 40 WBC"    
  Vlad Moldoveanu la "Nike All-America Camp"    
 Top afisari / comentarii 
 Oded Robinson paseste pe urmele tatalui, Fredy Robinson, important om de afaceri israelian (292 afisari)
 Titus Corlateanu a dat din colt in colt (116 afisari)
 Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin" (81 afisari)
 Se redeschide Piata Bobocica (28 afisari)
 Trupa lui Dan Bursuc (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00975 sec.