Ziua Logo
  Nr. 3199 de joi, 16 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Meme contra jandarmilor
-- Presedintele FC Steaua protesteaza fata de comportamentul brutal al fortelor de ordine la adresa suporterilor, el insusi fiind amendat cu 10 milioane de lei pentru "incitare la violenta, scandari de cuvinte obscene si lozinci xenofobe"
Presedintele executiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a declarat ca va initia un protest impotriva jandarmilor care au actionat cu brutalitate impotriva suporterilor stelisti dupa meciul cu Apulum Alba Iulia. Mai mult, Stoica a fost amendat atunci cu 10 milioane de lei deoarece a coborat din tribuna oficiala la galerie, acolo unde, conform unui comunicat al Jandarmeriei, "a incitat la violenta, a scandat cuvinte obscene si lozinici xenofobe". "Abuzurile comise de jandarmi pe stadioanele din Romania sunt pur si simplu incredibile. Chiar si eu am fost amendat pentru ca la meciul cu Apulum Alba Iulia am stat la peluza alaturi de galerie. Nu este posibil ca oameni care isi sustin pasnic echipa favorita sa fie batuti din senin. S-a ajuns ca o femeie de 30 de ani, cu copilul langa ea, sa fie bagata in spital de jandarmi. Am vazut la meciul cu Apulum cum un suporter a fost lovit cu bastoanele de jandarmi doar pentru ca s-a aplecat sa isi ridice fesul. Acum, ca am facut aceste declaratii, poate voi fi si arestat, cine stie?", a spus Stoica. Acesta spune ca ii va contacta pe liderii galeriilor din tara pentru a initia protestul impotriva jandarmilor. "Am vorbit deja cu un lider din galeria lui Dinamo si a fost de acord cu aceasta forma de protest. O sa ii contactam si pe ultrasii de la Rapid, si pe cei de la Craiova, pe toti, pentru ca nu mai vrem sa se repete ce s-a intamplat la meciul cu Apulum. Jandarmii nu au ce sa caute la peluza. Ei nu au motive sa se comporte astfel. Acum, ca spun aceste lucruri, nu m-ar mira sa petrec Revelionul dupa gratii. Mi s-a mai intamplat in 1983, in armata, dar atunci era altcineva la putere", a mentionat Stoica, adaugand ca protestul sau se adreseaza jandarmilor si nu Jandarmeriei ca institutie. "Jandarmeria la nivel inalt e numai miere cu noi. Dar, se pare, ca avem ceva probleme la nivelul agentilor care vin pe stadion", a adaugat Stoica.
Hotii i-au spart masina
Pe langa amenda primita de la Jandarmerie, Stoica a mai avut o problema in aceste zile. Masina sa a fost sparta marti noaptea, hotii vandalizand interiorul autovehiculului. "Am avut o surpriza total neplacuta cand mi-am gasit masina sparta in fata casei. Au furat casetofonul si ce au mai gasit pe acolo, dar ceea ce m-a surprins a fost faptul ca au facut zob tot bordul", a declarat Stoica, proprietarul unui Volkswagen Passat, de culoare gri. Stoica a afirmat ca, deocamdata, nu suspecteaza pe nimeni, nici chiar pe suporterii echipelor rivale din Bucuresti, precizand ca asteapta ca politia sa ii descopere pe faptasi. Ieri, la Centrul de plasament pentru hipoacuzici "Cantemir", unde a impartit cadouri copiilor, Mihai Stoica a venit cu masina antrenorului Stelei, Walter Zenga. "Noroc cu Walter ca mi-a imprumutat masina, ca altfel nu stiu ce faceam", a spus Stoica. (MIG)
A r h i v a
  Mitea titular in amical    
  Trupa lui Dan Bursuc    
  Cartu prezentat de FC Arges    
  Bataie pe doua locuri    
  GRUPA B    
  Zicu are antrenor nou    
  Hutupan suparata pe tricolore    
  Simona Spiridon acuza FRH    
  Belu: "Nu voi semna un contract pe patru ani"    
  Putin si Vizer infiinteaza Academia Europeana de Judo    
  S-a incheiat Anul European al Educatiei prin Sport    
  Unic eliminata din Cupa CEV    
  Bute a intrat in "Top 40 WBC"    
  Vlad Moldoveanu la "Nike All-America Camp"    
 Top afisari / comentarii 
 Oded Robinson paseste pe urmele tatalui, Fredy Robinson, important om de afaceri israelian (292 afisari)
 Titus Corlateanu a dat din colt in colt (116 afisari)
 Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin" (81 afisari)
 Se redeschide Piata Bobocica (28 afisari)
 Trupa lui Dan Bursuc (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01276 sec.