Ziua Logo
  Nr. 3199 de joi, 16 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
-- Basescu, oficial presedinte
BEC a transmis ieri Curtii Constitutionale, pentru validare, rezultatele centralizate in urma turului doi de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei, care il stabilesc ca invingator pe Traian Basescu, candidatul Aliantei DA PNL-PD. BEC a trimis Curtii procesul-verbal de constatare a rezultatului alegerilor, impreuna cu dosarele birourilor electorale de circumscriptie in termenul prevazut de lege, respectiv 24 de ore de la inregistrarea la BEC a ultimului dosar venind din tara. Potrivit legii, partidele si candidatii care au participat la alegeri pot depune la Curtea Constitutionala cereri de anulare a alegerilor pana miercuri, la ora 21.00, cand se implinesc trei zile de la inchiderea votarii. In urma solutionarii eventualelor cereri de anulare a alegerilor si dupa analizarea dosarelor din toate cele 42 de circumscriptii, Curtea Constitutionala urmeaza sa se pronunte asupra validarii sau invalidarii alegerilor din 12 decembrie. In cazul validarii alegerilor, Curtea Constitutionala va intocmi, in trei exemplare, actul de validare pentru candidatul care a primit cele mai multe voturi, un exemplar ramanand la Curte, unul va fi transmis Parlamentului, pentru depunerea juramantului, iar cel de-al treilea ii va fi inmanat candidatului ales. (B. PAUN)
Gaini otravite electoral
Dupa victoria in alegeri a lui Traian Basescu, secretarul executiv al organizatiei PD Covasna, Alexandru Darciuc, si-a gasit otravite aproape toate gainile din ograda. Acestuia i-au mai ramas doar sase gaini, din cele 60 pe care le avea in gospodaria sa din Ilieni, la cativa kilometri de municipiul Sfantu Gheorghe, unde locuieste de aproape zece ani. "Seara am vazut ca doua-trei dintre ele aveau crestele innegrite, iar dimineata le-am gasit pe toate culcate la pamant", a declarat Alexandru Darciuc. Parandu-i-se suspecta moartea simultana a celor 54 de gaini, Alexandru Darciuc s-a adresat Directiei Sanitar-Veterinare Covasna, care in urma unor examene de laborator a certificat, in cursul zilei de miercuri, faptul ca pasarile au fost otravite cu ingrasaminte chimice. Alexandru Darciuc a depus o plangere la Politia din Ilieni, cerand gasirea si pedepsirea faptasului care, omorandu-i orataniile, i-au adus un prejudiciu de peste 10 milioane de lei. Secretarul executiv al PD Covasna este convins ca pasarile au fost victimele unei razbunari electorale. "Sunt convins ca cel care mi-a otravit gainile a facut-o pentru ca am arborat la locuinta mea drapelul Aliantei DA si pentru ca am pus posterele lui Traian Basescu in toate ferestrele casei. Cred, totusi, ca e absurd sa te razbuni pe gaini, pentru ca ai pierdut alegerile", a declarat Alexandru Darciuc. (Rompres)
Tepe portocalii la Prefectura
Presedintele PSD Olt, Marin Diaconescu, a declarat ieri ca tepele portocalii instalate marti de Alianta DA PNL-PD Olt vor fi folosite pentru primarul municipiului Slatina, Darius Valcov. Trei tepe portocalii au fost montate, marti, in fata Prefecturii Olt de catre reprezentantii Aliantei D.A PNL-PD Olt, care au declarat ca acestea sunt destinate liderilor PSD Olt, considerati corupti de catre liberalii si democratii din judet. Montarea tepelor s-a facut cu acordul Primariei municipiului Slatina, primarul democrat, Darius Valcov, supervizand procesul de amplasare. In replica, liderii PSD Olt au sustinut ieri o conferinta de presa in cadrul careia au declarat ca gestul Aliantei DA PNL-PD Olt nu este unul normal si ca ar fi bine ca tepele sa fie pastrate inca putin, pentru ca PSD sa poata demasca nereguli in administrarea banilor publici facute de Darius Valcov. "Gestul lui Darius Valcov si al celorlati membri ai Aliantei care l-au sustinut nu mi se pare unul normal, iar in ce priveste tepele ii recomandam sa nu le distruga inca, ci sa le conserve bine pentru Darius Valcov care, avem semnale certe, nu cheltuie banii publici atat de corect precum declara" a spus Marin Diaconescu, presedintele PSD Olt. (Rompres)
Iliescu si Nichitean sub lupa
Senatorii decid astazi daca mandatul lui Brandusel Nichitean va fi validat sau nu si daca presedintele in exercitiu, Ion Iliescu va putea fi si senator si sef al statului in acelasi timp. Presedintele Comisiei de validare a mandatelor senatorilor, Antonie Iorgovan, a sustinut ieri, ca senatorul PD, Radu Berceanu a depus o contestatia la Comisie prin care cere amanarea validarii mandatului de senator al lui Ion Iliescu pana cand acesta nu va mai fi presedintele Romaniei. El a mai mentionat ca Alianta PNL-PD a cerut invalidarea mandatului de senator al lui Brandusel Nichitean (PD), pe motiv ca acesta a fost exclus din PD - pe listele caruia a intrat in Senat - dupa ce a fost prins votand de mai multe ori la alegerile parlamentare. "Totodata am mai primit o contestatie cu iz folcloric de la un birou de avocatura condus de Gheorghe Gujea, prin care ni se cere sa nu validam mandatele acelor senatori care nu doresc sa activeze intr-un stat de drept. Nu avem cum sa stabilim acest lucru", a spus Iorgovan. (R.A.)
A r h i v a
  Tortionarii urmariti pentru genocid    4 comentarii
  Primaria Timisoara va oferi 300 de paini gratuit    1 comentariu
  Batalie politica pentru sefia Senatului    
  "Gratia fostului comunist Iliescu e un mister"    2 comentarii
  Pro Europa vrea cod electoral    
  Basescu si Iliescu, la Monumentul Revolutiei    
 Top afisari / comentarii 
 Oded Robinson paseste pe urmele tatalui, Fredy Robinson, important om de afaceri israelian (292 afisari)
 Titus Corlateanu a dat din colt in colt (116 afisari)
 Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin" (81 afisari)
 Se redeschide Piata Bobocica (28 afisari)
 Trupa lui Dan Bursuc (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01173 sec.