Ziua Logo
  Nr. 3199 de joi, 16 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
"Craciunul Copiilor" in Dealul Patriarhiei
-- Trei seri de colinde la Teatrul Nottara si o Gala la Ateneul Roman
Programul socio-caritativ "Craciunul Copiilor" se va desfasura astazi, de la orele 11.00, la Palatul Patriarhiei din Bucuresti. Prea Fericitul Parinte Patriarh Teoctist va oferi daruri de Craciun la peste 500 de copii orfani, abandonati, copii cu dizabilitati fizice sau provenind din familii aflate in dificultate, copii ai strazii. Printre beneficiarii acestui program al Patriarhiei Romane se afla si doi copii din Afganistan aflati in dificultate. In cadrul programului va avea loc si un concert de colinde sustiunut de Corul Seminarului Teologic si grupurile coral-instrumentale ale Liceului "George Enescu" si ale Scolii nr. 55 din Bucuresti, precum si un moment artistic sustinut de o trupa de actori de la Teatrul pentru copii "Tandarica".
Teatrul Nottara a gazduit, aseara, primul dintre cele trei concerte programate cu ocazia Craciunului, sustinute de solisti si instrumentisti de exceptie din folk-ul si jazz-ul romanesc. Spectacolul care a avut loc aseara s-a intitulat "Colinda dorul, colinda..." si l-a avut ca amfitrion pe Ducu Bertzi. Invitatii acestuia au fost Marius Batu, Mihai Nenita, Maria Gheorghiu, Irina Sarbu, Andrei Tudor si Grupul Acord de la Conservatorul de Muzica din Bucuresti. Urmatorul concert va avea loc maine, pe scena urmand sa urce Ioan Bocsa si invitatii lui care, deocamdata, nu au fost dezvaluiti. Pentru duminica a fost programat concertul "Poveste de Craciun" - cantece vechi si colinde din Rasarit. Maria Raducanu ii va avea invitati pe Sorin Romanescu (chitara), Vlaicu Golcea (contrabas) si Nicu Paun (acordeon). La fiecare dintre aceste spectacole, Teatrul Nottara relanseaza culegerea "Sus in dalbut rasaritu, Domnu-i, Domnu-i, Domn de-a nostru...", care cuprinde 25 de colinde "pentru acasa", selectate de muzicologul Iosif Hertea si ilustrate de graficianul Mircea Nechita. Este vorba despre o editie de suflet, care contine si un CD cu colinde interpretate de actorii Teatrului Nottara.
O gala umanitara cu titlul "Craciun pentru toti", menita sa stranga fonduri si cadouri pentru copii si batrani institutionalizati, va avea loc sambata, la Ateneul Roman, in organizarea Fundatiei Solidaritatea Culturala Romana Ars XXI si a Filarmonicii "George Enescu". Beneficiarii Galei sunt copiii si batranii din Centrele de plasament "Sf. Stefan" si "Sf. Maria" din Bucuresti, Azilul de noapte Asociatia Casa Ioana Bucuresti si Centrul de ingrijire si asistenta Ciolpani iar Cadourile pot fi depuse la sediul fundatiei sau sub bradul de Craciun din holul Ateneului. La concertul "Craciun pentru toti" sunt invitate sa participe familii de artisti ca Andrei si Nicolae Licaret, Andrei si Ionel Tudor, Simina si Gabriel Croitoru, Irina si Cristina Iordachescu, Despina si Viorica Boerescu, Nikita Andrei Dembinski si Ilinca Goia, Alexandra, Emilia Popescu, Ionut si Eusebiu Stefanescu. Vor mai canta corul de copii "Consonante" al liceului "Dinu Lipatti", cvartetul de jazz al liceului de muzica "Geoerge Enescu" si pianistul Gonul Abdula. Dintre actori, vor fi prezenti la eveniment Stela Popescu, Radu Gheorghe si Mihai Bisericanu. Regia artistica este semnata de Doru Marin. (D.L.M.)
A r h i v a
  Galeriile bucurestene va stau la dispozitie    1 comentariu
  Stephen W. Hawking, "Scurta istorie a timpului"    
  Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin"    
  Anuala de creatie religioasa    
  SECRETELE PSD la Editura ZIUA    
  Realitatea TV se bucura de o mare incredere din partea telespectatorilor    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  HARLEY SI MARLBORO    
  "Copiii care spun lucruri trasnite" vin din nou la Prima TV!    
 Top afisari / comentarii 
 Oded Robinson paseste pe urmele tatalui, Fredy Robinson, important om de afaceri israelian (292 afisari)
 Titus Corlateanu a dat din colt in colt (116 afisari)
 Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin" (81 afisari)
 Se redeschide Piata Bobocica (28 afisari)
 Trupa lui Dan Bursuc (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.