Ziua Logo
  Nr. 3199 de joi, 16 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cadavrele familiei Ion au fost gasite ingropate
-- Familia Ion a disparut fara urma in luna septembrie * La mai bine de doua luni, anchetatorii au reusit sa descopere cadavrele sotilor Alexandru si Lucretia Ion, dar si pe cel al fiicei lor Amalia
Anchetatorii constanteni sunt foarte aproape de a rezolva cazul familiei Ion din Mangalia disparuta in mod miraculos in luna septembrie. Dupa ce un albanez a fost arestat in urma cu trei zile fiind suspect in acest caz alaturi de alte doua persoane, ieri, anchetatorii au descoperit cadavrele celor trei membri ai familiei Ion. Trupul Amaliei Ion, in varsta de opt ani, a fost gasit ingropat in pozitie fetala in apropierea liniei de cale ferata de langa padurea din Valu lui Traian, in timp ce parintii au fost gasiti la liziera din apropierea localitatii constantene 23 August, legati si infasurati in niste covoare.
Procurorul Adina Florea, purtatorul de cuvant al Parchetului Tribunalului Constanta, a declarat, citat de Rompres, ca primele indicii care au condus la elucidarea disparitiei familiei Ion au aparut intamplator, in urma perchezitiilor facute la domiciliul studentului albanez, de la Universitatea Ovidius, din Constanta, acuzat de trafic de persoane.
Nepot printre suspecti
In urma cercetarilor care au durat aproximativ trei luni si dupa ce au existat mai multe teorii care-i indicau drept posibili autori ai crimei chiar pe Alexandru Ion sau Lucretia Ion, oamenii legii au declarat ca au deja trei suspecti in acest caz. Unul dintre ei este un cetatean albanez arestat in urma cu patru zile pentru trafic de persoane si nerespectarea regimului armelor si munitiei. La domiciliul lui Shity Blenis, de 21 de ani, student in anul II la o facultate din cadrul Universitatii Ovidius, din Constanta, anchetatorii au gasit mai multe cartuse, pasapoartele sotilor Lucretia si Alexandru Ion si a fiicei lor Amalia, precum si actul casei familiei Ion. Un alt suspect in acest caz este chiar nepotul Lucretiei Ion, Stefan Niculescu, din Constanta. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta, Cristian Deliorga, a declarat ca in acelasi caz ar fi implicat un alt cetatean albanez, Albion Todri, in varsta de 19 ani, care si-a inceput studiile in Constanta si care l-ar cunoaste pe nepotul lui Alexandru Ion. Deliorga a spus ca Todri a fost prins, marti noapte, pe Aeroportul Henri Coanda, din Otopeni, in timp ce intentiona sa se urce intr-o cursa spre Bulgaria.
Trafic de droguri
Seful IPJ Constanta, chestorul Traian Jipa, a precizat, ieri, ca ancheta a fost declansata dupa ce politistii au localizat telefoanele victimelor, care au fost gasite la domiciliul albanezului. De asemenea, anchetatorii au stabilit ca mobilul crimei a fost implicarea in traficul de droguri, Alexandru Ion avand o suma mare de bani pe care ar fi fost de acord sa o investeasca in traficul de stupefiante, colaborand, in acest sens, cu nepotul sau si cu prietenul acestuia, cetateanul albanez arestat. Aceasta ar fi de altfel explicatia pentru faptul ca usa apartamentului sotilor Ion nu a fost fortata.
Legat de acest caz, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Constanta, Cristian Deliorga, a mentionat ca este vorba despre o reglare de conturi intre persoane care desfasoara activitati de crima organizata, trafic de stupefiante si de persoane, cu ramificatii in tarile din "apropierea Romaniei".
Anchetatorii au reusit sa refaca si filmul crimei. Astfel, criminalii au patruns in casa si l-au injunghiat mortal in gat pe Alexandru Ion, iar pe Lucretia au strangulat-o. Dupa uciderea celor doi soti, asasinii au mers la scoala unde invata fetita, dupa care au luat-o, au bagat-o in masina si au strangulat-o cu cureaua lui Niculescu. Micuta a fost bagata apoi in portbagaj si, pentru ca nu murise, albanezul a lovit-o in cap. Chestorul Traian Jipa a declarat ca, timp de cateva ore, trupurile familiei Ion au stat in locuinta acestora, dupa care, in timpul noptii, locul a fost curatat, iar trupurile transportate cu masina.
Atat Stefan Niculescu cat si Shity Blenis au declarat ieri ca sunt nevinovati. La inchiderea editiei, cel de-al treilea suspect in acest caz, albanezul Albion Todri, urma sa fie audiat pentru a se stabili in ce masura este implicat in comiterea triplului asasinat.
George TARATA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nu e prima data cand cetateni straini comit crime in Romania   de Marcu Arcasu
A r h i v a
  Escrocheria ARO, sub ancheta    2 comentarii
  "Antibiotice" a fost cuprinsa de cangrena    
  Autorul dublului asasinat de la Brasov arestat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Oded Robinson paseste pe urmele tatalui, Fredy Robinson, important om de afaceri israelian (292 afisari)
 Titus Corlateanu a dat din colt in colt (116 afisari)
 Raluca Ianegic lanseaza "Vid si plin" (81 afisari)
 Se redeschide Piata Bobocica (28 afisari)
 Trupa lui Dan Bursuc (26 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00945 sec.