Ziua Logo
  Nr. 3193 de joi, 9 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
Stiri pe scurt
-- Siemens vine la Electroputere
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului doreste sa vanda actiunile detinute de stat la Electroputere Craiova prin negociere, fara selectie de oferte, consortiului format din firmele Siemens Aktiengesellschaft Transportation System si DAB Greece si Asociatia Salariatilor ELPAS Craiova. "AVAS solicita mandatarea sa de catre Guvern in vederea vinderii pachetului de actiuni detinut de stat la societatea Electroputere Craiova", se arata intr-un comunicat al institutiei. Subiectul a fost analizat, recent, in cadrul Comisiei de Dialog Social, la care au participat Mircea Ursache, presedintele AVAS, reprezentanti ai sindicatelor si patronatelor. "Presedintele AVAS a asigurat sindicatele de seriozitatea investitorilor", se precizeaza in comunicat. Pana in prezent, mai multe companii s-au aratat interesate sa preia doar anumite sectii ale societatii. Ursache declara, in luna octombrie, ca AVAS se afla in negocieri finale pentru privatizarea Electroputere cu companiile General Electric, Bombardier, Siemens si Asociatia Salariatilor societatii din Craiova. (A.G.C.)
Credit pentru termocentrale
ABN AMRO Bank Romania va acorda un credit in valoare de 75 de milioane de dolari unui numar de 20 de centrale termice membre ale asociatiei Cogen, pentru finantarea achizitiilor de combustibili necesari in perioada de iarna, se arata intr-un comunicat al bancii. Creditul este garantat de statul roman si are un termen de sase ani. Potrivit comunicatului, cifra de afaceri totala a celor 20 de centrale termice a fost de 286 milioane de euro, in anul 2003. Cogen este o asociatie profesionala care reuneste 28 de termocentrale desprinse din Termoelectrica, printre care CET Govora, Electrocentrale Oradea, Uzina Termoelectrica Giurgiu, CET Arad, Iasi, Pitesti si Brasov, Termoelectrica Ploiesti si Enet Focsani. ABN AMRO Bank a fost mandatata, recent, de catre Distrigaz Sud pentru finantarea unui imprumut pe 5 ani, in valoare de 50 milioane dolari, fiind singurul finantator al facilitatii de credit, tot cu garantia statului. (A.M.V.)
Precizare
Consiliul Investitorilor Straini din Romania (CIS) precizeaza, intr-o scrisoare semnata de directorul executiv al organizatiei, Ruxandra Bandila, ca afirmatia aparuta intr-un subtitlu al unui material publicat de ziarul ZIUA, potrivit careia CIS califica drept "idioata" o masura fiscala care ar fi urmat sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2005, este inexacta. Articolul aparut in ZIUA din data de 7 decembrie 2004 cu titlu "Finantele tin in ceata afacerile" se referea la o modificare adusa Codului Fiscal care interzicea vanzarea de actiuni sau parti sociale ale firmelor fara un control fiscal prealabil. "Poate ca articolul din ZIUA se referea la o iesire regretabila a unui participant la intalnirea dintre reprezentantii CIS si PSD. O diferenta de opinie nu este o scuza pentru un comportament lipsit de politete si persoana care a caracterizat legislatia in termeni atat de simplisti este lipsita de abilitati elementare de comunicare necesare intr-o astfel de intalnire", se mentioneaza in comunicatul citat. Potrivit acestuia, parerea exprimata de acea persoana nu reprezinta pozitia CIS. "In abordarea problemelor legate de mediul de afaceri, CIS a cautat sa aiba o atitudine transanta dar intotdeauna profesionala si respectuoasa", completeaza comunicatul. Consiliul reuneste cei mai importanti investitori straini din Romania. CIS are 96 de membri ale caror investitii cumulate depasesc 8 miliarde de euro, suma care reprezinta mai mult de doua treimi din totalul investitiilor straine directe in Romania. (A.G.C.)
A r h i v a
  OMV a adus banii pentru Petrom    
  Isarescu: "Standardul de viata depinde de productivitatea muncii"    1 comentariu
  Controlul fiscal anterior vanzarii firmelor a fost eliminat    
  Van Groningen "Bancherul anului 2004"    
  Romania va intra in UE cu o retea moderna de autostrazi    2 comentarii
  Elevii si profesorii pot descarca acum gratuit de pe Internet 530de lectii electronice de biologie, matematica, informatica, istorie, geografie, chimie si fizica    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Piti intre barbut si familia Becali (113 afisari)
 Acuzatii de malpraxis la Spitalul Sighisoara (80 afisari)
 Elevii si profesorii pot descarca acum gratuit de pe Internet 530de lectii electronice de biologie, matematica, informatica, istorie, geografie, chimie si fizica (72 afisari)
 Sange pentru o poeta si ziarista romanca din Herta (56 afisari)
 Balul Pomilor de Craciun (41 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01701 sec.