Ziua Logo
  Nr. 3192 de miercuri, 8 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- Brevis la Sutu
Stagiunea Muzicala "Iosif Sava" a Fundatiei Accumm continua astazi, de la orele 18.30, la Palatul Sutu din Bucuresti cu o seara concertanta sustinuta de Cvartetul Brevis. Radu Chisu - vioara, Mihai Predescu - vioara, Adrian Nica - viola si Mihai Picu - violoncel vor interpreta "Mica Serenada" de W.A.Mozart si Cvartetul opus 41 nr.1 in La major de Robert Schumann. Intrarea este libera. (D.L.M.)
"Musica Sacra"
Cea de a 15-a editie a Festivalului "Musica Sacra" a inceput, luni seara, la Catedrala mare ortodoxa din Targu Mures, transmite Mediafax. Cateva sute de iubitori ai genului au ascultat in Catedrala arii celebre din muzica religioasa, interpretate de membrii Filarmonicii de Stat din Targu Mures. Seria de concerte va continua si astazi la Biserica Romano-Catolica. Potrivit programului dat publicitatii de organizatori, maine, la Sala Mare a Palatului Culturii va avea loc, in cadrul aceluiasi eveniment, un concert simfonic in care se vor interpreta fragmente din muzica lui G.F. Handel, A. Dvorak si L. Boccherini. (D.L.M.)
"Fotografie de jurnal"
Expozitia "Fotografie de jurnal" a fost vernisata, luni, in Foaierul Teatrului National din Bucuresti, in organizarea Jurnalului National. Evenimentul a prefatat aparitia albumului foto in editie limitata cu acelasi nume, care va aparea in a doua jumatate a lunii decembrie. Expozitia este un tur complet al celor mai sugestive imagini realizate de echipa de opt fotografi ai Jurnalului - serii de imagini din campania Redescoperirea Romaniei, din reportajele realizate in Peru, Sudan sau din tabara de refugiati din Darfur. Expozitia "Fotografie de Jurnal" va fi deschisa timp de doua saptamani publicului larg. (D.L.M.)
Interferenta artelor
La emisiunea Arta versus arta, care va fi transmisa astazi, de la orele 20.30, la TVR Cultural, veti asista la o discutie despre valoarea literara a poeziei de cartier si a versurilor inteligent formulate ale formatiilor rock, alaturi de Alexandru Vakulovski si Mihnea Blidariu (solistul trupei Luna Amara). Desi pare ciudat, textele multor formatii din Romania au foarte multe puncte comune cu literatura tinerei generatii. Aceeasi dorinta de implicare in social, aceeasi incercare de a elibera limbajul de tarele limbii de lemn. Mircea Cartarescu, Ada Milea, Bogdan Perdivara si Tase (membru al formatiei Pirats Klan care afirma ca propun hip-hop pentru intelectuali) isi vor expune la randul lor pledoariile pentru versurile trupelor la care literatura ar trebui sa ia aminte, iar poezia sa coboare in strada din turnul sau de fildes. (D.L.M.)
Zilele Bibliotecii Nationale
Biblioteca Nationala a Romaniei organizeaza de astazi si pana pe 10 decembrie, la sediul central, din strada Ion Ghica nr. 4, Zilele Bibliotecii Nationale a Romaniei, editia a VII-a eveniment care va avea ca tema Anul Stefan cel Mare si Sfant. Astfel, astazi, de la orele 13.30 va avea loc lansarea Revistei Romane de Istorie a Cartii, publicatie cu aparitie anuala. Evenimentul va fi insotit de expozitiile: Slova si tiparnici in spatiul romanesc - carte veche din colectiile BAR, BCU si BNR si Carte straina veche in colectiile Bibliotecii Nationale a Romaniei - ambele expozitii vor prezenta carte din secolele XVI - XIX. Maine si vineri va avea loc simpozionul Anul Stefan cel Mare si Sfant. In plus, Asociatia Bibliotecarilor din Biblioteca Nationala a Romaniei va acorda Premiul Bibliotecarului 2004. (D.L.M.)
A r h i v a
  Misia: "Fado-ul este un mister"    
  Premiile Forumului Muzical Roman    1 comentariu
  Dan Puric - societar de onoare al TNB    
  Cumparati imediat Secretele PSD    
  POVESTE DIN VIITOR    
  Andreea Marin in Tabu    
 Top afisari / comentarii 
 Burse de studii in strainatate 2005-2006 (164 afisari)
 Sase ziaristi din TVR denunta cenzura (119 afisari)
 Nineta Anghelina il pune la punct pe Emil Ghergut (45 afisari)
 Andreea Marin in Tabu (45 afisari)
 "Imi amintesc de tine..." (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00882 sec.