Ziua Logo
  Nr. 3192 de miercuri, 8 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Reporterul George Buhnici a revenit acasa
Reporterul PRO TV George Buhnici a revenit, ieri, in tara dupa ce a fost nevoit sa mai stea, fara motiv, trei zile la Ruse (sambata, duminica si luni), dintr-o bizara situatie impusa de programul de lucru al Politiei de Frontiera din Bulgaria. Vineri, s-a desfasurat straniul proces in care Buhnici era acuzat de folosirea unor "mijloace disimulate" pe teritoriul Bulgariei, si cand procurorul de sedinta se trezise sa ceara un an si jumatate de inchisoare cu suspendare doar ca sa aiba ceva de spus. Pana la luarea deciziei de amenda penala care sa fie aplicata reporterului PRO TV se facuse ora 18.00. Degeaba s-ar mai fi judecat si cererea de ridicare a interdictiei de a parasi Bulgaria, pentru ca nimeni din Politia de Frontiera din tara vecina nu ar mai fi putut opera in calculator, pentru stergerea acestei interdictii. Programul se incheiase la orele 17.00. Astfel, cererea a fost judecata alaltaieri, in cursul dupa amiezii. Deci, tot prea tarziu pentru "computerele" zilei de luni ale Politiei de Frontiera bulgare. Astfel, bulgarii au mai castigat o zi de "turism" din banii jurnalistilor romani.
George Buhnici, care avea bagajele facute de cu seara, a trecut granita Romaniei, ieri, orele 13. Era insotit de echipa de la PRO TV si de prietena lui.
Prin cazul Buhnici, toata lumea spera ca bulgarii au invatat o lectie de jurnalism democratic. Alinierea la standardele Uniunii Europene, spre care tinde si Bugaria, trebuie realizata si din acest unghi. Care este, de altfel, unul dintre cele mai importante. Solidaritatea de presa internationala a fost remarcabila. Din ea se mai poate invata o lectie: aceea ca jurnalistul nu e niciodata singur daca are dreptate. Iar Buhnici nu a fost. (Adina ANGHELESCU)
A r h i v a
  Dublu asasinat intr-o farmacie din Brasov    2 comentarii
  Ancheta impotmolita in cazul fotbalistului Iordache    
  Nineta Anghelina il pune la punct pe Emil Ghergut    2 comentarii
  Robert Sandu audiat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Burse de studii in strainatate 2005-2006 (164 afisari)
 Sase ziaristi din TVR denunta cenzura (119 afisari)
 Nineta Anghelina il pune la punct pe Emil Ghergut (45 afisari)
 Andreea Marin in Tabu (45 afisari)
 "Imi amintesc de tine..." (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.