Ziua Logo
  Nr. 3192 de miercuri, 8 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Dublu asasinat intr-o farmacie din Brasov
-- Doua femei au fost ucise cu bestialitate intr-o farmacie * Criminalul le-a gaurit capetele cu mai multe focuri de arma, ramasite din creierul victimelor fiind imprastiate pe podeaua farmaciei * Asasinul a fost vazut de un martor, in momentul in care parasea locul crimei
O crima comisa cu o cruzime greu de imaginat a avut loc, luni seara, intr-o farmacie din Brasov. Doua farmaciste au fost gasite moarte, cu capetele gaurite in mai multe locuri. Initial, procurorii nu au reusit sa stabileasca cu exactitate cu ce au fost lovite cele doua femei, dar dupa urmele pe care le aveau in zona capului au ajuns la concluzia ca arma crimei ar putea semana cu o surubelnita, dar de dimensiuni ceva mai mari. "Nu poate fi vorba despre un topor, asa cum s-a crezut initial. Nici o bata nu ar putea fi arma crimei pentru ca ranile erau provocate de un obiect ascutit, care avea varf. Este posibil ca asasinul sa se fi taiat la maini in timp ce-si lovea victimele", a declarat unul dintre anchetatori. Una dintre victime, Manuela Cistian, in varsta de 37 de ani, a avut parte de o moarte cumplita, criminalul despicandu-i pur si simplu capul cu un obiect ascutit care nu a fost deocamdata identificat, ea murind pe loc. Colega ei, Susan Daga, de 49 de ani, a decedat doua ore mai tarziu la spital. Criminalul le-a lovit pe cele doua femei cu o bestialitate rar intalnita, astfel incat ramasite din creierul victimelor au fost imprastiate pe podeaua farmaciei. Politistii si procurorii care ancheteaza cazul au in lucru mai multe ipoteze: mobilul crimei sa fi fost jaful, asasinul sa fie un narcoman care venise sa fure substante halucinogene, care se vand doar in baza unor retete speciale, sau amandoua variantele, avand in vedere ca din farmacie au disparut aproximativ 40 de milioane de lei.
Crima
Farmacia "Thea", acolo unde s-a produs crima, este situata pe Bulevardul Victoriei din Brasov. In jurul orei 19.30, cele doua angajate se pregateau sa inchida. In acel moment asasinul a intrat in farmacie. Profitand de faptul ca cele doua femei erau singure, s-a napustit asupra lor si le-a lovit pana cand le-a zdrobit craniul. Prima care a cazut prada furiei atacatorului a fost Manuela Cistian. Totul a durat mai putin de doua minute, timp in care criminalul le-a lovit pe cele doua femei cu o furie nebuna, victimele fiind abandonate intr-o balta de sange, asasinul parasind in mare graba farmacia. Este posibil ca acesta sa se fi speriat de o femeie care tocmai intrase in farmacie si de care s-a ciocnit la iesire. Daca ar fi sosit cu cateva minute mai devreme si l-ar fi surprins pe criminal in timp ce le lovea pe cele doua angajate ale farmaciei, ea putea sa aiba aceeasi soarta cu acestea. Exact in momentul in care femeia, care voia sa cumpere medicamente, a vrut sa deschida usa farmaciei, care era blocata pe dinauntru, din interior a iesit in fuga un barbat. Anchetatorii nu stiu inca daca ucigasul a avut complici, cauta bani sau era un drogat care cauta medicamente halucinogene. Insa, toate variante sunt posibile.
Martorul
In clipa in care a intrat in farmacie, clienta a vazut o scena de cosmar. Sangele celor doua femei se imprastiase peste tot, ramasite de creier se aflau pe podea. Manuela Cistian murise, dar colega ei inca mai respira. Horcaia si gemea. Tocmai gemetele acesteia au atras atentia femeii care a intrat in farmacie dupa fuga criminalului. Cu toate eforturile depuse de medici, Susan Daga a murit la spital din cauza ranilor de la cap. Cea care l-a vazut pe criminal a declarat ca era cu sotul si copilul si voia sa cumpere de la farmacie medicamente pentru o ruda. Sotul femeii a intrat intr-un supermarket pentru a cumpara mancare, iar ea, impreuna cu copilul, a plecat spre farmacie. In stare de soc, martora le-a declarat anchetatorilor ca a trecut pe langa moarte, pentru ca asasinul putea s-o ucida si pe ea. Pentru ca femeia l-a vazut pe criminal, ea este cel mai important martor pe care il au anchetatorii. "La intrarea in farmacie, m-am ciocnit de un barbat care iesea in mare graba. Am crezut ca este un client, i-am facut loc, dupa care am intrat", a declarat ea. Femeia spune ca usa era blocata cu un panou, dar nu a dat importanta acestui lucru, deoarece a crezut ca acesta fusese pus acolo pentru ca se apropia ora de inchidere. S-a indreptat catre casa de marcat, nu a vazut pe nimeni acolo, dar a vazut mai multe urme de pantofi pe podea. A auzit gemete, a vazut-o pe farmacista care inca mai traia, s-a speriat si a iesit afara. A inceput sa strige la trecatori, spunandu-le acestora sa cheme Salvarea si Politia.
Asasinul cu gluga
Dupa cateva minute si dupa ce si-a revenit din starea de soc, femeia a realizat ca este posibil sa-l fi vazut pe criminal. In primele declaratii date anchetatorilor, era extrem de speriata, ingrozita, se temea pentru viata ei, fiindu-i frica ca ucigasul s-ar putea gandi sa o reduca la tacere, avand in vedere ca este singura persoana care l-a vazut. Ea a declarat ca cel pe care l-a zarit iesind in mare graba din farmacie avea peste 1,80 metri, purta o geaca inchisa la culoare, posibil neagra, pantaloni negri si o gluga pe cap. Femeia crede ca singura explicatie pentru care criminalul a lasat-o in viata se datoreaza faptului ca era insotita de copil.
Politistii si medicii au sosit la locul crimei putin dupa orele 19.30. Susan Daga inca mai traia, dar se afla in stare grava. A fost transportata de urgenta la spital, medicii au resuscitat-o incontinuu, dar, cu toate eforturile depuse, a decedat la orele 22.00. Anchetatorii au sigilat locul crimei si au inceput sa faca inventarul bunurilor din farmacie, pentru a vedea daca si ce lipseste: medicamente, bani sau ambele, in functie de acest lucru urmand sa se stabileasca mobilul crimei.
40 de milioane lipsa
Ieri, in jurul orei 16.00, politistii si procurorii care efectau cercetari la farmacie au stabilit ca unitatea a inregistrat, luni, incasari de aproximativ 40 de milioane de lei, bani care au fost luati de criminal. Potrivit Parchetului Tribunalului Brasov, cu ocazia cercetarii la fata locului au fost ridicate urme de natura criminalistica, urmand sa se faca autopsierea victimelor pentru a se stabili mecanismul de producere a ranilor, dimensiunile exacte, profunzimea si traiectul plagilor descrise, precum si pozitia victima-agresor. Din cercetarile facute pana la inchiderea editiei a reiesit ca dulapul cu medicamente de uz special in care se aflau substante halucinogene nu a fost spart, iar butonul de alarma a fost actionat de una dintre victime, dar anchetatorii presupun ca acesta nu a functionat.
Cutitul din inima
Pe 22 mai 1995, o vanzatoare de la un magazin de paine de pe Calea Bucuresti din Brasov a fost ucisa cu 17 lovituri de cutit, una dintre ele nimerind-o drept in inima. Femeia fusese taiata la degete, pe maini, pe piept si pe spate, iar lama cutitului ii crestase si fata. Femeia a fost omorata pentru numai 252.000 de lei. Principalul suspect, Ion Vasile P., un pusti de 16 ani, a fost lasat in libertate pentru ca nu existau suficiente probe. Criminalul si-a marturisit fapta imediat dupa ce a comis-o, dar in instanta si-a schimbat declaratia. In urma cu doi ani, el a incercat sa omoare o farmacista din Fagaras, motivul fiind jaful. Atunci i-a taiat gatul cu un cutit, dar farmacista a avut noroc si a scapat, faptasul fiind condamnat la 18 ani de inchisoare.
Ultima ora: Desi initial s-a crezut ca ranile din cap au fost executate cu un corp dur, autopsia a relevat ca au fost produse de o arma de foc, folosita de asasin.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Incepe sa devina traditie locala la Brasov ......   de Marcu Arcasu
Stilul NU este local... Profilul indica experienta gen "nu se mai oboseste sa ceara..." asa ca nu e bine sa-l luati viu   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Reporterul George Buhnici a revenit acasa    
  Ancheta impotmolita in cazul fotbalistului Iordache    
  Nineta Anghelina il pune la punct pe Emil Ghergut    2 comentarii
  Robert Sandu audiat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Burse de studii in strainatate 2005-2006 (164 afisari)
 Sase ziaristi din TVR denunta cenzura (119 afisari)
 Nineta Anghelina il pune la punct pe Emil Ghergut (45 afisari)
 Andreea Marin in Tabu (45 afisari)
 "Imi amintesc de tine..." (33 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01324 sec.