Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Conu' da umbra
O cobe utila: Stoichita
Dupa infrangerea triumfatoare a Stelei la Bilbao Piturca spunea ca nu-si aroga merite pentru calificarea ros-albastrilor, "asa cum fac alti antrenori". O declaratie care ar presupune bun simt, desi suntem convinsi ca nu poate fi vorba de asa ceva in cazul Satanei, insa indiscutabil o replica ce tradeaza un simt al ridicolului de care Piti a fost strain pana acum. Asa ceva poseda, sau cel putin asa ni s-a parut noua Mihai Stoichita, un fel de sosie infidela a lui Cornel Dinu, un individ instruit, un excelent cozeur si fara indoiala cu un simt al umorului mult mai dezvoltat si mai de calitate decat al oracolului de la Acvarium. Tocmai de aceea ne-a surprins ieri sa citim in presa ca Stoichita afirma ca parcursul foarte bun al Farului din Constanta s-ar datora intr-o considerabila masura faptului ca el a abandonat respectiva echipa cu putin inainte de startul campionatului. Auzi la el, cica "jucatorii, dupa plecarea mea, s-au ambitionat si au vrut sa demonstreze ca nu sunt plafonati". Ce logica de carnatar!
Pai, poate se dumiresc presedintii de club si-l numesc antrenor la echipele lor numai in vacante, in perioadele de pregatire, sa le suduiasca jucatorii si sa le bage in cap ca sunt niste ratati ca sa-i doteze cu o emulatie suplimentara, apoi sa-si dea demisia si sa fie inlocuit cu antrenori terni, gen Petre Grigoras, Cristi Popovici, Magiun s.a. care sa se bucure de roadele muncii sale. Experimentul nici macar nu este original, a functionat din plin in cazul celor de la Dinamo unde Andone, nu-i asa?, a pus mana pe o echipa ambitionata de "harfele" si mascarile predecesorului Cornel Dinu.
Stoichita chiar pare sa aiba vocatie pentru asa ceva. Sa luam, iata, cazul nationalei Armeniei pe ai carei jucatori cel poreclit Cocosila i-a ambitionat atat de mult incat au reusit cea mai buna performanta din istorie, culmea chiar impotriva Romaniei, abia dupa alungarea sa de la Erevan si tocmirea francezului Bernard Casoni in locul lui. Unde mai pui ca si selectionata Bulgariei se descurca foarte bine in preliminariile pentru "mondialele" din 2006 dupa ce respectiva echipa a fost amenintata in vara cu numirea lui Mihai Stoichita in postul de antrenor. Dar ce, parca Stoichita e singurul astfel de specimen. Da' Iordanescu ce-o avea, o tusi? Pai nu a antrenat el reprezentativa Greciei emulandu-i intr-un asemenea hal pe fotbalistii eleni incat acestia au izbutit sa devina campioni europeni abia dupa plecarea sa, cand pe banca tehnica a fost adus un antrenor adevarat, neamtul Otto Rehaggel.
Poate ca si la Steaua la fel s-or fi petrecut lucrurile, dar Piti, satul sa fie considerat un etern clevetitor si cobe de cursa lunga, s-o fi jenat sa marturiseasca acest amanunt. Parca numai antrenorii nostri sunt facuti sa starneasca astefl de ambitii in mintile unor bieti jucatori. Dinu, ca tot amintiram de el, i-a ambitionat pe Mutu, Contra, Cernat, Niculae si multi altii pana ce acestia au ajuns vedete pe la echipele lor de club. Cam la fel a procedat Puiu Iordanescu cu Tiberiu Ghioane, om de baza la Dinamo Kiev, insa pe asta l-a ambitionat intr-un asemenea hal incat a decis sa nu mai raspunda la nici o convocare atata timp cat Generalul va mai sta sa pupe iconite pe banca tehnica a primei reprezentative. Apropo, n-ar strica deloc ca Mircea Sandu sa delcare asa la "oha" ca-l ia in calcul si pe Stoichita pentru functia de antrenor al Nationalei. Ca pana acum se vede treaba ca a dat roade strategia asta.
Constantin DINU 
A r h i v a
  Rapid tot cu Razvan Lucescu    
  Livas parata la FIBA    
  Bonus de 10.000 de euro pentru ros-albi    
  Doroftei a fost cooptat in staff-ul tehnic al lotului tricolor    
  Dodean a acces in optimile CM    
  Amical catastrofal in Ungaria    1 comentariu
  Gherghel locul trei la Cupa Mondiala    
  Amicale pentru Nationala de futsal    
  Piturca preferat de antrenorii din Divizia A    
  DIVIZIA A - RESTANTE    
  "Cainii rosii" se bucura pentru Steaua    
  Rednic amana Argesul    
  Banchet la Iasi    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00952 sec.