Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Productia a crescut cu 4,5%
Productia industriala a crescut cu 4,5% in primele zece luni fata de perioada corespunzatoare a anului trecut, informeaza un comunicat al Institutului National de Statistica. In acelasi interval, productia industriei prelucratoare a consemnat un avans de 5,5%. Cifra de afaceri totala a societatilor din industrie a urcat, in primele noua luni ale anului, cu 10,6% in termeni reali fata de perioada corespunzatoare din anul 2003, mentioneaza sursa citata. (A.M.V.)
Festival cu brazi de Craciun
Pana pe 8 decembrie, Hotelul Crowne Plaza din Capitala gazduieste cea de-a IV-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment caritabil lansat de Organizatia "Salvati Copiii Romania". Si-au mai oferit sprijinul pentru organizarea acestui eveniment Comitetul onorific al oamenilor de afaceri si din mediul diplomatic, prezidat de ambasadorul suedez Svante Kilander. "Bradutii cu design unicat ce vor fi vanduti in cadrul unei licitatii, iar banii stransi vor fi folositi pentru continuarea proiectului de reintegrare sociala si scolara a copiilor care muncesc", au declarat organizatorii acestui eveniment. Bradutii unicat vor fi expusi pana pe 8 decembrie la Crowne Plaza, dupa care vor fi scosi la licitatie in cadrul unei seri de gala, in data de 9 decembrie, la Palatul Parlamentului. Anul acesta, festivalul reuneste 15 braduti, creati de Doina Levintza, Romanitza Iovan, Agnes Toma, Rita Muresan etc. Conform datelor furnizate de Institutul National de Statistica, la inceputul anului 2004 existau 70.000 de copii romani, victime ale unor forme de exploatare prin munca. (Corina SCARLAT)
"Lectia pentru viata"
Organizatia "Salvati Copiii Romania" deruleaza cu prilejul Zilei Mondiale anti SIDA campania "Lectia pentru Viata". Prin aceasta campanie "Salvati copiii" isi propune cresterea nivelului de cunostinte despre HIV/SIDA in randul copiilor si tinerilor, precum si implicarea comunitatii in rezolvarea situatiilor de criza prin care trec persoanele care au aceasta afectiune. 380 de cadre didactice si 200 de tineri voluntari au organizat dezbateri despre HIV/SIDA pentru un numar de 35.000 elevi din 340 unitati de invatamant din Bucuresti si 14 judete ale tarii unde "Salvati Copiii" are filiale. Campania "Lectia pentru viata" este derulata de "Salvati Copiii" in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Inspectoratele Scolare Judetene, Ministerul Sanatatii, Programul Fondului Global pentru Combaterea HIV/SIDA, Tuberculozei si Malariei. (C.S.)
Donatie Electrolux
Electrolux Romania va face donatii de peste 260 de milioane de lei copiilor defavorizati, cu ocazia sarbatorii de Mos Nicolae, se arata intr-un comunicat de presa. Compania doneaza echipamente electrocasnice, dulciuri si bucate traditionale. Beneficiarii acestei actiuni caritabile sunt copiii din Centrul de plasament nr. 2 "Casa Sperantei", Centrul pentru protejarea copiilor strazii "Sfanta Macrina", Asociatia Panta si Directia pentru Protectia Copilului Sector 2. Donatia companiei Electrolux se inscrie intr-un program mai amplu de actiuni caritabile, valoarea totala a donatiilor efectuate de Electrolux in Romania in 2004 ajungand la aproape un miliard de lei. Tot in preajma Sarbatorilor de Iarna, Electrolux Romania desfasoara, in colaborare cu Asociatia pentru Protectia Cetateanului, o ampla actiune umanitara constand in donarea de aparatura electrocasnica in valoare de 273 milioane lei familiilor cu copii talentati aflate in dificultate. Compania Electrolux este lider mondial in producerea de aparatura electrocasnica. (A.G.C.)
Parteneriat Orange - Altex
Orange Romania si Altex au incheiat, recent, un parteneriat prin intermediul caruia produsele si serviciile operatorului de telefonie mobila vor fi comercializate, intr-o prima etapa, in reteaua de magazine Media Galaxy, urmand ca distributia sa se extinda si la unitatile Altex si Megastore. "Acest parteneriat va permite Altex sa ofere utimele noutati tehnologice in domeniul telecomunicatiilor mobile. In plus, distributia de produse si servicii Orange va avea ca efect majorarea semnificativa a ponderii segmentului IT&C in vanzarile Altex in urmatorii ani, in prezent acest sector depasind 15%. Ca pondere, acest sector a consemnat un avans de peste 50% de la inceputul anului", a declarat presedintele grupului de firme Altex, Dan Ostahie. Pe fondul reducerii ponderii electrocasnicelor albe (frigidere, masini de spalat, aragazuri) in total vanzari Altex, fenomen care s-a manifestat de la inceputul acestui an, orientarea catre segmentul IT&C a constituit o decizie importanta a conducerii companiei. In primele noua luni, Orange Romania a consemnat venituri de 549 milioane dolari. (M.C.B)
Vizitatori la Tuborg
Cea de-a sasea editie a evenimentului "Porti deschise", organizat pe 1 Decembrie de compania de bere Tuborg Romania, a inregistrat cea mai ridicata rata de prezenta de pana acum, numarul vizitatorilor depasind 4000 de persoane. Potrivit unui comunicat al companiei, pe 1 Decembrie toti iubitorii de bere din Bucuresti au avut la dispozitie autocare Tuborg pentru transportul la fabrica unde, insotiti de angajatii companiei, au asistat la procesul de fabricatie a berii si au testat calitatea acesteia. Compania Tuborg este lider de piata in Romania pe segmentul de bere premium. Portofoliul companiei cuprinde exclusiv marci internationale de bere: Tuborg, Tuborg Royal Export, Tuborg Christmas brew, Carlsberg, Skol si Guinness. Construita ca un proiect greenfield, fabrica de bere Tuborg se numara printre cele mai performante 10 fabrici ale grupului Carlsberg din cele 55 detinute in intreaga lume. (A.G.C.)
A r h i v a
  Pericol de inundatii    
  Festival european de publicitate la Poiana Brasov    
  Sapte firme concureaza pentru Cernavoda 3    
  Mos Nicolae da startul Lunii Cadourilor    
  Rulmenti Barlad se imprumuta    1 comentariu
  SECRETELE PSD la Editura ZIUA    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01233 sec.