Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Sapte firme concureaza pentru Cernavoda 3
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) a selectat sapte companii interesate sa participe, in parteneriat public-privat, la construirea Unitatii 3 de la centrala nuclear-electrica de la Cernavoda, dupa ce a primit, recent, 12 scrisori de interes pentru acest proiect. Firmele selectate sunt LNM Holding, Enel si Ansaldo - Italia, AECL - Canada, Hidro Nuclear & Power - Coreea de Sud, Grupul Tender - Romania si AEFM, a declarat, ieri, ministrul Economiei si Comertului, Dan Ioan Popescu. El a precizat ca ofertele au fost selectate in functie de angajamentul companiilor de a participa, cu capital, la infiintarea unei societati comerciale, alaturi de Nuclearelectrica, care va detine Unitatea 3 de la Cernavoda.
Printre cei cinci ofertanti respinsi se numara companiile General Electric (SUA) si Hitachi-Itochu (Japonia). Dan Ioan Popescu a spus ca pentru continuarea lucrarilor la cel de-al treilea reactor de la Cernavoda sunt necesare fonduri de 748 milioane de euro.
Infiintarea Companiei de Proiect, titulatura firmei care va reuni societatile investitoare, este programata pentru luna martie a anului viitor. Cele sapte firme selectate pot participa la capitalul Companiei de Proiect prin alocarea unor fonduri la capitalul acesteia. Nivelul fondurilor va fi stabilit de catre fiecare societate investitoare. Nuclearelectrica va intra in actionariatul companiei prin punerea la dispozitie a activelor. Lucrarile la Unitatea 3 vor incepe in 2006 si vor fi finalizate in 2012. (G.M.)
A r h i v a
  Pericol de inundatii    
  Festival european de publicitate la Poiana Brasov    
  Mos Nicolae da startul Lunii Cadourilor    
  Rulmenti Barlad se imprumuta    1 comentariu
  SECRETELE PSD la Editura ZIUA    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00863 sec.