Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Primarul din Sydney confisca bradul de Craciun
Primarul din Sydney a provocat supararea locuitorilor orasului si a premierului John Howard dupa ce a redus decoratiile de sarbatori din centrul orasului la un simplu brad, pentru a nu jigni comunitatile de alte religii decat cea crestina, transmite AFP, citata de Mediafax. De doua zile, radiourile din Sydney sunt asaltate de apeluri telefonice extrem de critice la adresa primarului Clover Moore, apropiat al stangii parlamentare. Traditionalele beculete multicolore care decorau in ceilalti ani cladirea primariei au fost inlocuite cu un brad cat se poate de simplu si banderole cu urari in opt limbi.
Ziarul Daily Telegraph a publicat fotografii ale decoratiilor de Craciun de la Londra, Paris sau New York. "In timp ce toate marile orase ale lumii se ilumineaza, locuitorii din Sydney se intreaba ce s-a intamplat cu Craciunul", scrie cotidianul. Primarul Moore a declarat ca ideea sa a fost sa multumeasca toate comunitatile religioase si culturale din oras. Premierul John Howard s-a implicat in controversa, declarand: "Este o idee ridicola care vine din dorinta de a atenua orice diferenta de identitate care ar putea exista intre noi", a spus el. Sydney, orasul australian cel mai aglomerat, cu aproape patru milioane de locuitori, are o populatie foarte diversa din punct de vedere cultural. Aici traiesc comunitati reprezentand toate marile religii ale lumii. Cu toate acestea, in anii trecuti nu au existat plangeri privind decorarea orasului cu ocazia unei sarbatori crestine. (D.V.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Daaa.. Octavia GRECEA - fostul Prefect al Bucurestiului ce zice.. ca el e Consul General.. a facut vreun pom de iarna ?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Andreea Antonescu s-a ciocnit cu un tramvai    1 comentariu
  Vinul Tarului    
  Terra ar putea fi contaminata cu organisme martiene    
  Sculptura din piese de arme    
  Insulele Canare, invadate de lacuste    
  A infectat intentionat cu HIV mai multe prostituate    
  Meteo    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.