Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Financiar
CEZ merge cu Electrica Oltenia, iar E.ON cu Electrica Moldova
Compania CEZ Cehia intra in negocieri finale pentru privatizarea societatii Electrica Oltenia, in timp ce grupul german E.ON va purta discutii cu autoritatile romane pentru trecerea in proprietate privata a Electrica Moldova, se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC). "Cei doi investitori au fost invitati pentru negocieri finale in vederea parafarii formei finale de contract de privatizare. Conform procedurii, dupa aprobarea de catre Guvern, urmeaza semnarea contractelor de privatizare", se mai arata in comunicat.
Grupurile CEZ - Cehia si E.ON - Germania au depus, la inceputul lunii noiembrie, oferte finale pentru preluarea celor doua filiale ale Electrica. O serie de analisti citati de Reuters au estimat ca CEZ este pregatita sa achite pana la 201 milioane de euro (255,6 milioane de dolari) pentru a intra in posesia pachetului majoritar al societatii Electrica Oltenia si 120 de milioane de euro pentru Electrica Moldova. De asemenea, reprezentantii CEZ au afirmat ca sunt interesati de privatizarea complexelor energetice din Oltenia. Pe de alta parte, E.ON va prelua, prin divizia sa de gaze Ruhrgas, pachetul majoritar de actiuni al societatii Distrigaz Nord, care acopera o parte din judetele in care activeaza si Electrica Moldova.
Cele doua societati de distributie a electricitatii au fost lansate la privatizare in luna aprilie. Statul va vinde direct investitorilor un pachet de 24,62% din actiuni, urmand ca participatia cumparatorului sa creasca pana la 51% in urma unei majorari de capital. Grupul italian Enel a semnat, la inceputul lunii iunie, un acord pentru preluarea primelor doua filiale Electrica scoase la privatizare - Banat si Dobrogea, pentru suma de 112 milioane de euro. (G.M.)
A r h i v a
  Euro isi continua prabusirea fata de leu    5 comentarii
  OMV vireaza banii pentru Petrom    
  Rezervele BNR in scadere usoara    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00776 sec.