Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Belkovski: Rusia, in campania electorala din Basarabia
Partidul Comunist are sanse reale sa dispuna de cel mai numeros grup politic din Parlamentul de la Chisinau dupa alegerile legislative care vor avea loc in 2005 in Republica Moldova, a declarat politologul rus Stanislav Belkovski, presedintele Institutului de Strategie Nationala a Rusiei, citat de Mediafax. Analistul rus a prezis ca Republica Moldova va putea evita conflictele de strada si alte manifestatii sociale de genul celor din Ucraina, daca principalii oameni politici si partidul comunist de guvernamant nu vor cauta sa obtina victoria absoluta in alegeri.
Stanislav Belkovski a avertizat ca Rusia va incerca sa se implice in campania electorala din Republica Moldova, insa a apreciat ca influenta Kremlinului nu va fi decisiva asupra rezultatului alegerilor. "Politologii rusi au actionat in Ucraina, dar acest lucru nu a avut nici un efect asupra rezultatelor. Acelasi lucru se va intampla si in Republica Moldova", a subliniat Belkovski.
In Republica Moldova vor avea loc alegeri in primavara anului viitor, iar Partidul Comunstilor, formatiune favorabila intereselor Federatiei Ruse, este favorit la castigarea scrutinului.
Politologul rus s-a mai pronuntat si pentru o varianta in forta pentru rezolvarea situatiei Transnistriei separatiste. "Daca Statele Unite si UE sunt dispuse sa trimita trupe in Transnistria, Declaratia de Stabilitate si Securitate pentru Republuica Moldova va fi importanta, insa in caz contrar va ramane o simpla declaratie", a explicat politologul rus. Stanislav Belkovski este autorul planului care prevede alipirea la Romania a teritoriilor Republicii Moldova de pe malul drept al Nistrului si alaturarea Transnistriei la Ucraina, cu recunoasterea ulterioara a independentei acestei regiuni. (D.E.)
A r h i v a
  Alegerile din Ucraina, anulate    3 comentarii
  Manipularea "Succesorul lui Kucima"    1 comentariu
  Bagdadul, insangerat de al-Zarqawi    2 comentarii
  Scheffer, surpriza din Irak    
  Negocierile europene ale Romaniei in impas    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.