Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Alegerile din Ucraina, anulate
-- Curtea Suprema de Justitie de la Kiev a dat dreptate Opozitiei democrate: turul doi de scrutin prezidential este invalid, iar alegerile vor fi reorganizate
Alegerile prezidentiale care au avut loc in Ucraina pe data de 21 noiembrie sunt anulate. Aceasta decizie a fost anuntata ieri seara de catre Curtea Suprema de Justitie (CSJ) a Ucrainei, cel mai inalt for juridic din Ucraina si singura autoritate abilitata sa decida asupra anularii alegerilor prezidentiale din aceasta tara. Presedintele Curtii Supreme de la Kiev, judecatorul Anatoli Yarema, a anuntat ieri ca este necesara repetarea alegerilor, transmite Reuters. De remarcat insa ca ieri seara Curtea Suprema nu a explicat clar daca motivul pentru care a anulat alegerile este falsificarea acestora. Judecatorul a anuntat ca acest nou tur de scrutin va avea loc pe 26 decembrie, insa nu a precizat daca alegerile vor fi reorganizate pe intreg teritoriul Ucrainei. Totusi, decizia CSJ a Ucrainei indica dupa toate probabilitatile ca va fi reorganizat cel de-al doilea tur de scrutin - cel de la 21 noiembrie - deoarece reorganizarea intregului proces electoral ar fi insemnat ca alegerile ar fi fost convocate peste aproximativ trei luni.
Decizia Curtii Supreme reprezinta o victorie uriasa pentru Opozitia democrata ucraineana, condusa de Viktor Iuscenko, sute de mii de simpatizanti ai liderului democrat pro-european protestand de 13 zile pe strazile Kievului fata de falsificarea alegerilor. Alegerile prezidentiale din 21 noiembrie au fost fraudate in beneficiul candidatului pro-moscovit Viktor Ianukovici, dupa cum au confirmat SUA, Uniunea Europeana, OSCE si candidatul Opozitiei democrate ucrainene, pro-europeanul Viktor Iuscenko.
Sute de mii de ucraineni simpatizanti ai pro-europeanului Viktor Iuscenko au sarbatorit ieri seara pe strazile Kievului decizia de anulare a alegerilor, cu sloganul lor favorit: "Iuscenko presedinte!".
George COMAN 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Traktorist suporter de dictaturi.   de Aladin
4 DECEMBRIE ORA 13:00 MITING DE PROTEST IN PIATA UNIVERSITATII   de VERITAS
BEC-ule ! Asta trebuia sa se intample si la noi !   de Aberescu
A r h i v a
  Manipularea "Succesorul lui Kucima"    1 comentariu
  Bagdadul, insangerat de al-Zarqawi    2 comentarii
  Scheffer, surpriza din Irak    
  Negocierile europene ale Romaniei in impas    3 comentarii
  Belkovski: Rusia, in campania electorala din Basarabia    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00745 sec.