Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
UDMR forteaza
-- Programul Uniunii
In urma analizei situatiei si a cifrelor rezultate in urma scrutinului de duminica din Romania, Consiliul Operativ al UDMR a decis ieri ca alianta cu PSD este unica posibila in ceea ce priveste formarea majoritatii parlamentare. "Cealalta posibilitate, de colaborare cu DA nu asigura majoritatea parlamentara sub nici un calcul. Aceasta, cu PSD+PUR, este solutia viabila in ceea ce priveste formarea majoritatii in Parlamentul Romaniei. Si nici asa nu este usor. Ulterior, vom afla daca reusim sa negociem si forma aceasta alianta", a declarat Marko Bela, citat de Mediafax. Conducerea UDMR a stabilit ieri la Targu Mures principalele solicitari in functie de care conditioneaza participarea la o viitoare coalitie guvernamentala. Solicitarile pun accent pe introducerea in programul de guvernare a problemelor legate de autonomie si regionalizare, ne-au precizat reprezentanti ai Uniunii. La nivelul participarii guvernamentale, se doreste obtinerea a cel putin doua ministere, plus posturi de secretari de stat. Multe din aceste solicitari - in special cele legate de autonomie - ar putea complica negocierile, in conditiile in care Uniunea este decisa sa participe doar la guvernare. La incheierea sedintei Consiliului Operativ, Marko Bela a avut o scurta discutie "la o cafea" cu presedintele PSD, Adrian Nastase, cu care se va mai intalni si luni, la Bucuresti. "Suntem intr-o faza avansata de formare a majoritatii parlamentare. Vom avea in cursul zilei de luni o intalnire formala cu UDMR si sunt convins ca, in perioada urmatoare, vom putea sa formam o formula majoritara care sa ne conduca la formarea noului Guvern si la un vot de investitura la final de decembrie, in fata camerelor reunite ale Parlamentului", a declarat ieri la Craiova, Mircea Geoana, citat de Rompres.
Luni, Uniunea va avea o intalnire la Bucuresti cu reprezentantii PSD+PUR. Tot luni, va fi anuntata si pozitia formatiunii conduse de Marko Bela fata de cei doi candidati in turul doi de scrutin. Pana atunci, UDMR lucreaza la proiectul unui program comun de guvernare, care pune accent pe regionalizare si autonomie care va fi discutat si negociat cu partidul lui Adrian Nastase. Referindu-se la declaratia recenta a lui Nastase potrivit careia deocamdata UDMR si PSD+PUR se inteleg 50 la suta in problema autonomiei, premierul nefiind de acord cu fundamentul etnic, ci doar cu cel teritorial, Marko a precizat: "Nici nu ne gandim sa formam autonomii administrativ-teritoriale in care anumite comunitati sa fie excluse. Nici nu este posibil acest lucru, sa fie excluse de la luarea deciziilor". Inca din timpul campaniei, Uniunea a respins orice negociere cu o formatiune sau alianta dispusa la o colaborare cu PRM si cu formatiunile dispuse la un dialog cu aceasta formatiune.
Autonomia, marul discordiei
Pe lista solicitarilor UDMR se numara acceptarea diferitelor forme de autonomie, reorganizarea regiunilor de dezvoltare, numirea unui prefect maghiar in Covasna, elaborarea unei legi a minoritatilor. Dar si combaterea coruptiei sau accelerarea aderarii la UE. In prezent, postul de prefect al judetului Covasna este ocupat de vicepresedintele PSD Covasna, Horia Grama. In plus, Uniunea este tentata, potrivit unor surse contactate de ZIUA, de posturi in Guvern - la nivel de ministri (Ministerul Agriculturii, Sanatatii, cel al Transporturilor, eventual un minister economic) si/sau secretari de stat (Ministerul de Externe, de Interne, Apararii, Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Departamentul pentru Relatii Interetnice) sau ambasadori. De mai multi ani, reprezentanti ai Uniunii doresc sa fie reprezentati si in serviciile secrete, iar aceasta solicitare ar putea fi ridicata si acum. In continuare, Uniunea va continua sa sustina solicitarile incluse in protocolul de colaborare parlamentara cu PSD: retrocedarea proprietatilor bisericesti si reinfiintarea Universitatii maghiare de stat de la Cluj. In cazul unei guvernari PSD+PUR, premierul propus, Mircea Geoana, a anuntat deja o formula restransa de Guvern, cu 14-16 ministere. In aceste conditii, reprezentantii partidului de guvernamant vor fi foarte putin dispusi sa cedeze UDMR ministere, iar UDMR nu va fi de acord doar cu o reprezentare restransa, de exemplu, doar la nivel de secretari de stat.
Riscul ramanerii in opozitie
Multe din solicitarile Uniunii ar putea crea probleme in negocierile pentru formarea majoritatii. In conditiile in care UDMR doreste "exclusiv" participarea la o "alianta guvernamentala", exista riscul ca in lipsa unei intelegeri clare, Uniunea sa ramana in opozitie.
Atat Uniunea, cat si Alianta s-au aratat destul de rezervate, daca nu s-au opus direct, ideii de autonomie, in special cea a Secuimii, care pentru ambii poli este vazuta ca un posibil factor de discriminare fata de populatia romaneasca. La fel, ideea unui prefect maghiar in Covasna a fost deja criticata de lideri locali ai partidelor romanesti si, cel putin la nivelul PSD, ar putea detemina proteste. O reactie asemanatoare va fi provocata si o posibila solicitare de reprezentare la nivelul serviciilor secrete. In ce priveste reinfiintarea Universitatii maghiare de la Cluj, aceasta solicitare a fost in mod deschis respinsa de partenerii de guvernare de atunci - CDR si PD.
Problema dublei cetatenii
Un alt aspect divergent, care ar putea afecta negocierile il reprezinta ideea dublei cetatenii pentru maghiarii din afara granitelor. Pe aceasta tema - initiativa fiind sustinuta de opozitia FiDeSz, condusa de Viktor Orban - va avea loc referendum la Budapesta duminica. Pana luni, cand va avea loc prima runda de negocieri a UDMR, rezultatul referendumului va putea fi cunoscut. UDMR, care a criticat deseori implicarea partizana a FiDeSz in luptele interne din Uniune, de partea Uniunii Civice Maghiare, sustine ideea dublei cetatenii. Guvernul de coalitie liberalo-socialist ungar se opune proiectului opozitiei. Alianta nu a facut pana acum nici o declaratie publica pro sau contra acesteia, dar este greu de crezut ca va fi de acord, dupa cum n-a fost nici cu legea statutului maghiarilor. Liberalul Valeriu Stoica facea atunci parte din Comisia de la Venetia a Consiliului Europei, care a elaborat un raport critic pe tema legii statutului. Presedintele PSD, Adrian Nastase s-a opus deschis ideii de acordare a dublei cetatenii pe criterii etnice, considerand ca "o astfel de formula ar crea discriminari intre cetatenii Romaniei, pornind de la nationalitatea lor". Desi a declarat ca este putin probabil ca dubla cetatenie sa afecteze negocierile UDMR-PSD, este greu de crezut ca antipatiile unor reprezentanti ai social-democratilor fata de UDMR vor putea fi ignorate. (A.D.)
 Comentarii: 214 Afiseaza toate comentariile  
Pt Bruno   de Maldini
Cine shtie, va rog,   de San Blass
Read the Can Democracy Be Saved in Romania, or Is the Country Heading towards an Authoritarian System? Petition   de Mark
referendum la budapesta   de dan toader
Atentie !!!   de zwilling carol
Eu as face o alianta, dar numai cu Marko Bela la PRM si Vadim la UDMR, sau daca UDMR si PRM fuzioneaza.   de ENGELS
Pt IonIon (Referendum)   de Maldini
Ups, da' comentariul meu in care-l bagam in ma'sa pe tembelul de Califrogul a disparut?   de ENGELS
daca UDMR "tine cu Romania", de ce nu se aliaza cu opozitia ?   de castrulroman
1000   de ENGELS
Nu vreau sa stiu nimic! SA-MI DEA SPERMA INAPOI !!!   de ENGELS
Pentru Basescu e bine ca UDMR forteaza nota   de imperia
Gica, "informeaza-te ! "   de +
Concluzie .   de Doro
basescu zice ca "este in ngocieri cu mai multe partide politice"   de geek-a-contra
Fapt divers în Franta :   de Pinkie
Nastase e obosit, nervos si face greseli   de imperia
Tribut doar pentru triumful lor...??!!   de jan dinu
"ii urasc pe arabii musulmani irakieni care se opun sua"   de geek-a-contra
numai 900? n-aveti vlaga!!   de andro
Acu o sa vedeti cit face viata unui roman si cita consideratie dau americanii pe viata unui roman.   de Toma Alimos
SA VA INTRE LA CAP !   de Ancutza Hazu
Pt. Moderator 1 ZIUA !   de Maldini
Maldini, sa sti ca eu mi-am verificat si banca si asigurarile, ai avut dreptate !!!!   de calif la gilistic
Dle Moderator, ce se intampla cu postarea mea de la "antijocul" lui Stelian Tanase ??   de costy
Maldini !!! Am gasit senogramele secrete, dar nu pot sa zic mai mult.   de calif la gilistic
Despre mass media   de Bruno
Hai buna dimineata   de neamtu tiganu
Europa in actuala faza a ajuns la apogeul socialismului !   de ionion
Ciuhandu; PNTCD ,AP si DA   de +
Schimbare de directie la "Adevarul"?   de Umorul Negru
'Neatza sau dupa caz 'Mna ziua ori 'Mna seara dragutilor!   de Bruno
880 de mesaje pina acum....   de traktorist
AU FOST SAU NU, MITINGURI DE PROTEST ?   de Marius Adrian Porojnicu
Mai Marko, de ce ai tu cearcanele alea?   de Umorul Negru
iar nu-mi mai apar postarile....cre ca iar se duse sefu' la o ciorba de burta.....   de motanul incaltat
Despre fraudarea alegerilor   de Paul din Ohio
Aici e mirlånie multå...   de parazitii_mereu
Mai Mario, Mihaita vorbeste despre o calatorie iar tu intri cu nationalismul eu te stiam de un om echilibrat oare m-am   de Maldini
Parazitule, pana astazi credeam ca se poate discuta cu tine.   de Mihaita
Pt Mihaita, foarte important, este valabil !   de Maldini
Na sa va distrati un pic....   de Umorul Negru
Lenutzo de la Bolboci.....iha, iha bidineaua / ia apuca-ma de flo.... Vedeti, acum 25 de ani, luam f'o cinci primaveri..   de motanul incaltat
Ba, astia din trupa de pitici a lu' Ponta:   de Umorul Negru
Pt Mihaita   de Maldini
Alegeri anticipate?   de Ratacitul
ptr Maldini   de Mihaita
Noapte bunå...Cå miine ( azi ) am de fåcut ceva drumuri...deh...perioada cumpåråturilor...   de parazitii_mereu
O poezie dedicata vedetei forumului doamna Roxana, doamnelor si domnilor poftim va-o prezent   de Maldini
Pt Tractor Parazit   de Doro
Pt Maldini   de Moderator 17 ZIUA
Båieti dragi...   de parazitii_mereu
Poate asta te mai lamureste putin Dane   de Mark
EU NU CRED CA DOMNU HREBENCIUC A FURAT CU AUTOBUZELE, dar nu este chiar sigur...   de Ancutza Hazu
Pt. toate vedetele de pe forum, Sorana si Diana !   de Maldini
Adrian Nastase ...tauru' satului !!!!   de Coco1
si fiindca tot sunt pus in dubiu de fasole si mark (pe care de altfel nu ii suspectez de rea-credinta)   de dan toader
Ptr Umorul Negru   de Mihaita
Am scris 4 sau 5 mesaje...   de parazitii_mereu
Sint curios...   de parazitii_mereu
Ati vazut ce spune domnul Hrebenciuc ? " Aveti obsesia furtului..." si se întreaba de unde va vine....:-)))   de Roxana
Cine poate sa spuna ???   de Pinkie
IN FRUNTE CU DOMNUL +, ZECILE DE EROII PESEDISTI CARE AU MURIT CU MIILE, NE-AU SCAPAT DE PROBLEME   de Ancutza Hazu
DOMNU NASTASE SA FIE PRESEDINTE ! Ca dinsul scumpul a zvirlit la '89 teroristii din tara de nu s-au vazut   de Ancutza Hazu
Comentarii...sobre   de Ratacitul
Off topic: Niste versuri...   de Pacuraras
mona musca, cp tariceanu, stoica, crin antonescu. un raspuns pt. 2 barbosi dar si pentru prieteni.   de dan toader
Nu a fost al 19 comentariu, ci al 20..-   de Atamild
Inca putin si aprind,   de Atamild
Mass media Romaniei anului 2004   de Bruno
bbc.com sectia romana .   de Doro
Dle Kruce, tu si alti catziva de pe forumul asta sunteti niste oameni de nimic !!   de costy
Ce ar putea sa-i ceara Vadim lui Base în schimbul casetei ???   de Pinkie
Ce poza i-au pus cei de la EvZ lui Nastase..... :)   de Umorul Negru
Romania lui + si tele este o tara de handicapati.   de Mihaita
Despre ce muste vorbiti mei analfabetilor ?   de Doro
ISTORIA COMUNISMULUI ROMANESC !   de Maldini
Pt Dan Toader   de Maldini
Breeee....   de parazitii_mereu
Nastase face K.O . pe cei de la Evenimentul Zilei . Raspuns de nota 100   de +
Pentru Dan Toader   de octaaa
UDMR ajuta involuntar PRM   de octaaa
Ultima sedinta a Comitetului Politic Executiv al CC al PCR s-a desfasurat in 22 decembrie 1989, la putin timp dupa asasi   de Maldini
Pt. Moderator 17 ZIUA !   de Maldini
Pt IonIon   de Maldini
Nevasta lui Ion vrea autonomie, sa doarma la Petrica. Iar Petrica s-a jurat solemn la Ion sa n-o   de Ancutza Hazu
Moderatori voi sunteti platiti de comisia care a investigat holocausul ?   de Doro
Ce afectat e Basescu de problemele tarii   de Agios
Tot asa greu merge? Am gresit, SAT 1   de Atamild
Tot asa greu merge?   de Atamild
In interesul patriei o sa trebuiasca sa facem Transilvania o regiune autonoma maghiara   de Ancutza Hazu
Si Domn Adrian si Domn Nelu au gaura de glont, marturie ca au contrat teroristii, pentru binele patriei   de Ancutza Hazu
Pentru moderatorii de pe aici.   de Toma Alimos
titipreda...   de parazitii_mereu
In zilele revolutiei Domnu Nastase i-a luat la harta pe teroristi care au fugit mincind pamintul   de Ancutza Hazu
EROII PESEDISTI CARE AU MURIT PENTRU BINELE PATRIEI IN '89, AU ASIGURAT PRIN JERTFA LOR PERENITATE PSDului   de Ancutza Hazu
pt Maldini   de ionion
Domnilor si Doamnelor modelatori de la 1 la 17 ai Ziua !   de Aberescu
A murit intr-un accident de masina Teo Peter basistul formatziei Compact   de Gore
Saptamana asta, Costy   de california
CUM POATE CASTIGA BASESCU IN TURUL DOI   de crux
Stati linistiti!   de michigan
baietii lui ghergut nu au reusit sa voteze membrul CSM din cauza buletinelor de vot gresite:)   de dan toader
Cererile UDMR sunt proportionale cu electoratul PRM   de octaaa
Bey toti va plingeti ca nu va apar postarile   de Boogey
Pt. Moderator 1 ZIUA !   de Maldini
ora 13 .Bucuresti. Piatza Universitatzii- Reportaj   de +
-Ce s-a intimplat la universitate? a fost vreo demonstratie azi? ndc   de IDIOTUL2
http://www.myx.ro/static/ro/webcam.htm ____Am vazut o adunatura la....Geamuri Multe , se da ciorba de burta gratis!   de titipreda
las' ca-i bine asa....   de geek-a-contra
D-le Vadim Tudor ai ocazia sa joci cartea istoriei Romaniei !   de ionion
Lasati-i pe comunisti in mocirla - Nu incepeti cu demonstratiile !   de ionion
ultimele evolutii   de lucid
pt. Moderatorul Ziua !!   de costy
Despre referendum (Népszavazás)   de Maldini
Pentru totzi cei ce agita problema dublei cetatzenii   de +
Cine stie adresa pentru Web Cam Live Universitate?   de Bruno
Cum pot ajuta mânie ungurii din Ungaria pe Basescu   de imperia
Plusule!!! . Uite una mai cu seva. Ia un pahar si sa traiesti!   de Kurt Vraciu
Balada leilor de mucava   de +
Problema dublei cetatenii are tangente cu problema autobuzelor? Vine BECul ungar la noi?   de Kurt Vraciu
Incepand cu vremea lui Ghorgiu-Dej, cei mai capabili generali de securitate s-au dovedit a fi sasi sau secui.   de Kurt Vraciu
Este evidentus: pe aicea este niste cetateni neprincipiali care critica fara prea mare baza   de Kurt Vraciu
sunt Ungurii necesari ? bunul simt spune = DA   de johnarmaghedon
Tupeu PSD-ist: "Nastase il acuza pe Basescu de blocarea dezbaterilor pe teme importante"   de Umorul Negru
Care e solutia cu ungurii astia ???   de Pinkie
Ba, am o FOAME-N mine....ma duc s-arunc trii oaua peste-o mamaliga.....pa !   de motanul incaltat
Dilema: intre Ciuma si Holera   de Agios
Hungarum Rex Bela IV si cavalerii Teutoni   de Marin Marian Gheorghe
Pt. Printesa Diana.   de Maldini
EU MA ASOCIEZ CU IONION   de texanu
Ce-ai dom' mogherator de nu ma postezi ? Unghe-i sarjentu' de serviciu ??   de motanul incaltat
DUSMANUL DUSMANULUI,VA SA ZICA......   de Marius Adrian Porojnicu
Din negrul giulgi se desfasor...Marmoreele-i brate....Basescu-i trist si ganditor...Si palid e la fatza....   de motanul incaltat
Aloooooooo..... neatza!!!!!   de Umorul Negru
Aoleo ce-i aici ! Da mult ati mai supervizat azi noapte..   de Atamild
Extremistii comunisti la putere ?   de Doro
Intelegerea dintre UDMR si PSD ( eventuala)   de ionion
Care esti acolo? De ce nu dai drumul la commercials?   de california
in romania e groasa!!!!   de nucu
uitati-va l aucraina...   de nucu
intr-o zi...   de nucu
asta-i calea!   de nucu
Sa inteleg ca v-au epuizat Engels si Maldini?   de california
Pt Maldini   de Moderator 17 ZIUA
Pt Moderator 17 ZIUA !   de Maldini
Doamne, vino Doamne, sa vezi ce-a mai ramas din oameni.... un cantec de-al lui Valeriu Serian..   de romanul
Nu e sas, nu e secui / E Maldin-al dreakului / Sluga la conu Nastace / Zi-i diversionist si pace! Turaaai Ta!!   de Ancutza Hazu
E normal sa dea Transilvania pe degeaba: DE PUNCTUL 8 DELA TEMESVAROS N-A AUZIT NIMENI !   de Ancutza Hazu
PENTR-UN COS PLIN CU GUTUI/NE VINDE PE LA SECUI/DE-I MAI DAI SI PAPANASI/NE VINDE SI PE LA SASI ! TURAAAI TA!!!   de Ancutza Hazu
UNDE A FOST NASTASE ADRIAN IN ZILELE REVOLUTIEI? Bey asta e intrebare serioasa, ca fost erou CIUGULEA MAI MULTE VOTURI   de Ancutza Hazu
EROII PESEDISTI CARE AU MURIT PENTRU BINELE PATRIEI IN '89, AU ASIGURAT PRIN JERTFA LOR PERENITATE PSDului   de Ancutza Hazu
Cu Nastase nu mi-e frica/Rotunjeste la o-adica/Tot isi face de-o votare/ ARE BEC-ul LA PICIOARE   de Ancutza Hazu
Pt. Ancutza Hazu. Pas d'autorisation pour le Viagra féminin aux Etats-Unis   de Maldini
Fugiti acum cat mai puteti ca praful se alege !   de CONU
UDMR troaca porcilor   de Tyranosaurusrex
Maldinescu ia zi bey ca ti le sti pi tati:UNDE A FOST EROUL NASTASE ADRIAN IN ZILELE REVOLUTIEI? Sa stie si lumea ca noi   de Ancutza Hazu
MARKKKO   de zdapi
Bey Maldini, e normal sa va dea Transilvania pe tava: DE PUNCTUL 8 DELA TEMESVAROS N-A AUZIT NIMENI !   de Ancutza Hazu
Alianta exploziva pentru tara - Basescu ar coopera cu PRM "Voi care ati scris WC,acum il sarutati pa Vadim oportunisti   de Maldini
Cetatenii Romanie vor avea de ales intre DOUA rele...   de CONU
Alianta D.A. ar face coalitie si cu PRM   de Maldini
E noapte si e tirziu.....   de parazitii_mereu
E normal sa dea Transilvania pe degeaba: DE PUNCTUL 8 DELA TEMESVAROS N-A AUZIT NIMENI !   de Ancutza Hazu
Pentr-un blid de papanasi /Ne vinde acu la sasi/De-i mai dai niste gutui/Ne vinde si la secui!/Turaiiii Ta!!!   de Ancutza Hazu
Doamnelor si Domnilor   de zdapi
Problema cu UDMR este praf in ochi, fratilor !!! Cititi aici inca unul tare tot din EVZ !!!   de costy
EROII PESEDISTI CARE AU MURIT PENTRU BINELE PATRIEI IN '89, AU ASIGURAT PRIN JERTFA LOR PERENITATE PSDului   de Ancutza Hazu
Cu Nastase nu mi-e frica/Juleste la o adica/Tot isi face de-o votare/ ARE TARA LA PICIOARE   de Ancutza Hazu
He, he, he, se poate si fara UDMR   de Ratacitul
DACA UNGURI VOR AUTONOMIE SI MINISTERE SA MEARGA IN UNGARIA !!..   de gucci
Propunere   de Doro
Se fura peste tot   de Doro
va repet comentariul pentru ca vad ca se alunec in injuraturi. hai sa fim mai calmi. cititi va rog chiar dc nu are valoa   de dan toader
Noul nume al Romaniei.....2005   de zdapi
Un råspuns pentru monstru...parcå...   de parazitii_mereu
Turistii electorali   de Coco1
Ukrainenii mult mai destepti decat romanii !   de Aberescu
Deci, cum spuneati ca ne cumpara tara ungurii?   de Ratacitul
Ce rusine ! Intr-o tara în care oamenii îsi duc zilele cu 100 de dolari pe luna.....   de Roxana
Au inceput sa apara inregistrarile audio ce dovedesc autenticitatea stenogramelor !!!   de romanul
MAI BINE PNL-PD AR FACE COALITIE CU PRM DECIT SA NE VINDEM TARA LA UNGURI!!   de gucci
BESEL MOGHIORU ?   de Coco1
EU V-AM MAI SPUS SI VA MAI SPUS!!   de gucci
Modelatorii...   de parazitii_mereu
Modelatorii...   de parazitii_mereu
doi centi ai mei. da+prm e o prostie. acceptarea pretentiilor udmr e o prostie. deocamdata nimeni nu are legitimitate.   de dan toader
Romani ! Bagati-le adinc votul !   de tovmatei
Aberescule, imi pare foarte rau pt. tine, mai posteaza putin si treci la nani, maine vreem vesti de la tine...   de costy
Eu inteleg sa te faci frate cu dracu'   de barabula
In acest timp VADIM TUDOR este indispensabil in jocul politic romanesc   de jan dinu
eu ce zic??   de underinfluence
Cum te cheama pui de dac?   de zdapi
Transnistria ca model de autonomie ? Ca nu prea gasesc documente de suport pentru, de ex. separatismul basc in EU..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Noapte buna copii ! Mleka noci detzeata ! Sau...   de Aberescu
asa sa-ti ajute Bunul Dumnezeu   de underinfluence
asa da!   de nucu
SRS si frica de UDMR   de +
Apropo de autonomia maghiara   de underinfluence
ROMANI ACUM www.evenimentulzilei.ro   de SHREK
Cititi urgent Evenimentul zilei -   de Bruno
Pt.Tele   de zwilling carol
Keine Panik, fara panica, stati blanzi, fratilor ! Alianta face "aliantza " cu PRM si tzara este salvata !!!   de costy
Cit despre dubla cetatenie...   de JohnGreen1
Mereu la guvernare, si o intrebare stupida.   de barabula
Va veni o zi!   de Bruno
A viszon látásra, castrate! de asta imi esti TELEmea ?   de castrulroman
Forteaza si bine face!   de JohnGreen1
SAMBATA ORA 23 PE PRIMA TV O SA FIE UN FILM CARE VA DOVEDI INCLINATIILE HOMOSEXUALE ALE LUI NASTASE (EL VA FI PASIVUL)..   de romanul
UDMR... DACA NU I-AM SCOS IN AFARA LEGII CAND TREBUIA.........   de SHREK
UDMR isi vinde scump pielea si PSD musca momeala... rezultat : autonomii maghiare in Romania !   de castrulroman
Usurel, usurel castrate, ... vezi TELEmea imputita, ca psd vinde tara ...   de castrulroman
Cel mai bun presedinte care poate sa reprezinte Romania..   de Atamild
Forteaza ca intotdeauna !   de Aberescu
A r h i v a
  Vadim il prefera pe Basescu    10 comentarii
  DA nu face alianta cu PSD    3 comentarii
  Pro Democratia conditioneaza observarea alegerilor    3 comentarii
  BEC a trimis canidaturile la Curte    
  Onno Simons: UE cere APD sa observe turului doi    1 comentariu
  Popularii europeni cer investigarea alegerilor    1 comentariu
  Bolnavul Europei    9 comentarii
  Romanii din strainatate l-au scos presedinte pe Basescu    8 comentarii
  The Economist: "Inca un vot dubios?"    1 comentariu
  Noul Parlament al Romaniei    2 comentarii
  INS cere retragerea acuzatiilor    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01500 sec.