Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Bursa de Valori Bucuresti: Evolutii in perioada 22 - 26 noiembrie 2004
Tranzactiile realizate in ultima saptamana la Bursa de Valori Bucuresti au continuat sa evidentieze evolutii pozitive ale cotatiilor pentru majoritatea titlurilor listate, ceea ce s-a reflectat si in valorile pentru care au fost calculati indicii BET si BET-C. Astfel, la capatul sedintei de tranzactionare de vineri acesti doi indici bursieri erau calculati pentru noi valori de maxim istoric: 3974 de puncte pentru BET si 2613 de puncte pentru BET-C. Din totalul celor 59 de titluri care sunt listate la Cota Bursei, cotatiile de vineri au evidentiat aprecieri pentru 38 si scaderi pentru numai 10. Primele doua pozitii in topul celor mai tranzactionate actiuni din ultima saptamana au fost ocupate de actiunile emise de Banca Romana pentru Dezvoltare si Banca Transilvania. Se remarca in primul rand valoarea tranzactiilor cu actiunile TLV, care a depasit 110 de miliarde de lei, in vreme ce cu actiunile BRD au fost realizate operatiuni in suma de 79 de miliarde de lei. Valoarea ridicata a tranzactiilor realizate cu titlurile BRD si TLV a fost insotita si de aprecieri ale cotatiilor pentru aceste actiuni: +3,3% pentru BRD si +1,3% pentru TLV.
Luni, 22 noiembrie: Valoarea totala a tranzactiilor negociate astazi la Bursa de Valori Bucuresti a fost de aproape 80 de miliarde de lei, chiar daca numai doua din cele cinci simboluri SIF au fost astazi disponibile pentru tranzactii. Numai cu titlurile SIF1 Banat Crisana si SIF2 Moldova s-au putut realiza astazi tranzactii in ringul Bursei, celelalte trei simboluri SIF fiind oprite de la tranzactionare pana la publicarea hotararilor luate cu ocazia desfasurarii Adunarilor Generale ale Actionarilor, desfasurate la finele saptamanii trecute.
Marti, 23 noiembrie: Dintre cele 10 simboluri bursiere care fac parte din cosul indicelui BET, 8 au marcat astazi aprecieri ale cotatiilor. Cea mai importanta crestere a fost consemnata in dreptul actiunilor emise de Rulmentul Brasov, titluri care si-au adaugat astazi +7% peste pretul de referinta din sedinta de tranzactionare precedenta si au incheiat ziua la 1970 de lei/actiune. La preturi superioare celor de start au fost tranzactionate astazi si titlurile Azomures, Oltchim, Antibiotice, Banca Romana pentru Dezvoltare sau Banca Transilvania. Pe un trend ascendent au evoluat si actiunile emise de cea mai importanta companie prezenta la Bursa: Petrom. Dupa o zi in care a fost transferat un volum de peste 5,6 de milioane de actiuni SNP, pretul de referinta al acestor titluri a crescut cu +2,5% si a ajuns astfel la numai un pas de cotare de pragul de 2900 de lei/actiune. Astazi au fost reintroduse la tranzactionare si actiunile SIF3 Transilvania si SIF5 Oltenia, doar simbolurile SIF4 Muntenia ramanand in continure suspendate. Chiar daca au revenit in ringul bursier in acelasi timp, cotatiile titlurilor SIF3 si SIF5 au evoluat in directii diferite. Daca actiunile SIF5 au cunoscut o apreciere cu peste 2,7 procente, titlurile SIF3 au pierdut astazi 0,5 procente.
Miercuri, 24 noiembrie: Actiunile emise de cele doua banci listate la Categoria I a Cotei Bursei au traversat astazi o zi caracterizata de valori ridicate de tranzactionare si de aprecieri ale cursurilor de piata. Pretul de referinta al unei actiuni Banca Romana pentru Dezvoltare a urcat cu +2,4%, iar titlurile TLV s-au apreciat cu +0,6% si au revenit astfel din nou peste pragul de 8000 de lei/actiune. In cazul ambelor simboluri, rulajul realizat in piata s-a situat la peste 35 de miliarde de lei. Chiar daca nu s-au remarcat printr-o lichiditate foarte ridicata, cele doua titluri bursiere care au fost reintroduse astazi la tranzactionare, Siretul Pascani si Alro Slatina, s-au remarcat prin evolutii pozitive ale cotatiilor. Astfel, pretul de referinta pentru o actiune ALR a crescut cu +6%, in vreme ce cotatiile SRT au castigat +3%. In cadrul ultimei Adunari Generale a Actionarilor Siretul Pascani a fost aprobat programul de investitii al societatii pentru perioada 2004/2005, in valoare totala de 1.280.000 de euro. In baza acestui program de investitii, Siretul Pascani isi propune sa-si creasca cifra de afaceri de la 459 de miliarde de lei in acest an la 516 miliarde de lei in anul 2006, profitul net urmand sa urce in aceeasi perioada de la 15 miliarde de lei la 28 de miliarde de lei.
Joi, 25 noiembrie: Dupa ce in ultima perioada au marcat zi de zi cresteri ale cotatiilor, astazi o parte dintre cele mai tranzactionate actiuni din ringul bursier au inregistrat usoare corectii negative. Astfel, actiunile Petrom au renuntat, cel putin pentru moment, sa atace pragul de 3000 de lei/actiune si au coborat astazi cu 2% si au inchis ziua la pretul de 2840 de lei/actiune. In schimb, cotatiile pentru titlurile emise de celelalte companii petroliere listate la Cota Bursei au crescut astazi usor: +0,5% pentru Rompetrol Rafinare Constanta si +0,8% pentru Oil Terminal. Actiunile RRC s-au remarcat astazi nu doar prin cresterea preturilor, ci si printr-o lichiditate foarte ridicata. Cu simbolul RRC au fost incheiate astazi peste 270 de tranzactii, cu o valoare totala de 56,5 miliarde de lei, care plaseaza astazi titlurile Rompetrol Rafinare pe prima pozitie in topul celor mai lichide simboluri bursiere.
Vineri, 26 noiembrie: Cele mai cautate titluri din ultima sedinta de tranzactionare a acestei saptamani au fost actiunile emise de Banca Romana pentru Dezvoltare si Banca Transilvania. Valoarea totala a operatiunilor bursiere incheiate cu simbolul BRD a fost astazi de 25,7 miliarde de lei, iar al celor incheiate cu actiunile TLV de aproape 20 de miliarde de lei. Cotatiile BRD au urcat astazi cu +2,4% si au ajuns sa fie tranzactionate la 34.000 de lei/actiune, in vreme ce cursul actiunilor TLV au urcat ceva mai lent (cu +0,6%) si au incheiat ziua cu 50 de lei peste pragul de 8000 de lei/actiune. O dinamica spectaculoasa a cotatiilor au inregistrat astazi titlurile Petrolsub, care s-au apreciat cu peste +10% fata de cotatia de start.
Mircea FICA 
A r h i v a
  Bugetul nu lecuieste saracia    3 comentarii
  Implementarea sistemului 112 in Romania - 40 de milioane de euro    
  China a ajuns un jucator important in IT&C    3 comentarii
  Consolidarea unui bloc de 10 etaje ajunge la 800.000 de euro    1 comentariu
  Baneasa Mall costa 50 de milioane de euro    1 comentariu
  Leasingul software va dezvolta piata de profil    
  Cu ce vine Mosu' de la banci    1 comentariu
  Carduri Visa de la Banca Italo Romena    1 comentariu
  Credit de consum accesibil prin Credisson    
  SIF Transilvania a subscris la capitalul Banc Post    
  Venituri cu 30% mai mari pentru Allianz-Tiriac    
  Datoriile bugetare ale unitatilor de cercetare-dezvoltare vor fi anulate    
  ING Bank Romania a lansat Self'Bank la Craiova    
  FONDUL DE GARANTARE A CREDITULUI RURAL S.A.    
  Slalom printre prioritati si incompatibilitati    
  Microfinantarea ia amploare    
  KPMG familiarizeaza firmele cu noul Cod Fiscal    
  Bugetul UE pe 2005 depaseste 100 de miliarde de euro    
  Exportam produse de morarit si panificatie    1 comentariu
  Bursa Romana de Marfuri va colabora cu bursele regionale    
  Donatie de 50 de autobuze de la Primaria din Milano    3 comentarii
  Ajutoarele pentru IMM-urile din UE respecta regulile concurentiale    
  Piata romaneasca de PC-uri se dezvolta    
  Exportam fructe de padure    2 comentarii
  Piata cosmeticelor este in crestere    
  Concurs de eseuri pe teme europene    1 comentariu
  Carpatair se extinde    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01192 sec.