Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare
Ce este CSSAS?
Centrul de Studii Strategice de Aparare si Securitate este unitatea de cercetare stiintifica a Universitatii Nationale de Aparare. A fost infiintat la 01.11.2000 ca structura a Statului Major General, iar din septembrie 2003 a intrat in compunerea UNAp. Din luna mai 2004 a fost acreditat ca centru de cercetare stiintifica de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii.
CSSAS isi propune sa identifice si sa analizeze principalele manifestari ale mediului actual de securitate, in special din zonele de interes, a fenomenului militar contemporan, precum si consecintele transformarilor din institutia militara a zilelor noastre. De asemenea, ofera expertiza pentru conducerea ministerului si armatei, contribuie la proiectarea unui invatamant modern.
Anul acesta, in ziua de 25 noiembrie, CSSAS si-a organizat sesiunea anuala de comunicari stiintifice cu tema: "Surse de instabilitate la nivel global si regional. Implicatii pentru Romania". La lucrarile sesiunii au participat reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Protectie si Paza, cercetatori stiintifici, cadre didactice, atasati militari acreditati la Bucuresti, reprezentanti ai organismelor neguvernamentale si ai mass-media.
Au fost abordate aspecte privind noul mediu de securitate post-Istanbul, surse de instabilitate, amenintari si provocari in zona Balcanilor si a Bazinului Marii Negre, terorism, crima organizata transfrontaliera, managementul crizelor, securitatea Romaniei etc.
A r h i v a
  Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana    
  Reforma serviciilor secrete americane, blocata in Congres    
  Secretele lui Yasser Arafat    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00731 sec.