Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Arestarile in randul Politiei Deva continua
Alti doi politisti au fost retinuti in cursul serii de joi, in municipiul Deva, in aceeasi cauza, dosarul "Spuma si Bibanu", in care a fost arestat si seful Politiei Deva. Acesti ultimi suspecti cu epoleti vor fi acuzati pentru furnizarea de informatii grupului infractional care actiona in diverse domenii, de la proxenetism si santaj, pana la jocuri de noroc. Procurorii Parchetului Alba au emis ordonante de retinere pe numele subcomisarului George Emilian Igna si agentul de politie Ioan Florin Pasc, ambii din cadrul Biroului de Ordine Publica a Politiei Municipiului Deva. Pe langa ei, au fost retinuti si doi organizatori si practicanti ai jocului de noroc "alba-neagra", Virgil Patrui, zis "Gil", in varsta de 46 de ani, din municipiul Brad si Victor Surlasiu, de 35 de ani, din municipiul Deva.
Procurorul general adjunct Augustin Lazar, care coordoneaza cercetarile in dosarul "Spuma si Bibanu", a declarat ca "a fost spart codul tacerii" in aceasta ancheta, membrii grupului infractional condus de Spuma si Bibanu incepand sa faca declaratii privind modul in care operau. "Subcomisarul George Emilian Igna si agentul de politie Ioan Florin Pasc au aderat la grupul infractional organizat, condus de Spuma si Bibanu. In urma cercetarilor, s-a dovedit ca politistii le furnizau informatii mafiotilor", a declarat procurorul Augustin Lazar pentru Mediafax.
Potrivit magistratului, politistii le spuneau infractorilor cand erau programate raziile. "De exemplu, le spuneau infractorilor cand au loc actiunile Politiei, cand se fac raziile. Cei doi sunt prieteni de-ai lui Spuma si Bibanu. In ceea ce-i priveste pe ceilalti doi retinuti, ei faceau parte din reteaua jocului de noroc "alba-neagra", fiind coordonati de Cristian Nitu, arestat si el in acest caz. Patrui si Surlasiu faceau parte din grupul organizat infractional, actionand in mod coordonat, pentru a obtine beneficii materiale de la mai multe persoane, prin practicarea, in mod fraudulos, a jocurilor de noroc", a mai precizat procurorul Lazar.
Cei patru au fost dusi joi seara in arestul IPJ Alba, iar ieri au fost prezentati Curtii de Apel Alba, cu propunere de arestare preventiva.
Mandatele de arestare ale celor 13 persoane arestate pana in prezent in dosarul "Spuma si Bibanu" - printre care si fostul sef al Politiei Municipiului Deva, comisarul sef Ioan David - au fost prelungite, joi, cu inca 30 de zile, de catre judecatori de la Curtea de Apel Alba Iulia.
Fostul sef al Politiei Municipiului Deva, comisarul sef Ioan David, a fost arestat preventiv in acest caz, fiind suspectat ca a aderat la grupul infractional organizat, format din Daniel Constantin Bumbaru, zis "Bibanu", Lucian Gheorghe Sarbu, zis "Spuma", Florin Podea, zis "Micutu", Cosmin Nicolae Muntean, Marian Diaconu, zis "Karateka" si agentul de politie Vasile Sorin Precup, care au fost arestati.
La jumatatea lunii noiembrie, au fost retinuti, impreuna cu comisarul sef Ioan David, alti doi membri ai grupului din Deva, Cristian Bogdanel Nitu si Cristian Marian Lechintan, zis "Piedone". Grupul infractional organizat, condus de Spuma si Bibanu, era "ca o caracatita" care avea mai multe domenii de activitate, de la proxenetism si santaj, pana la jocul de noroc "alba-neagra".
Petre NITEANU 
A r h i v a
  George Buhnici a fost amendat penal    2 comentarii
  Se profileaza un CSM al sefilor    1 comentariu
  Diaconescu: "Semnale pozitive la capitolul JAI"    1 comentariu
  Proceduri respectate in cazul adoptiei orfanului roman violat in SUA    
  Arestat pentru acte sexuale cu o minora    
  Politistul de casa al Camatarilor a fost eliberat    
  Romani arestati pentru traficarea a trei tone de hasis    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00860 sec.