Ziua Logo
  Nr. 3189 de sambata, 4 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Se profileaza un CSM al sefilor
-- Judecatorii Lidia Barbulescu si Anton Pandrea, de la Inalta Curte, Ioan Amarie, seful PNA si Dan Lupascu vor face parte din noul CSM in urmatorii sase ani * Restul membrilor viitorului CSM vor fi cunoscuti abia luni, dupa centralizarea voturilor de la toate instantele si parchetele din tara * Alegerile de la Parchetul General au fost compromise
Ziua de ieri a fost asteptata cu "sufletul la gura" de catre candidatii la Consiliul Superior al Magistraturii din toata tara, dar si de cei 6000 de magistrati ai Romaniei, pentru desemnarea viitoarei componente a CSM, pe urmatorii sase ani. Cu mici exceptii (Parchetul General), procesul de vot a decurs fara incidente, desi nu peste tot s-a desfasurat intr-o maniera pe deplin transparenta.
Alegerile de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au desemnat deja primii membrii ai viitorului CSM: Lidia Barbulescu, vicepresedintele Curtii, care a intrunit 46 de voturi si Anton Pandrea, presedintele Sectiei penale, care a primit 33 de voturi.
La Parchetul National Anticoruptiei, dintre cei trei candidati aflati in competitie, a fost ales Ioan Amarie, seful institutiei. Si el va face parte, prin urmare, in urmatorii sase ani, din viitorul CSM.
Alegerile de la nivelul Curtii de Apel Bucuresti s-au desfasurat la sediul Facultatii de Drept din Capitala, unde au fost prezenti peste 150 de judecatori. La numaratoarea finala, cele mai multe voturi le-au obtinut Dan Lupascu, presedintele Curtii de Apel Bucuresti; Iulian Galca, vicepresedintele Curtii de Apel Alba Iulia; Silvia Nebelea, presedintele Curtii de Apel Timisoara, si Angela Harastasan, de la Brasov (care sunt cotati de tagma judecatorilor ca avand foarte mari sanse sa fie castigatorii celor patru posturi din viitorul CSM, alocate reprezentantilor curtilor de apel din tara. Totusi, aflarea numelor castigatorilor finali va fi posibila numai dupa centralizarea si numararea voturilor de la toate celelalte curti de apel din tara, stabilita sa fie incheiata luni 6 decembrie a.c.
La Tribunalul Capitalei, din circa 160 de voturi exprimate, aproximativ 100 au fost pentru Maria Huza, presedintele Tribunalului Bucuresti - unica candidata din partea Capitalei. Daca Huza va fi una din cele doua persoane care vor reprezenta cele 41 de tribunale din tara in viitorul CSM, aceasta se va sti numai dupa numararea tuturor voturilor de la toate tribunalele.
In cursul zilei de luni se vor cunoaste toti reprezentantii viitorului CSM, mai putin cei din partea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde s-a intamplat un incident nefericit. La acest parchet, pe motiv de lipsa de spatiu adecvat, "sectia" de votare a fost incropita in sediul Serviciului Roman de Informatii, aflat in vecinatate unde, evident, presa nu a avut acces. Pentru ca actualul CSM, organizator al alegerilor, a tiparit niste buletine de vot gresite (dupa desigilare s-a constatat ca unii nu se regaseau cu numele sau prenumele reale - printre cei "pociti" numarandu-se procurorul militar inspector gen. Dan Voinea si procurorul Mihai Gheorghe, fost membru al CNSAS), alegerile fiind compromise. Cum pe asemenea buletine gresite nu se putea vota, s-a hotarat reluarea procedurii de votare, saptamana viitoare, in data de 8 decembrie.
Adina ANGHELESCU Razvan SAVALIUC 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
interesant - trebuie dupa aceea sa cooperam !   de johnarmaghedon
A r h i v a
  George Buhnici a fost amendat penal    2 comentarii
  Diaconescu: "Semnale pozitive la capitolul JAI"    1 comentariu
  Arestarile in randul Politiei Deva continua    
  Proceduri respectate in cazul adoptiei orfanului roman violat in SUA    
  Arestat pentru acte sexuale cu o minora    
  Politistul de casa al Camatarilor a fost eliberat    
  Romani arestati pentru traficarea a trei tone de hasis    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Duminica a 27-a – Tamaduirea femeii garbove (275 afisari)
 fise de cenaclu online (164 afisari)
 FELIX LUPU (151 afisari)
 Crearea universului (76 afisari)
 Lupta pentru resursele energetice in lumea contemporana (65 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00951 sec.