Ziua Logo
  Nr. 3187 de joi, 2 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Marii contribuabili supravegheati de la Bucuresti
-- Din 2005, administrarea fiscala a firmelor cu o cifra de afaceri de peste 532 de miliarde de lei va fi transferata DGAMC Bucuresti
Unitatile fiscale teritoriale vor transfera, anul viitor, activitatea privind marii contribuabili, la Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC) din Bucuresti, potrivit unui ordin recent al Ministerului Finantelor Publice. Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Neculae Plaiasu, a declarat, recent, intr-un comunicat, ca masura are in vedere, pe de o parte, alinierea la standardele europene si, pe de alta parte, coordonarea unitara a activitatii de asistenta a marilor contribuabili. Conform datelor ANAF, DGAMC va avea in administrare companiile cu o cifra de afaceri, in anul 2003, mai mare de 532 de miliarde de lei, firmele monitorizate conform acordurilor cu Fondul Monetar International, precum si societatile rezultate din divizarea acestora. De asemenea, in categoria marilor contribuabili vor intra Banca Nationala a Romaniei, bancile, societatile de asigurari, societatile de investitii financiare, precum si cazinourile.
ANAF arata ca, in prezent, exista 1272 de mari contribuabili, care contribuie cu circa 70-75% la formarea veniturilor colectate la bugetul general consolidat. Lista marilor contribuabili care vor trece in administrarea DGAMC incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator va fi actualizata la fiecare doi ani, pana la 31 august. Contribuabilii mari a caror cifra de afaceri in anul precedent este inferioara celei stabilite drept criteriu de selectie vor fi administrati timp de patru ani consecutiv. (A.G.C.)
A r h i v a
  Nordul Capitalei preferat pentru birouri    
  OMV strange un miliard de euro pentru PETROM    
  Peste 4300 de absolventi de medicina incep stagiatura    1 comentariu
  Serviciile de radiologie ar putea fi externalizate    1 comentariu
  1800 de locuri in tabere studentesti    1 comentariu
  Gedeon Richter Romania isi majoreaza capitalul    
  Traian Basescu a aprins Bucurestii    2 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Fotografii nud cu fotbalisti (95 afisari)
 Armele cu electrosocuri pot ucide (89 afisari)
 Serviciile de radiologie ar putea fi externalizate (34 afisari)
 Ce au spus si ce ar fi trebuit sa spuna? (24 afisari)
 Nastase huiduit la Alba Iulia (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00807 sec.