Ziua Logo
  Nr. 3187 de joi, 2 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
-- "Trei versiuni ale vietii"
Piesa "Trei versiuni ale vietii" de Yasmina Reza, o productie a Teatrului fara frontiere, va avea premiera astazi, de la orele 19.00, la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti. Din distributie fac parte Alina Berzunteanu, Gabriel Spahiu, Gianina Corondan si Claudiu Istodor iar regia este semnata de Monica Teodorescu. Fiind o comedie spumoasa, spectacolul prezinta trei variatiuni pe aceeasi tema despre viata in cuplu. (D.L.M.)
Nai romanesc la Roma
Opera din Roma a gazduit aseara un concert extraordinar de nai sustinut de Nicolae Voiculet, acompaniat de Giovanni de Cecco, la orga, si Orchestra Filarmonicii de Stat din Oradea, ansamblu invitat in Cetatea Eterna pentru profesionalismul si prestigiul de care se bucura in tara si peste hotare, dupa cum au transmis si agentiile de stiri internationale. Evenimentul este organizat de Ambasada Romaniei la Roma, prilej cu care va fi prezentata, in premiera, "Marea Rapsodie Romana", creatie a lui Gheorghe Zamfir, al carui discipol este maestrul Nicolae Voiculet, cetatean american de origine romana. Concertul a fost transmis de cinci sateliti, in direct, pe 80 de canale de televiziune din intreaga lume. Spectacolul de la Opera din Roma, la care si-au anuntat participarea demnitari, ambasadori, politicieni din Italia, precum si din alte tari ale Uniunii Europene, a fost transmis in direct de TVR International si TVR Cultural. (Claudia STANILA, Roma)
Concert la Ateneu
Orchestra simfonica si Corul Filarmonicii "George Enescu" vor concerta astazi, de la orele 19.00, la Ateneul Roman, sub bagheta dirijorului Urs Schneider. Solistii concertului sunt Mariana Colpos - soprana, Gabriela Dragusin - alto, tenorul Jan Vacik si basul Stefan Schuller. (D.L.M.)
Seri elegante la Brasov
Teatrul Dramatic "Sica Alexandrescu" din Brasov va fi gazda a trei seri de muzica - "Serate elegante pentru doamnele sarmante" - o productie a Fundatiei Culturale Aurel Mitran. Astfel, in aceasta seara va avea loc un concert sustinut de Alexandru Andries si invitatii sai, maine vor canta Nicu Alifantis & ZAN, iar sambata, din Portugalia, vine Misia, noua regina a fado-ului, urmasa Amaliei Rodrigues. (D.L.M.)
Afise Jiri Menzel
La Sala Cavalerilor de la Centrul Ceh din Bucuresti va fi deschisa, astazi, o mini-expozitie cu Afise de film - Jiri Menzel. Expozitia, care va fi deschisa pana pe 19 decembrie, cuprinde afise din filmografia lui Jiri Menzel - filme regizate de el sau filme in care a jucat. Afisele ne-au fost puse la dispozitie de catre Galeria Morava din Brno. Tot in organizarea Centrului Ceh, la Muzeul de Istorie din Targoviste a fost vernisata ieri expozitia de fotografie "Peste tot traiesc oameni" de Miroslav Hucek. Acesta se numara printre importantii documentaristi care au surprins istoria Cehiei din a doua jumatate a secolului 20. Fotografiile lui au o tenta umanista, surprind o imagine proaspata si dinamica a lumii prin intermediul omului, a individualitatii lui, a vietii lui de zi cu zi. (D.L.M.)
Carti pentru sarbatori
Editura Anastasia retipareste, in aceasta perioada, o parte dintre volumele care au fost cel mai cautate si care s-au epuizat de mult. Astfel, de ieri si pana pe 24 decembrie, in cadrul Ofertei speciale de Craciun, vor putea fi gasite cartile lui Alexander Soljenitan, Nae Ionescu, Simion Mehedinti, Sfantul Ambrozie, Pavel Florensky, Vintila Horia etc. dar si volumele din Colectia Comorile Pustiei. (L.I.)
Opereta pentru copii
La Teatrul National de Opereta "Ion Dacian" din Bucuresti se va juca astazi, de la orele 10.00, piesa pentru copii "Micuta Dorothy", un musical de Sivia Kerim si Marius Teicu. Din distributie fac parte Viorel Ciurdea, Daniela Vladescu, Anna Mirescu, Eugenia Ilinca, Valentino Tiron, Cristian Caraman, iar directia de scena este semnata de Migry Avram Nicolau. (D.L.M.)
A r h i v a
  Inapoi in Norvegia    
  Arkadi&Boris Strugatki, "Lunea incepe sambata"    
  "Stergarul romanesc" intr-o expozitie la Galeria Etaj 3/4    
  Album Brancusi la Paris    
  Festivalul Filmului de la Salonic - Epilog    
  "Seara de Dans" fascinanta la Nottara    
  Bistrita Folk    1 comentariu
  Targul de Sfantul Nicolae la Muzeul taranului    
  CAT IMI DAI CA SA TE IMPUSC?    
  Emil Hurezeanu la Garantat 100%    
 Top afisari / comentarii 
 Fotografii nud cu fotbalisti (95 afisari)
 Armele cu electrosocuri pot ucide (89 afisari)
 Serviciile de radiologie ar putea fi externalizate (34 afisari)
 Ce au spus si ce ar fi trebuit sa spuna? (24 afisari)
 Nastase huiduit la Alba Iulia (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00888 sec.