Ziua Logo
  Nr. 3187 de joi, 2 decembrie 2004 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
-- Anchetata pentru pruncucidere
O femeie este cercetata de magistratii si politistii ieseni pentru pruncucidere dupa ce, in noaptea de marti spre miercuri, si-a sugrumat copilul si a incercat sa-l arunce la tomberon. Timp de noua luni, Daniela Roiu, in varsta de 42 de ani, din Iasi, a reusit sa ascunda faptul ca era insarcinata atat fata de rude, cat si fata de vecini. In noaptea de marti spre miercuri, femeia a profitat de faptul ca era singura acasa si a mers la toaleta, unde a nascut un baietel, cu o greutate de trei kilograme. Daniela Roiu a acoperit apoi narile si gura bebelusului, l-a trantit de gresia din baie, dupa care a incercat sa arunce cadavrul micutului la tomberon. Cateva ore mai tarziu, medicii de la Maternitatea Cuza Voda au internat-o cu hemoragie externa foarte puternica. Necropsia cadavrului copilului a scos la iveala faptul ca baietelul s-a nascut sanatos si a fost sugrumat si apoi trantit de gresie. Magistratii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au demarat o ancheta in acest caz, Daniela Roiu fiind invinuita de pruncucidere in circumstante agravante. (G.T.)
Liderul minerilor, ranit
Liderul Federatiei Sindicatelor Miniere din Valea Jiului (FSMVJ), Costel Postolache, a fost ranit, ieri dimineata, intr-un accident rutier produs in judetul Gorj. Liderul minerilor a pierdut controlul volanului dupa ce in fata autoturismului sau a aparut brusc un cal. Accidentul a avut loc in dreptul Castrului Roman, de la iesirea din Defileul Jiului. Postolache era singur in masina si circula dinspre Petrosani spre Targu Jiu. Autoturismul in care se afla s-a izbit de un copac, liderul sindical lovindu-se la cap. Acesta a fost transportat la Bucuresti cu o ambulanta, insa medicii spun ca este in afara oricarui pericol. Liderul minerilor din Oltenia, Marin Condescu, a declarat ca Postolache era constient dupa producerea accidentului, cei doi avand o scurta discutie telefonica cu privire la cele intamplate. (G.T.)
Patron urmarit general
Patronul firmei "Simcat Forest" SRL-Piatra Neamt a fost dat in urmarire generala dupa ce a inselat 12 firme cu peste doua miliarde de lei si a disparut din localitate. Potrivit IPJ Neamt, Vasile Lungu, in varsta de 24 de ani, este acuzat de inselaciune, efectuare de declaratii inexacte la Oficiul Registrului Comertului si declarare fictiva a sediului societatii. Politistii au stabilit ca acesta si-a infiintat o firma, pe care a inregistrat-o folosind documente false in privinta adreselor sediului si punctelor de lucru, dupa care a obtinut apoi de la banca un carnet de cecuri. In scurt timp, Lungu a reusit sa convinga patronii a 12 firme sa-i dea marfa in valoare totala de 2,016 miliarde de lei, suma pe care urma sa o achite cu cecuri. Vasile Lungu a vandut toata marfa, a incasat banii si a disparut, el fiind cautat de politistii din toata tara. (Mediafax)
Elevi in stare grava
Sase elevi din orasul vasluian Negresti au fost internati in stare grava in spitalul din localitate, in urma cu doua zile, dupa ce au fost loviti de un autoturism condus de un tanar aflat in stare de ebrietate, care a parasit apoi locul accidentului. Costel Hanceanu, de 26 de ani, a fost gasit de politisti intr-un bar din oras, el fiind retinut pentru cercetari. Cei sase tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, tocmai iesisera de la cursuri, de la Grupul Scolar Industrial Negresti, ei fiind loviti de autoturismul lui Hanceanu pe marginea drumului. "Deocamdata, a fost retinut pentru 24 de ore, urmand sa fie prezentat Judecatoriei Vaslui, cu propunerea de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile. De asemenea, i s-au recoltat probe de sange pentru stabilirea exacta a alcoolemiei", a declarat Mihaela Straub, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui. Costel Hanceanu este cercetat pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica peste limita normala, vatamare corporala si parasirea locului accidentului. (Mediafax)
Prinsi la furat
Zece barbati care incercau sa taie din padure 430 de brazi in valoare de 80 de milioane de lei au fost prinsi de politistii brasoveni. Conform Inspectoratului Politiei Judetene Brasov, cei zece barbati locuiesc in Azuga si in judetul Dambovita si venisera sa taie brazii in zona unei paduri din localitatea brasoveana Rasnov. "Pana cand au fost depistati, cei zece barbati au reusit sa taie 430 de brazi, pe care i-au incarcat intr-un camion. Dupa razia organelor de ordine, pomii au fost recuperati si depusi la Ocolul Silvic, urmand a fi comercializati", a precizat IPJ Brasov, care a adaugat faptul ca suspectii sunt cercetati in stare de libertate. (Mediafax)
Copii arsi de vii
Trei copii din localitatea vasluiana Musata, comuna Berezeni, au murit, ieri dimineata, arsi de vii intr-un incendiu care a izbucnit in camera unde se aflau, dupa ce parintii i-au lasat singuri in casa. Cei trei copii ai familiei Mustata, avand varste cuprinse intre un an si jumatate si patru ani, au fost incuiati de parinti intr-o camera, acestia plecand la munca campului. In urma cercetarilor s-a stabilit ca incendiul a izbucnit de la focul din soba, lasat nesupravegheat. Vecinii au reusit sa stinga focul, nefiind nevoie de interventia pompierilor, insa i-au gasit pe cei trei copii morti. Andrei Gheorghe avea un an si jumatate, Lenuta avea trei ani si jumatate, iar Catalin avea patru ani si cateva luni. (G.T.)
A r h i v a
  Ioan Kovacs lucrat de un fost lider sindical    
  Cazul "Vladut" ar putea fi redeschis    
  PNA Mures este acuzat ca face campanie electorala    
  Scandalul OLAF revine in actualitate    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Fotografii nud cu fotbalisti (95 afisari)
 Armele cu electrosocuri pot ucide (89 afisari)
 Serviciile de radiologie ar putea fi externalizate (34 afisari)
 Ce au spus si ce ar fi trebuit sa spuna? (24 afisari)
 Nastase huiduit la Alba Iulia (21 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2004 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01098 sec.